Naše projekty:   magazín Bejvávalo.cz   •   samolepky na stěnu Pieris.cz   •   magazín Příroda.cz   •   plastikové modely Plastikáče.cz   •   převod PDF na GIF animace DraGIF.cz

Recept našich pradědečků: jak obarvit kořalku na téměř libovolnou baru

Výroba lihovin na studené cestě 1877, autor Antonín Markl.
Recept našich pradědečků: jak obarvit kořalku na téměř libovolnou baru: Chcete zabavit společnost nebo sami ochutnat něco...
Chcete zabavit společnost nebo sami ochutnat něco zajímavého? Zkuste si podle receptů z roku 1877 zbarvit svou oblíbený destilát na nějakou nezvyklou barvu.
Odkud pochází jednotlivá koření, jaká jsou nejzdravější a jakým bychom se měli vyhýbat?: Máte rádi kořeněná jídla? V tom případě...

Odkud pochází jednotlivá koření, jaká jsou nejzdravější a jakým bychom se měli vyhýbat?

Máte rádi kořeněná jídla? V tom případě vás určitě zaujme historický článek z roku 1868, popisující odkud jednotlivá koření pochází a hlavně jaký mají vliv na lidský organismus.
O výživě lidského těla 1868, autor Karel Starý.
Kuchařská škola pro svobodné muže: Dnes je zcela běžné, že i muži dokáží vařit...

Kuchařská škola pro svobodné muže

Dnes je zcela běžné, že i muži dokáží vařit. V roce 1929 byl ale ještě svět jiný a proto existovaly speciální kuchařské kurzy, kde se tehdejší singles muži mohli naučit základy práce v kuchyni. Jeden takový kuchařský kurz pouze pro pány vám představí dnešní historický článek.
Hvězda čsl. paní a dívek 1929, autor Max Bernardi.
Historie přípravy chleba od úplných začátků až do dnes: Chléb je již po tisíce let důležitou...

Historie přípravy chleba od úplných začátků až do dnes

Chléb je již po tisíce let důležitou součástí lidské stravy. Článek z roku 1903 vám popíše jeho historii od úplných začátků.
Česká hospodyně 1903, autor neuveden.
Rady našich prababiček jak si usnadnit práci v kuchyni: Dnes máme v kuchyni řadu elektrických pomocníků...

Rady našich prababiček jak si usnadnit práci v kuchyni

Dnes máme v kuchyni řadu elektrických pomocníků, dříve se naše prababičky musely spoléhat hlavně na svou šikovnost a zkušenosti. Máme tu pro vás řadu užitečných rad do kuchyně z roku 1929.
Hvězda čsl. paní a dívek 1929, autorka Hanka.
Recepty na dokonalé škubánky z doby našich prababiček: Máte rádi tradiční škubánky? Máme pro vás...

Recepty na dokonalé škubánky z doby našich prababiček

Máte rádi tradiční škubánky? Máme pro vás hned tři skvělé historické recepty z roku 1894, podle kterých si můžete tuto oblíbenou sladkou nebo slanou dobrotu připravit.
Česká kuchařka 1894, autorka Marie Axamitová.
Recepty našich prababiček na přípravu masa a historický jídelníček na celý týden: Láká vás ledvinová pečeně nebo třeba filet à...

Recepty našich prababiček na přípravu masa a historický jídelníček na celý týden

Láká vás ledvinová pečeně nebo třeba filet à la Duckese? Zkuste si je připravit podle našich receptů z roku 1929. K tomu se navíc můžete při vaření inspirovat kompletním dobovým jídelníčkem na celý týden.
Hvězda čsl. paní a dívek 1929, autor neuveden.
Historické recepty na zpracování rajčat nebo dýně a k tomu jídelníček na celý týden: Dali byste si plněná rajská jablíčka nebo...

Historické recepty na zpracování rajčat nebo dýně a k tomu jídelníček na celý týden

Dali byste si plněná rajská jablíčka nebo zavařenou dýni tak, jak jí připravovaly naše prababičky? Máme pro vás dobové recepty na jejich přípravu a k tomu kompletní jídelníček na celý týden z roku 1929.
Hvězda čsl. paní a dívek 1929, autor neuveden.
Recepty našich prababiček na domácí medovinu a víno: Máte rádi medovinu, nebo byste raději ochutnali...

Recepty našich prababiček na domácí medovinu a víno

Máte rádi medovinu, nebo byste raději ochutnali domácí víno z lipového či bezového květu, hrušek nebo šípků? Na to vše pro vás máme původní historické recepty z roku 1929.
Hvězda čsl. paní a dívek 1929, autorka Maruška.
Víno v antickém Řecku - nápoj bohů, nebo něco na zkažení žaludku?: Chuť a technologie zpracování vína se dob...

Víno v antickém Řecku - nápoj bohů, nebo něco na zkažení žaludku?

Chuť a technologie zpracování vína se dob starověkého Řecka hodně změnily. Článek z roku 1902 vám ukáže, že nápoj který tehdy Řekové pili má do dnešního vína dokonalé chuti daleko.
Epocha 1902, autor A. Trahre.
Listování: [ 1 ]  2 | 3 | 4 | 5 další
Celkem 14 stránek, zobrazit poslední stránku.


Všechny historické články jsou 100% reálné! Zveřejňujeme je tak, jak byly napsány v době původního vydání včetně původních obrázků.
V historických článcích nejsou prováděny žádné jazykové úpravy podle dnešního pravopisu ani opravovány původní překlepy.

Pokud chcete náš obsah převzít nebo máte zájem u nás zveřejnit svůj PR článek, tak nás prosím kontaktujte.

© 2011 - 2018 Bejvávalo.cz
ISSN 2570-690X

Magazín Bejvávalo.cz je soukromý projekt, provozováný zcela BEZ DOTACÍ či jakékoliv jiné státní podpory.



Naše další projekty:

Zajímavé odkazy: Webhosting, Aplus Hotel - levné ubytování v Praze

Chcete zde být také uvedeni? Kontaktujte nás.