Historické články: RECEPTY, VAŘENÍ A JÍDLO

Hovězí polévky: recepty na dokonalé zavářky podle našich prababiček: Máte rádi poctivou domácí polévku s dokonalou…
Máte rádi poctivou domácí polévku s dokonalou zavářkou? Máme pro vás recepty z roku 1911 na zavářky, podle kterých vařily polévky naše prababičky.
Ovocné víno: recept na výrobu kvašeného ovocného moštu z roku 1911: Jaký je rozdíl mezi výrobou klasického a…

Ovocné víno: recept na výrobu kvašeného ovocného moštu z roku 1911

[ téma: 1911, ovoce, víno, alkohol ]
Jaký je rozdíl mezi výrobou klasického a ovocného vína? To vám spolu s podrobným návodem na přípravu kvašeného ovocného moštu prozradí historický recept z roku 1911.
Borůvky a brusinky: tři desítky zapomenutých receptů na jejich zpracování: Chodíte do lesa na čerstvé borůvky a brusinky?…

Borůvky a brusinky: tři desítky zapomenutých receptů na jejich zpracování

[ téma: 1884, borůvky, brusinky, zavařování ]
Chodíte do lesa na čerstvé borůvky a brusinky? Zkuste si je připravit podle našich historických receptů z roku 1884. Borůvky podle nich můžete nejrůznějším způsobem zavařovat, dělat z nich omáčky, koláče nebo třeba i borůvkové víno či likér.
Zapomenuté recepty na bramorové jitrnice: Máte rádi jitrnice a chtěli byste je ochutnat v…

Zapomenuté recepty na bramorové jitrnice

[ téma: 1880, recepty, brambory, koláče ]
Máte rádi jitrnice a chtěli byste je ochutnat v méně známé podobě? Zkuste si připravit výborné bramborové jitrnice podle receptů z roku 1880.
Triky našich prababiček na dokonale upečené maso: Chtěli byste si pochutnat na dokonale upečeném…

Triky našich prababiček na dokonale upečené maso

[ téma: 1912, pečení, maso ]
Chtěli byste si pochutnat na dokonale upečeném mase? Zkuste se při jeho pečení řídit návodem z roku 1912, podle kterého v troubě připravovaly maso už naše prababičky.
Sůl, tajemná a nezbytná součást našeho jídelníčku: Jak se již malé děti učí z pohádek, tak sůl…

Sůl, tajemná a nezbytná součást našeho jídelníčku

[ téma: 1902, kuchyně, sůl ]
Jak se již malé děti učí z pohádek, tak sůl je nad zlato. Ale je to skutečně tak? Mnoho zajímavého o kuchyňské soli vám prozradí historický článek z roku 1902.
Recepty na dokonale upečenou drůbež podle našich prababiček: Rádi si pochutnáváte na skvěle upečeném…

Recepty na dokonale upečenou drůbež podle našich prababiček

[ téma: 1903, recepty, vaření, kuře ]
Rádi si pochutnáváte na skvěle upečeném kuřátku s křupavou zlatou kůrčičkou? Máme pro vás recepty z roku 1903, podle kterých si ho můžete připravit. Teď už zbývá jen sehnat kuře podobné kvality, jaká se tehdy prodávala.
Z jaké smetany se nejlépe ušlehá šlehačka?: Máte rádi krásně ušlehanou šlehačku?…

Z jaké smetany se nejlépe ušlehá šlehačka?

[ téma: 1905, šlehačka, smetana ]
Máte rádi krásně ušlehanou šlehačku? Historický článek z roku 1905 vám poradí, jak hustá a tučná smetana je ke šlehání nejlepší.
Melounová polévka, melounová zmrzlina a další historické recepty z melounu: Máte rádi meloun a chtěli byste ho ochutnat v…

Melounová polévka, melounová zmrzlina a další historické recepty z melounu

[ téma: 1884, meloun, melouny ]
Máte rádi meloun a chtěli byste ho ochutnat v nějaké dnes méně známé úpravě? Zkuste to podle našich historických receptů z roku 1884, které vám přinášíme.
Co s meruňkami? 40 meruňkových receptů z doby našich prababiček: Máte velkou sklizeň meruněk a hledáte nápady…

Co s meruňkami? 40 meruňkových receptů z doby našich prababiček

[ téma: 1884, ovoce, meruňky ]
Máte velkou sklizeň meruněk a hledáte nápady jak je zpracovat? Máme pro vás 40 historických receptů z roku 1884, podle kterých můžete meruňky péct, nakládat či sušit, můžete z meruněk také udělat omáčku, knedlíky, buchty nebo ježka. Můžete vyzkoušet i zmrzlinu, víno nebo likér.
Listování: předcházející  | 20 | 21 [ 22 ]  23 | 24 další
Celkem 40 stránek, zobrazit první nebo poslední stránku.


Všechny historické články jsou 100% reálné! Zveřejňujeme je tak, jak byly napsány v době původního vydání.
V historických článcích nejsou prováděny žádné jazykové úpravy podle dnešního pravopisu.

Námi vydávané historické texty, fotografie a obrázky pocházejí z právně volných zdrojů.

Upozorňujeme, že na naši digitalizaci historických zdrojů a kolorování fotografií se již autorská ochrana vztahuje!
Pokud od nás chcete nějaký obsah přebírat, tak nás prosím nejdříve kontaktujte pro domluvení podmínek. Děkujeme za pochopení.

© 2011 - 2025 Bejvávalo.cz
ISSN 2570-690X

Magazín Bejvávalo.cz je již od počátů svého fungování v roce 2011 provozován
na originálním redakčním systému z dílny Perpetum web design.