Historické články: RECEPTY, VAŘENÍ A JÍDLO

Jak se vyrábí margarín a jaká má zdravotní rizika: Chutná vám víc klasické poctivé máslo, nebo jste…
Chutná vám víc klasické poctivé máslo, nebo jste příznivci margarínů? Historický článek z roku 1910 vám podrobně popíše, jak se tehdy margaríny vyráběly a jaká byla s jejich konzumací spojená rizika.
Historické recepty na přípravu zvěřiny: Máte rádi zvěřinu? Máme pro vás historické recepty z…

Historické recepty na přípravu zvěřiny

[ téma: 1902, recepty, lov, zvěřina ]
Máte rádi zvěřinu? Máme pro vás historické recepty z roku 1902 na přípravu srnčího masa, koroptví, divokých kachen a hus. Vyzkoušejte a ochutnejte, určitě nebudete litovat!
Liebigův masový výtažek, kdysi nepostradatelná pomůcka většiny hospodyněk: Používáte pro vaření nejrůznější polotovary a…

Liebigův masový výtažek, kdysi nepostradatelná pomůcka většiny hospodyněk

[ téma: 1902, jídlo, maso, potraviny ]
Používáte pro vaření nejrůznější polotovary a pomůcky? Jednu kdysi populární vám představí článek z roku 1902.
Historické recepty na rychlé uzení masa bez kouře: Máte rádi uzené maso? Zkuste si ho sami přípravit…

Historické recepty na rychlé uzení masa bez kouře

[ téma: 1902, recepty, maso, uzení ]
Máte rádi uzené maso? Zkuste si ho sami přípravit podle receptů na uzení masa bez kouře receptů z roku 1902. Historický článek vám také vysvětlí, jak uzení funguje a proč prodlužuje trvanlivost masa.
Recepty na báječné zmrzliny z doby našich prababiček a pradědečků: Máte rádi zmrzlinu? Zkuste si podle historických…

Recepty na báječné zmrzliny z doby našich prababiček a pradědečků

[ téma: 1894, kuchařka, zmrzlina, osvěžení, léto ]
Máte rádi zmrzlinu? Zkuste si podle historických receptů z roku 1894 připravit doma skvělou zmrzlinu přesně tak, jak si jí vychutnávali naši prapředci.
Recept našich prababiček na dokonalou sekanou a karbanátky: Máte rádi sekanou nebo karbanátky? I méně zkušené…

Recept našich prababiček na dokonalou sekanou a karbanátky

[ téma: 1915, recepty, vaření, kuchařka ]
Máte rádi sekanou nebo karbanátky? I méně zkušené kuchařky a kuchaři si je mohou zkusit připravit podle našeho historického receptu z roku 1915.
Recepty našich prababiček na poctivé bramborové knedlíky s masem: Máte rádi bramborové knedlíky na slano? Máme tu pro…

Recepty našich prababiček na poctivé bramborové knedlíky s masem

[ téma: 1910, recepty, knedlíky ]
Máte rádi bramborové knedlíky na slano? Máme tu pro vás řadu receptů na bramborové knedlíky z roku 1910, určitě je vyzkoušejte a ochutnejte.
Zapomenutý recept z Francie: víno z brambor! Jak se vyrábělo?: Máte rádi víno a nebojíte se trošku experimentovat?…

Zapomenutý recept z Francie: víno z brambor! Jak se vyrábělo?

[ téma: 1902, víno, francie, brambory ]
Máte rádi víno a nebojíte se trošku experimentovat? Máme pro vás zajímavý historický francouzský recept z roku 1902, popisující výroku vína z brambor. Tak na zdraví.
Měli bychom jíst koňské maso?: Nad touto dodnes kontroverzní otázkou se zamýšlí…

Měli bychom jíst koňské maso?

[ téma: 1910, maso, jídlo, zdraví, koně ]
Nad touto dodnes kontroverzní otázkou se zamýšlí historický článek z roku 1910. Přečtěte si, k jakým zajímavým výsledkům tehdy došel.
Jak si vyrobit výborné domácí máslo? Prababičky poradí!: Chtěli byste si zkusit sami vyrobit máslo? Přinášíme…

Jak si vyrobit výborné domácí máslo? Prababičky poradí!

[ téma: 1901, recepty, máslo, mléko ]
Chtěli byste si zkusit sami vyrobit máslo? Přinášíme vám návod z roku 1901, popisující správnou výrobu této nezbytné součásti každé kuchyně.
Listování: předcházející  | 29 | 30 [ 31 ]  32 | 33 další
Celkem 40 stránek, zobrazit první nebo poslední stránku.


Všechny historické články jsou 100% reálné! Zveřejňujeme je tak, jak byly napsány v době původního vydání.
V historických článcích nejsou prováděny žádné jazykové úpravy podle dnešního pravopisu.

Námi vydávané historické texty, fotografie a obrázky pocházejí z právně volných zdrojů.

Upozorňujeme, že na naši digitalizaci historických zdrojů a kolorování fotografií se již autorská ochrana vztahuje!
Pokud od nás chcete nějaký obsah přebírat, tak nás prosím nejdříve kontaktujte pro domluvení podmínek. Děkujeme za pochopení.

© 2011 - 2025 Bejvávalo.cz
ISSN 2570-690X

Magazín Bejvávalo.cz je již od počátů svého fungování v roce 2011 provozován
na originálním redakčním systému z dílny Perpetum web design.