Naše projekty:   Obchod.Bejvávalo.cz  —  originální samolepky na stěnu Pieris.cz  —  magazín Příroda.cz  —  efektní sdílení PDF souborů DraGIF.cz

Bejvávalo.cz

nejnavštěvovanější český server věnovaný historii

Rubrika: RECEPTY, VAŘENÍ A JÍDLO

Rok 1906: Recept na dokonalé uzené maso podle našich prababiček: Máte rádi uzené maso a rádi byste ochutnali, jak...
Máte rádi uzené maso a rádi byste ochutnali, jak se připravovalo před více jak sto lety? Zkuste si ho připravit podle našeho receptu z roku 1906 a zaručeně si pochutnáte.
Rok 1912: Šokující skandál na jatkách v USA: Zdá se vám, že maso prodávané v obchodech není...

Rok 1912: Šokující skandál na jatkách v USA

Zdá se vám, že maso prodávané v obchodech není vždy prvotřídní kvality? V tom případě vás určitě zaujme článek z roku 1912, popisující odhalený skandál týkající se zpracování masa v amerických jatkách. Zajímavý byl i postoj, jak se k tomuto problému postavili tehdejší politici.
Řeznické listy - 1912, autor neuveden.
Rok 1900: Stížnosti na pálenku dodnes známého jména: Máte rádi destiláty, pálenky a slivovice?...

Rok 1900: Stížnosti na pálenku dodnes známého jména

Máte rádi destiláty, pálenky a slivovice? Článek z roku 1900 vás seznámí se stížnostmi na kvalitu alkoholu jednoho tehdejšího palírníka, který se snažil své zákazníky nejrůznějšími způsoby podvádět.
Lidové noviny - 1900, autor neuveden.
Buřty, které vydrží čerstvé a chutné až 10 roků: Dokážete si představit uzeninu, která vydrží v...

Buřty, které vydrží čerstvé a chutné až 10 roků

Dokážete si představit uzeninu, která vydrží v běžné pokojové teplotě několik let? A za tu dobu se nezkazí, ani když je nakrojená a částečně snědená? Přesně takové zázračné buřty, vyrobené hlavně pro potřeby vojáků, vám představí článek z roku 1910. Měli byste odvahu je ochutnat?
Řeznické noviny - 1910, autor neuveden.
Palmový olej: jak se z odpudivé látky stala součást našich jídel: V dnešní době je celkem náročné najít...

Palmový olej: jak se z odpudivé látky stala součást našich jídel

V dnešní době je celkem náročné najít potraviny, které neobsahují palmový olej. Přitom to není až tak dávno, kdy měl palmový olej pověst odpudivé a v potravinářství zcela nepoužitelné látky. Článek z roku 1913 vás seznámí s objevem, který tuto situaci změnil.
Řeznické noviny - 1913, autor neuveden.
Jak chutnala česká náhražka masa z roku 1913: Hledání levné a přitom chutné náhrady za maso...

Jak chutnala česká náhražka masa z roku 1913

Hledání levné a přitom chutné náhrady za maso je něco, čemu se nejrůznější výzkumníci věnují již velmi dlouho. Článek z roku 1913 vás seznámí s českým vynálezem, který měl tento problém konečně definitivně vyřešit. Myslíte, že se mu to skutečně podařilo?
Řeznické noviny - 1913, autor neuveden.
Protesty pekařů v Berlíně proti zákazu pečení koláčů: V hlavách úředníků občas vzniknou velmi...

Protesty pekařů v Berlíně proti zákazu pečení koláčů

V hlavách úředníků občas vzniknou velmi zvláštní nápady. Jedním z nich bylo nařízení, zakazující německým pekařům péci koláče - což vedlo ke vzniku černého trhu s ilegálními koláčky. Více o tehdejších problémech pekařů se státní mocí vám prozradí článek z roku 1920.
Národní listy - 1920, autor neuveden.
Co může znamenat zvýšený zájem o koňské maso: Máte rádi koňské maso, nebo se vám naopak...

Co může znamenat zvýšený zájem o koňské maso

Máte rádi koňské maso, nebo se vám naopak představa konzumace koniny hnusí? Článek z roku 1905 vám prozradí, proč v té době vzrůstala poptávka po masu z koní i kam až by to mohlo vést.
Pozor - 1905, autor neuveden.
Zapomenutý recept na pravé anglické suchary: Hledáte nějakou chutnou a přitom levnou pochoutku...

Zapomenutý recept na pravé anglické suchary

Hledáte nějakou chutnou a přitom levnou pochoutku pro děti i dospělé? V tom případě určitě vyzkoušejte náš recept z roku 1901 na pravé anglické suchary.
Česká hospodyně - 1901, autor neuveden.
Dokonalá prezentace jídla podle našich prababiček aneb krásné jídlo chutná nejlépe : Dáváte si při vaření pozor, aby podávané...

Dokonalá prezentace jídla podle našich prababiček aneb krásné jídlo chutná nejlépe

Dáváte si při vaření pozor, aby podávané jídlo vypadalo co nejlépe? V tom případě by se vám určitě mohly hodit rady na styling podávaných pokrmů z roku 1905. Už naše prababičky totiž věděly, že i vzhled jídla ovlivňuje celkový dojem z jídla.
Česká hospodyně - 1905, autor neuveden.
Listování: [ 1 ]  2 | 3 | 4 | 5 další
Celkem 28 stránek, zobrazit poslední stránku.


Nabízíme v eshopu
Obchod.Bejvávalo.cz

Hledání

 



Všechny historické články jsou 100% reálné! Zveřejňujeme je tak, jak byly napsány v době původního vydání.
V historických článcích nejsou prováděny žádné jazykové úpravy podle dnešního pravopisu.

Námi vydávané historické texty, fotografie a obrázky pocházejí z právně volných zdrojů.

Upozorňujeme, že na naši digitalizaci historických zdrojů a kolorování fotografií se již autorská ochrana vztahuje!
Pokud od nás chcete nějaký obsah přebírat, tak nás prosím nejdříve kontaktujte pro domluvení podmínek. Děkujeme za pochopení.

© 2011 - 2020 Bejvávalo.cz
ISSN 2570-690X

Magazín Bejvávalo.cz je soukromý projekt, provozováný už od svého začátku v roce 2011 zcela BEZ DOTACÍ či jakékoliv jiné státní podpory.