Máte rádi poctivou domácí polévku s dokonalou zavářkou? Máme pro vás recepty z roku 1911 na zavářky, podle kterých vařily polévky naše prababičky.
Ovocné víno: recept na výrobu kvašeného ovocného moštu z roku 1911
[ téma: 1911, ovoce, víno, alkohol ]Jaký je rozdíl mezi výrobou klasického a ovocného vína? To vám spolu s podrobným návodem na přípravu kvašeného ovocného moštu prozradí historický recept z roku 1911.
Borůvky a brusinky: tři desítky zapomenutých receptů na jejich zpracování
[ téma: 1884, borůvky, brusinky, zavařování ]Chodíte do lesa na čerstvé borůvky a brusinky? Zkuste si je připravit podle našich historických receptů z roku 1884. Borůvky podle nich můžete nejrůznějším způsobem zavařovat, dělat z nich omáčky, koláče nebo třeba i borůvkové víno či likér.
Zapomenuté recepty na bramorové jitrnice
[ téma: 1880, recepty, brambory, koláče ]Máte rádi jitrnice a chtěli byste je ochutnat v méně známé podobě? Zkuste si připravit výborné bramborové jitrnice podle receptů z roku 1880.
Triky našich prababiček na dokonale upečené maso
[ téma: 1912, pečení, maso ]Chtěli byste si pochutnat na dokonale upečeném mase? Zkuste se při jeho pečení řídit návodem z roku 1912, podle kterého v troubě připravovaly maso už naše prababičky.
Sůl, tajemná a nezbytná součást našeho jídelníčku
[ téma: 1902, kuchyně, sůl ]Jak se již malé děti učí z pohádek, tak sůl je nad zlato. Ale je to skutečně tak? Mnoho zajímavého o kuchyňské soli vám prozradí historický článek z roku 1902.
Recepty na dokonale upečenou drůbež podle našich prababiček
[ téma: 1903, recepty, vaření, kuře ]Rádi si pochutnáváte na skvěle upečeném kuřátku s křupavou zlatou kůrčičkou? Máme pro vás recepty z roku 1903, podle kterých si ho můžete připravit. Teď už zbývá jen sehnat kuře podobné kvality, jaká se tehdy prodávala.
Z jaké smetany se nejlépe ušlehá šlehačka?
[ téma: 1905, šlehačka, smetana ]Máte rádi krásně ušlehanou šlehačku? Historický článek z roku 1905 vám poradí, jak hustá a tučná smetana je ke šlehání nejlepší.
Melounová polévka, melounová zmrzlina a další historické recepty z melounu
[ téma: 1884, meloun, melouny ]Máte rádi meloun a chtěli byste ho ochutnat v nějaké dnes méně známé úpravě? Zkuste to podle našich historických receptů z roku 1884, které vám přinášíme.
Co s meruňkami? 40 meruňkových receptů z doby našich prababiček
[ téma: 1884, ovoce, meruňky ]Máte velkou sklizeň meruněk a hledáte nápady jak je zpracovat? Máme pro vás 40 historických receptů z roku 1884, podle kterých můžete meruňky péct, nakládat či sušit, můžete z meruněk také udělat omáčku, knedlíky, buchty nebo ježka. Můžete vyzkoušet i zmrzlinu, víno nebo likér.