Naše projekty:   magazín Bejvávalo.cz   •   samolepky na stěnu Pieris.cz   •   magazín Příroda.cz   •   plastikové modely Plastikáče.cz   •   převod PDF na GIF animace DraGIF.cz

Zapomenuté recepty na bramorové jitrnice

Úprava jídel zemákových 1880, autorka Hanna Dumková.
Zapomenuté recepty na bramorové jitrnice: Máte rádi jitrnice a chtěli byste je ochutnat v...
Máte rádi jitrnice a chtěli byste je ochutnat v méně známé podobě? Zkuste si připravit výborné bramborové jitrnice podle receptů z roku 1880.
Triky našich prababiček na dokonale upečené maso: Chtěli byste si pochutnat na dokonale upečeném...

Triky našich prababiček na dokonale upečené maso

Chtěli byste si pochutnat na dokonale upečeném mase? Zkuste se při jeho pečení řídit návodem z roku 1912, podle kterého v troubě připravovaly maso už naše prababičky.
Česká hospodyně 1912, autor neuveden.
Sůl, tajemná a nezbytná součást našeho jídelníčku: Jak se již malé děti učí z pohádek, tak sůl...

Sůl, tajemná a nezbytná součást našeho jídelníčku

Jak se již malé děti učí z pohádek, tak sůl je nad zlato. Ale je to skutečně tak? Mnoho zajímavého o kuchyňské soli vám prozradí historický článek z roku 1902.
Česká hospodyně 1902, autor neuveden.
Recepty na dokonale upečenou drůbež podle našich prababiček: Rádi si pochutnáváte na skvěle upečeném...

Recepty na dokonale upečenou drůbež podle našich prababiček

Rádi si pochutnáváte na skvěle upečeném kuřátku s křupavou zlatou kůrčičkou? Máme pro vás recepty z roku 1903, podle kterých si ho můžete připravit. Teď už zbývá jen sehnat kuře podobné kvality, jaká se tehdy prodávala.
Česká hospodyně 1903, autorka Marie Součková.
Z jaké smetany se nejlépe ušlehá šlehačka?: Máte rádi krásně ušlehanou šlehačku?...

Z jaké smetany se nejlépe ušlehá šlehačka?

Máte rádi krásně ušlehanou šlehačku? Historický článek z roku 1905 vám poradí, jak hustá a tučná smetana je ke šlehání nejlepší.
Česká hospodyně 1905, autor neuveden.
Melounová polévka, melounová zmrzlina a další historické recepty z melounu: Máte rádi meloun a chtěli byste ho ochutnat v...

Melounová polévka, melounová zmrzlina a další historické recepty z melounu

Máte rádi meloun a chtěli byste ho ochutnat v nějaké dnes méně známé úpravě? Zkuste to podle našich historických receptů z roku 1884, které vám přinášíme.
Ovoce, užití jeho v domácnosti a kuchyni 1884, autor Hanna Dumková.
Co s meruňkami? 40 meruňkových receptů z doby našich prababiček: Máte velkou sklizeň meruněk a hledáte nápady...

Co s meruňkami? 40 meruňkových receptů z doby našich prababiček

Máte velkou sklizeň meruněk a hledáte nápady jak je zpracovat? Máme pro vás 40 historických receptů z roku 1884, podle kterých můžete meruňky péct, nakládat či sušit, můžete z meruněk také udělat omáčku, knedlíky, buchty nebo ježka. Můžete vyzkoušet i zmrzlinu, víno nebo likér.
Ovoce, užití jeho v domácnosti a kuchyni 1884, autor Hanna Dumková.
Jak připravit pravý vlašský salát? Historický recept vám jeho správné složení prozradí: Milujete vlašák nebo-li vlašský salát? Zkuste...

Jak připravit pravý vlašský salát? Historický recept vám jeho správné složení prozradí

Milujete vlašák nebo-li vlašský salát? Zkuste si ho připravit podle historického receptu z roku 1906 a zjistíte, že to co se dnes vydává za vlašský salát už nemá s jeho původní podobou moc společného.
Česká hospodyně 1906, autor neuveden.
Koření našich babiček aneb co by vám nemělo chybět v kuchyni: Zajímá vás, jaké koření se dalo najít v...

Koření našich babiček aneb co by vám nemělo chybět v kuchyni

Zajímá vás, jaké koření se dalo najít v kuchyni našich babiček a prababiček, odkud pocházelo a k čemu se používalo? To vše vám popíše historický článek z roku 1873.
Dívka v domácnosti 1873, autor Tom. J. Ronek.
Recepty na pečené vrabce a holuby z doby našich prababiček: Dali byste si k obědu divokého vrabce nebo...

Recepty na pečené vrabce a holuby z doby našich prababiček

Dali byste si k obědu divokého vrabce nebo domácího holuba? Pro naše předky to byla celkem běžná součást jejich jídelníčku. Článek z roku 1906 vám prozradí, jak tehdy bývali tito ptáci připravováni k jídlu.
Jak má žena vařit, aby muž byl spokojen 1906, autor Florián Kudrnka.
Listování: [ 1 ]  2 | 3 | 4 | 5 další
Celkem 20 stránek, zobrazit poslední stránku.


Všechny historické články jsou 100% reálné! Zveřejňujeme je tak, jak byly napsány v době původního vydání včetně původních obrázků.
V historických článcích nejsou prováděny žádné jazykové úpravy podle dnešního pravopisu ani opravovány původní překlepy.

Pokud chcete náš obsah převzít nebo máte zájem u nás zveřejnit svůj PR článek, tak nás prosím kontaktujte.

© 2011 - 2019 Bejvávalo.cz
ISSN 2570-690X

Magazín Bejvávalo.cz je soukromý projekt, provozováný zcela BEZ DOTACÍ či jakékoliv jiné státní podpory.



Naše další projekty: