Naše projekty:   originální samolepky na stěnu Pieris.cz   —   magazín Příroda.cz   —   efektní sdílení PDF souborů DraGIF.cz

Rubrika: RECEPTY A VAŘENÍ

Italský sýr mascarpone: původní recept na jeho výrobu

Česká hospodyně - 1904, autor neuveden.
Italský sýr mascarpone: původní recept na jeho výrobu : Máte rádi jemný krémový smetanový sýr...
Máte rádi jemný krémový smetanový sýr mascarpone? Máme pro vás recept z roku 1904, popisující jak se tato sýrová pochoutka tehdy vyráběla v Itálii.
Rozdíl mezi vařením vajec v Japonsku a u nás: Dáváte se rádi k jídlu vařené vejce? Článek...

Rozdíl mezi vařením vajec v Japonsku a u nás

Dáváte se rádi k jídlu vařené vejce? Článek z roku 1904 vám přiblíží zajímavý rozdíl mezi vařením vajec v Japonsku a u nás v Evropě. Vyzkoušejte sami, který způsob lépe chutná.
Česká hospodyně - 1904, autor neuveden.
Zapomenutý recept na rusínské holubce: Chcete ochutnat nějaké méně známé národní...

Zapomenutý recept na rusínské holubce

Chcete ochutnat nějaké méně známé národní jídlo? Zkuste si uvařit rusínské holubce, které vás naučí připravovat recept z roku 1908. Pro jistotu upozorňujeme, že to nejsou žádní pečení holubi. Holubci se připravují z vepřového masa.
Česká hospodyně - 1908, autor neuveden.
Zapomenuté recepty na výborné české přílohy k jídlu: Vaříte nyní v době mimořádných školních...

Zapomenuté recepty na výborné české přílohy k jídlu

Vaříte nyní v době mimořádných školních prázdnin a dovolených denně obědy a chcete zkusit uvařit něco nového? Vyzkoušejte jednu z mnoha skvělých chutných příloh k jídlu, které najdete v našich historických receptech z roku 1938.
Desatero dobré hospodyně - 1938, autor neuveden.
Chléb s masovou náplní, pochoutka z dob našich prababiček: Jíte rádi pečivo a maso? Nabízíme vám možnost...

Chléb s masovou náplní, pochoutka z dob našich prababiček

Jíte rádi pečivo a maso? Nabízíme vám možnost, jak to spojit dohromady. Zkuste si upéct plněný chléb nebo plněné trubičky podle receptu z roku 1910 a zaručeně si pochutnáte.
Výroba jemného uzenářského zboží - 1910, autor Rudolf Řehák.
Fascinují vás retro lednice? Poradíme vám, jak si z nich vybrat (PR): Zajímavým paradoxem moderní doby se stalo...

Fascinují vás retro lednice? Poradíme vám, jak si z nich vybrat (PR)

Zajímavým paradoxem moderní doby se stalo pokládat retro za moderní až hypermoderní design. Opět umíme ocenit lehkost jednoduchých křivek i linie, které vládly 50., 60. i 70. letům minulého století. S mnoha jsme se ještě u našich babiček, někdy dokonce u rodičů, setkali. Třeba jako s „vyřazenými“ někde na chalupě. I když na ladné křivky lednic z 50. let, které nyní výrobci opět vrátili na trh se zcela updatovanými střevy, si už pamatuje jen málokdo.
Lednice sloužící ke skladování masa před příchodem elektrických chladniček a mrazáků: Jak skladovat maso, když nemáte k dispozici...

Lednice sloužící ke skladování masa před příchodem elektrických chladniček a mrazáků

Jak skladovat maso, když nemáte k dispozici elektrickou lednici? Článek z roku 1910 vám popíše dávné lednice, které pro chlazení masa žádnou elektřinu nepotřebovaly.
Výroba jemného uzenářského zboží - 1910, autor Rudolf Řehák.
Triky našich prababiček na výběr nejlepších brambor: Zajímá vás, jak si naše prababičky vybíraly...

Triky našich prababiček na výběr nejlepších brambor

Zajímá vás, jak si naše prababičky vybíraly nejlepší brambory na vaření do své kuchyně? A jak už tehdy někteří prodejci s kvalitou brambor podváděli? Článek z roku 1919 vám to prozradí.
Česká hospodyně - 1919, autor neuveden.
Dokonalé domácí koblihy podle sto let starého receptu: Dali byste si něco sladkého? Vyzkoušejte...

Dokonalé domácí koblihy podle sto let starého receptu

Dali byste si něco sladkého? Vyzkoušejte podrobný recept na pečení dokonalých domácích koblih z roku 1919 a určitě nebudete litovat.
Česká hospodyně - 1919, autor neuveden.
Mražené maso: proč se s tím začalo a jaké výhody a nevýhody mražení masa přináší: Máte doma zásobu mraženého masa? V tom...

Mražené maso: proč se s tím začalo a jaké výhody a nevýhody mražení masa přináší

Máte doma zásobu mraženého masa? V tom případě vás možná překvapí, jak stará tato technologie již je a na co si u mraženého masa dávat pozor. To vše se dozvíte v článku z roku 1919.
Česká hospodyně - 1919, autor J. Životský.
Listování: [ 1 ]  2 | 3 | 4 | 5 další
Celkem 24 stránek, zobrazit poslední stránku.


Novinka: kniha Bejvávalo

Kniha Bejvávalo Vám nabízí 111 zajímavých historických článků ze všech oborů, doplněných o původní fotografie, ilustrace, dobové reklamy a kreslené vtipy. K zakoupení v každém dobrém knihkupectví.

Hledání

 



Všechny historické články jsou 100% reálné! Zveřejňujeme je tak, jak byly napsány v době původního vydání.
V historických článcích nejsou prováděny žádné jazykové úpravy podle dnešního pravopisu.

Námi vydávané historické texty, fotografie a obrázky pocházejí z právně volných zdrojů.

Upozorňujeme, že na naši digitalizaci historických zdrojů a kolorování fotografií se již autorská ochrana vztahuje!
Pokud od nás chcete nějaký obsah přebírat, tak nás prosím nejdříve kontaktujte pro domluvení podmínek. Děkujeme za pochopení.

© 2011 - 2020 Bejvávalo.cz
ISSN 2570-690X

Magazín Bejvávalo.cz je soukromý projekt, provozováný už od svého začátku v roce 2011 zcela BEZ DOTACÍ či jakékoliv jiné státní podpory.

 



Naše další projekty: