Bejvávalo.cz

nejnavštěvovanější český server věnovaný historii

Výsledky hledání: drůbež

 

Hledanému výrazu 'drůbež' odpovídá celkem 22 článků:


Recepty na dokonale upečenou drůbež podle našich prababiček: Rádi si pochutnáváte na skvěle upečeném...

Recepty na dokonale upečenou drůbež podle našich prababiček

09. 08. 2019: Rádi si pochutnáváte na skvěle upečeném kuřátku s křupavou zlatou kůrčičkou? Máme pro vás recepty z roku...
Česká hospodyně 1903, autorka Marie Součková.
Proč slepice snáší vejce bez skořápek: Zajímá vás, proč někdy slepice snášejí...

Proč slepice snáší vejce bez skořápek

11. 03. 2020: Zajímá vás, proč někdy slepice snášejí vajíčka bez skořápek nebo s měkkými skořápkami? Článek z roku...
Česká hospodyně - 1918, autor neuveden.
Temná stránka života roztomilých a užitečných ježků: Ježek je velmi užitečné a dokonce zákonem...

Temná stránka života roztomilých a užitečných ježků

16. 09. 2019: Ježek je velmi užitečné a dokonce zákonem chráněné zvíře. Přesto ale i roztomilý ježeček dokáže v...
Česká hospodyně 1908, autor neuveden.
Nedělejte při vaření zbytečné chyby a vyzkoušejte rady zkušených kuchařek: Chcete se zlepšit v kuchařském umění a stát se...

Nedělejte při vaření zbytečné chyby a vyzkoušejte rady zkušených kuchařek

03. 01. 2020: Chcete se zlepšit v kuchařském umění a stát se královnou či králem kuchyně? Zkuste si podle článku z roku 1912...
Česká hospodyně 1912, autor neuveden.
Dokonalá prezentace jídla podle našich prababiček aneb krásné jídlo chutná nejlépe : Dáváte si při vaření pozor, aby podávané...

Dokonalá prezentace jídla podle našich prababiček aneb krásné jídlo chutná nejlépe

03. 08. 2020: Dáváte si při vaření pozor, aby podávané jídlo vypadalo co nejlépe? V tom případě by se vám určitě mohly...
Česká hospodyně - 1905, autor neuveden.
Proč při bouřce kysne mléko a kazí se jídlo: Všimli jste někdy, že se při bouřce rychleji...

Proč při bouřce kysne mléko a kazí se jídlo

16. 06. 2019: Všimli jste někdy, že se při bouřce rychleji kazí potraviny? Historický článek z roku 1912 vám vysvětlí jaká...
Epocha 1912, autor Šk.
Nemáte čas na čtení knih a vzdělávání? Už v roce 1903 věděli, že je to chyba: Čtení knih a vzdělávání sebe i svých dětí...

Nemáte čas na čtení knih a vzdělávání? Už v roce 1903 věděli, že je to chyba

04. 10. 2018: Čtení knih a vzdělávání sebe i svých dětí je velmi důležité. Zkuste se inspirovat historickým článkem z...
Česká hospodyně 1903, autor Jos. Lisý.
Návod jak dokonale prostřít stůl: Nejste si jisti jak dokonale prostřít slavnostní...

Návod jak dokonale prostřít stůl

04. 02. 2018: Nejste si jisti jak dokonale prostřít slavnostní stůl? Přinášíme vám podrobný dodnes platný návod na...
Hvězda čsl. paní a dívek 1929, autorka Hanka.
Triky našich prababiček na dokonale upečené maso: Chtěli byste si pochutnat na dokonale upečeném...

Triky našich prababiček na dokonale upečené maso

15. 08. 2019: Chtěli byste si pochutnat na dokonale upečeném mase? Zkuste se při jeho pečení řídit návodem z roku 1912, podle...
Česká hospodyně 1912, autor neuveden.
Smrtící a přitom úchvatná Sahara: Je vám chladno? Pojďte se s námi podívat, jak v...

Smrtící a přitom úchvatná Sahara

23. 11. 2018: Je vám chladno? Pojďte se s námi podívat, jak v roce 1910 popisoval tehdejší dobový tisk krásy a nebezpečí...
Česká hospodyně 1910, autor neuveden.
Jak poznat psa nakaženého vzteklinou: Vzteklina díky očkování již téměř vymizela,...

Jak poznat psa nakaženého vzteklinou

29. 10. 2019: Vzteklina díky očkování již téměř vymizela, přesto jde ale stále o velmi nebezpečnou a smrtelnou nákazu pro...
Česká hospodyně 1910, autor neuveden.
Neuvěřitelné krutosti na zvířatech, které se dějí v kuchyni: Máte rádi dobré jídlo? Jistě, kdo by neměl....

Neuvěřitelné krutosti na zvířatech, které se dějí v kuchyni

19. 06. 2018: Máte rádi dobré jídlo? Jistě, kdo by neměl. Článek z roku 1910 vám ale popíše, že někdy dobré jídlo vzniká...
Česká hospodyně 1910, autor neuveden.
Chov slepic v domácnosti a domácí vejce: Každý ví, že  domácí vajíčka jsou nejlepší...

Chov slepic v domácnosti a domácí vejce

18. 07. 2017: Každý ví, že domácí vajíčka jsou nejlepší. Přitom jak vám ukáže článek z roku 1916, tak domácí kurník...
Šťastný domov 1916, autor neuveden.
Moderní metody, které naše prababičky používaly při chovu králíků: Chov králíků se stal počátkem minulého...

Moderní metody, které naše prababičky používaly při chovu králíků

24. 07. 2019: Chov králíků se stal počátkem minulého století velmi populární. Článek z roku 1909 vás podrobně seznámí s...
Česká hospodyně 1909, autor Anna Fenclova.
Rok 1917: Třetina potravin obsahuje levné náhražky: Jste spokojeni s kvalitou a složením potravin,...

Rok 1917: Třetina potravin obsahuje levné náhražky

07. 03. 2021: Jste spokojeni s kvalitou a složením potravin, které dnes nabízí obchody? Článek z roku 1917 vám ukáže, jak se...
Pozor - 1917, autor neuveden.
Rok 1894: Recepty na poctivé polévky z doby našich prababiček: Milujete kvalitní domácí polévky? Ochutnejte,...

Rok 1894: Recepty na poctivé polévky z doby našich prababiček

02. 05. 2021: Milujete kvalitní domácí polévky? Ochutnejte, jak kdysi například krupkovou, zelnou, hrachovou nebo rybí polévku...
Česká kuchařka 1894, autorka Marie Axamitová.
Proč se ptákům dává zobat písek a jak vznikají ptačí perly: Dávat zvířeti do jeho krmení písek se může...

Proč se ptákům dává zobat písek a jak vznikají ptačí perly

18. 05. 2020: Dávat zvířeti do jeho krmení písek se může zdát jako týrání, ale v případě ptáků to rozhodně neplatí....
Česká hospodyně - 1901, autor neuveden.
Jak se dá ovlivnit barva žloutku slepičích vajec?: Máte rádi vajíčka s krásně žlutým žloutkem?...

Jak se dá ovlivnit barva žloutku slepičích vajec?

05. 03. 2019: Máte rádi vajíčka s krásně žlutým žloutkem? Článek z roku 1909 vám poradí, jak toho docílit.
Česká hospodyně 1909, autor neuveden.
Recepty na dvacet různých omáček k hovězímu masu z dob našich prababiček: Jíte rádi omáčky? Zkuste některý z dvaceti...

Recepty na dvacet různých omáček k hovězímu masu z dob našich prababiček

09. 03. 2019: Jíte rádi omáčky? Zkuste některý z dvaceti receptů na omáčky k hovězímu masu z roku 1894.
Česká kuchařka 1894, autor Marie Axamitová.
Dívčí škola v roce 1900: nejen domácí práce, ale i účetnictví a fyzika: Zajímá vás, co se naše prababičky kdysi mohly...

Dívčí škola v roce 1900: nejen domácí práce, ale i účetnictví a fyzika

21. 05. 2019: Zajímá vás, co se naše prababičky kdysi mohly naučit ve škole pro moderní hospodyně? Článek z roku 1900 vám to...
Česká hospodyně 1900, autor neuveden.
Milionové škody, které v Londýně způsobuje tamní pověstná mlha: Mlha v Londýně může být tajemná i romantická,...

Milionové škody, které v Londýně způsobuje tamní pověstná mlha

21. 07. 2019: Mlha v Londýně může být tajemná i romantická, ale také velmi drahá. Článek z roku 1905 vám vypočítá, jak...
Epocha 1905, autor K. Č.
Londýn: město, které už před sto lety udivovalo svou velikostí: Jaký byl Londýn na přelomu minulého století a...

Londýn: město, které už před sto lety udivovalo svou velikostí

29. 08. 2019: Jaký byl Londýn na přelomu minulého století a jak rušný v něm byl tehdy život? To vám prozradí historický...
Illustrovaný svět 1903, autor P.

Historie hledání: eshop, rajčata, fiat, jilemnice, invalidní vozík, tříkolka, škoda, psí cirkus, cirkus, nečitelný, motorce, emil holub, žena motocykl, žena na motocyklu, jaké jsou výhody spolupráce s, myčka, co se stalo v roce 1971, 1971, nevěra, nabíjení, elektromob, svatební menu, svatební menu v minulosti, kdo byl ježíš kristus, pes, princ, kral eduard, trička, rozvod, déšť, barbie, hovězí guláš, psi, dáma, mouchá špatně znamení, mouchá, pivovar, bída, tornado, kněz, twain, trouba, přímotop, topení, návod, vařič, kamna, sporák, smažený sýr, sodo, psaní y, psaní tvrdého y, vyjmenovaná slova, prášky, tablety, tloustnutí, fén, počítač, fotoaparát, rádio, gramofon, televizor, věty s y po obojetných souhlá, frýdlant, y po obojetných souhláskách, janské lázně, cheb, parfem, magi, nebožtík, mrtvola, oblečení, služebnictvo, naci, naboso, řízek, anekdota, těhotenství, latky, bon ton, lidi a blechy, praha staré město, historie šicího stroje v kostc, hauser, revoluci, thomas alva edison, potapěč, onanie, neznáme historie epidemie chři, azbest, makový čaj, stranka 123, denní menu, cyklisté, drůbež, hon, hradčan, zavařování, džem, zavařené






Všechny historické články jsou 100% reálné! Zveřejňujeme je tak, jak byly napsány v době původního vydání.
V historických článcích nejsou prováděny žádné jazykové úpravy podle dnešního pravopisu.

Námi vydávané historické texty, fotografie a obrázky pocházejí z právně volných zdrojů.

Upozorňujeme, že na naši digitalizaci historických zdrojů a kolorování fotografií se již autorská ochrana vztahuje!
Pokud od nás chcete nějaký obsah přebírat, tak nás prosím nejdříve kontaktujte pro domluvení podmínek. Děkujeme za pochopení.

© 2011 - 2021 Bejvávalo.cz
ISSN 2570-690X

Magazín Bejvávalo.cz je soukromý projekt, provozováný už od svého začátku v roce 2011 zcela BEZ DOTACÍ či jakékoliv jiné státní podpory.