Naše projekty: originální samolepky na stěnu Pieris.czmagazín Příroda.czobchod s plastikovými modely Plastikáče.czefektní sdílení PDF souborů DraGIF.cz

Recept, které si vyžádala válka: chléb ze slámy

Česká hospodyně 1915, autor neuveden.
Recept, které si vyžádala válka: chléb ze slámy: Když v době války dochází všechny suroviny,...
Když v době války dochází všechny suroviny, zkouší se pro nasycení obyvatel i vojáků všechno možné. Článek z roku 1915 vás seznámí s pokusy péct chléb ze slámy.
Recept na domácí ovocné víno z rynglí podle našich prababiček: Jak doma vyrobit výborné ovocné víno z rynglí?...

Recept na domácí ovocné víno z rynglí podle našich prababiček

Jak doma vyrobit výborné ovocné víno z rynglí? To vám prozradí článek z roku 1905.
Česká hospodyně 1905, autor neuveden.
Historický recept na výborný chléb pečený na anglický způsob: I naše prababičky rády ochutnaly něco méně...

Historický recept na výborný chléb pečený na anglický způsob

I naše prababičky rády ochutnaly něco méně zvyklého, než co se jedlo běžně. Jedna z takových věcí je například speciální anglický chléb, pečený v plechových formách. Celý postup na anglických chléb vám přiblíží recept z roku 1908.
Česká hospodyně 1908, autor neuveden.
Báječné sladké tvarohové recepty z doby našich prababiček: Tvarohový koláč, nudle, nákyp, knedlíky a...

Báječné sladké tvarohové recepty z doby našich prababiček

Tvarohový koláč, nudle, nákyp, knedlíky a další sladké pečené dobroty z doby našich prababiček si můžete zkusit připravit podle receptů z roku 1907.
Česká hospodyně 1907, autor neuveden.
Jak na ideální vyhřátí trouby pro pečení koláčů a buchet? Zkuste to podle našich prababiček: Pro dokonale upečené koláče, buchty, pečivo...

Jak na ideální vyhřátí trouby pro pečení koláčů a buchet? Zkuste to podle našich prababiček

Pro dokonale upečené koláče, buchty, pečivo nebo i dorty je správná teplota trouby mimořádně důležitá. Přinášíme vám postup, jak to dělaly naše prababičky v roce 1907. Uvidíte, že se jejich triky mohou uplatnit i v dnešní moderní kuchyni.
Česká hospodyně 1907, autor neuveden.
Vyrobte si domácí uzeniny (PR): Omrzely vás uzeniny kupované v obchodních...

Vyrobte si domácí uzeniny (PR)

Omrzely vás uzeniny kupované v obchodních řetězcích? Nechcete je kupovat ani u řezníka? Co naplat, vlastně vyrobené potraviny jsou stejně nejlepší, protože přesně víte, co v nich je a jak byly připraveny.
Zapomenuté triky dávných kuchařek a jejich vysvětlení: Hledáte dokonalost v kuchyni? Ať už chcete upéct...

Zapomenuté triky dávných kuchařek a jejich vysvětlení

Hledáte dokonalost v kuchyni? Ať už chcete upéct skvělé maso se šťávou nebo získat silný vývar, tak se zkuste při vaření řídit podle užitečných rad z doby našich prababiček. Popíše vám je historický článek z roku 1907.
Česká hospodyně 1907, autor Prof. Stříteský.
Recept na domácí pralinky a další sladké dobroty z přelomu minulého století: Mlsáte rádi něco sladkého? Zkuste ochutnat...

Recept na domácí pralinky a další sladké dobroty z přelomu minulého století

Mlsáte rádi něco sladkého? Zkuste ochutnat domácí pralinky, vandlíčky, košíčky nebo rovnou dort podle receptů z roku 1908 a určitě nebudete litovat.
Česká hospodyně 1908, autor neuveden.
Plesnivý chléb: musí se vždy vyhodit, nebo ho lze i nadále jíst?: Musí se plesnivý chléb ihned vyhodit, nebo je...

Plesnivý chléb: musí se vždy vyhodit, nebo ho lze i nadále jíst?

Musí se plesnivý chléb ihned vyhodit, nebo je možné ho i po napadení plísní nějak využít nebo dokonce normálně jíst? Historický článek z roku 1908 vám v této otázce pomůže, ale zda se tím budete řídit je už jen na vás.
Česká hospodyně 1908, autorka Vlasta Eckertova.
Nakládaný karfiol aneb historické recepty na nakládaný květák: Máte rádi květák a chtěli byste si ho zkusit...

Nakládaný karfiol aneb historické recepty na nakládaný květák

Máte rádi květák a chtěli byste si ho zkusit připravit v nějaké méně známé variantě? Článek z roku 1911 vám nabídne dva dobové recepty na jeho nakládání.
Česká hospodyně 1911, autor neuveden.
Listování: [ 1 ]  2 | 3 | 4 | 5 další
Celkem 21 stránek, zobrazit poslední stránku.


Všechny historické články jsou 100% reálné! Zveřejňujeme je tak, jak byly napsány v době původního vydání včetně původních obrázků.
V historických článcích nejsou prováděny žádné jazykové úpravy podle dnešního pravopisu ani opravovány původní překlepy.

Pokud chcete náš obsah převzít nebo máte zájem u nás zveřejnit svůj PR článek, tak nás prosím kontaktujte.

© 2011 - 2019 Bejvávalo.cz
ISSN 2570-690X

Magazín Bejvávalo.cz je soukromý projekt, provozováný zcela BEZ DOTACÍ či jakékoliv jiné státní podpory.



Naše další projekty: