Historické články: RECEPTY, VAŘENÍ A JÍDLO

Recepty na dokonalé sladké rohlíčky ke kávě z dob našich prababiček: Dáváte si rádi ke kávě něco sladkého? Zkuste…
Dáváte si rádi ke kávě něco sladkého? Zkuste ochutnat výborné sladké rohlíčky podle receptů z roku 1911.
Velká kuchařka 1911, autorka Magdalena Dobromila Rettigová.
Praktická retro pomůcka do kuchyně pro všechny precizní milovníky sýrů: Máte rádi preciznost při servírování potravin?…

Praktická retro pomůcka do kuchyně pro všechny precizní milovníky sýrů

[ téma: 1907, kuchyně, sýr, krájení, přesnost ]
Máte rádi preciznost při servírování potravin? V tom případě vás určitě zaujme zajímavý kráječ na sýr, který popisuje článek z roku 1907.
Epocha 1907, autor —S.
Kuchařská škola, kde se naše prababičky učily moderně a zdravě vařit: Máte rádi staré recepty z doby našich…

Kuchařská škola, kde se naše prababičky učily moderně a zdravě vařit

[ téma: 1903, vaření, škola, věda ]
Máte rádi staré recepty z doby našich prababiček? No vidíte, a naše prababičky se naopak rády učily nejnovější recepty postavené na vědeckých základech! Více v článku z roku 1903.
Illustrovaný svět 1903, autor neuveden.
Recept na výbornou nakládanou zeleninu podle našich prababiček: Jak si připravit dokonalou nakládanou zeleninu,…

Recept na výbornou nakládanou zeleninu podle našich prababiček

[ téma: 1929, jídelníček, recepty, vaření, domácnost ]
Jak si připravit dokonalou nakládanou zeleninu, neboli mixed pickles? Poradí vám recept z roku 1929.
Hvězda čsl. paní a dívek 1929, autor neuveden.
Jak se šidí cukr a jaký typ cukru je nejlepší na sladké pečení?: Cukr je nezbytnou součástí koláčů a cukrovinek…

Jak se šidí cukr a jaký typ cukru je nejlepší na sladké pečení?

[ téma: 1911, pečení, recepty, Rettigová ]
Cukr je nezbytnou součástí koláčů a cukrovinek. Jaký typ cukru je k takovému použití nejlepší vám prozradí text z roku 1911.
Velká kuchařka 1911, autorky Ida Caligaris a Eliška Neubauerová.
Báječné sladké omelety a další recepty našich prababiček, k tomu navíc kompletní jídelníček na celý týden: Dali byste si dokonalou sladkou omeletu, malinový…

Báječné sladké omelety a další recepty našich prababiček, k tomu navíc kompletní jídelníček na celý týden

[ téma: 1929, jídelníček, recepty, vaření, domácnost ]
Dali byste si dokonalou sladkou omeletu, malinový krém nebo domácí tvarohový puding? Spolu s jídelníčkem na celý týden vám to přinášíme v našem historickém článku z roku 1929.
Hvězda čsl. paní a dívek 1929, autor neuveden.
Jak se starat o pivo a víno, aby mělo dokonalou chuť? A lze zachránit plesnivé víno?: Řada velmi užitečných historických rad, díky…

Jak se starat o pivo a víno, aby mělo dokonalou chuť? A lze zachránit plesnivé víno?

[ téma: 1895, pivo, víno, kvalita, chuť ]
Řada velmi užitečných historických rad, díky kterým se nebudete muset obávat zkaženého piva a vína. Více v dobovém článku z roku 1895.
Sbírka předpisů, rad a poučení 1895, autor Čeněk Kramoliš.
Recepty našich prababiček na nakládané okurky nebo květák a k tomu jídelníček na celý týden: Máte rádi nakládané okurky nebo květák? Máme…

Recepty našich prababiček na nakládané okurky nebo květák a k tomu jídelníček na celý týden

[ téma: 1929, jídelníček, recepty, vaření, domácnost ]
Máte rádi nakládané okurky nebo květák? Máme pro vás na ně historické recepty z roku 1929, k tomu navíc ještě kompletní jídelníček obědů a večeří na celý týden.
Hvězda čsl. paní a dívek 1929, autor neuveden.
Jídelníček na celý týden a k tomu zajímavé historické recepty, například na pofesy nebo amolety: Máme tu pro vás další kompletní jídelníček…

Jídelníček na celý týden a k tomu zajímavé historické recepty, například na pofesy nebo amolety

[ téma: 1929, jídelníček, recepty, vaření, domácnost ]
Máme tu pro vás další kompletní jídelníček na celý týden z roku 1929, k tomu zajímavé historické recepty z doby našich prababiček na amolety, pofesy nebo nakládaná rajčata.
Hvězda čsl. paní a dívek 1929, autor neuveden.
Desítky historických receptů na sladké náplně do koláčů z dob našich prababiček: Chcete ochutnat nějakou originální sladkou…

Desítky historických receptů na sladké náplně do koláčů z dob našich prababiček

[ téma: 1911, pečení, recepty, Rettigová ]
Chcete ochutnat nějakou originální sladkou náplň? Máme pro vás řadu historických receptů na sladké náplně do koláčů a moučníků z roku roku 1911.
Velká kuchařka 1911, autorka Magdalena Dobromila Rettigová.
Listování: předcházející  | 32 | 33 [ 34 ]  35 | 36 další
Celkem 40 stránek, zobrazit první nebo poslední stránku.


Všechny historické články jsou 100% reálné! Zveřejňujeme je tak, jak byly napsány v době původního vydání.
V historických článcích nejsou prováděny žádné jazykové úpravy podle dnešního pravopisu.

Námi vydávané historické texty, fotografie a obrázky pocházejí z právně volných zdrojů.

Upozorňujeme, že na naši digitalizaci historických zdrojů a kolorování fotografií se již autorská ochrana vztahuje!
Pokud od nás chcete nějaký obsah přebírat, tak nás prosím nejdříve kontaktujte pro domluvení podmínek. Děkujeme za pochopení.

© 2011 - 2024 Bejvávalo.cz
ISSN 2570-690X

Magazín Bejvávalo.cz je již od počátů svého fungování v roce 2011 provozován
na originálním redakčním systému z dílny Perpetum web design.