Máte rádi zvěřinu? Máme pro vás historické recepty z roku 1902 na přípravu srnčího masa, koroptví, divokých kachen a hus. Vyzkoušejte a ochutnejte, určitě nebudete litovat!
Liebigův masový výtažek, kdysi nepostradatelná pomůcka většiny hospodyněk
[ téma: 1902, jídlo, maso, potraviny ]Používáte pro vaření nejrůznější polotovary a pomůcky? Jednu kdysi populární vám představí článek z roku 1902.
Historické recepty na rychlé uzení masa bez kouře
[ téma: 1902, recepty, maso, uzení ]Máte rádi uzené maso? Zkuste si ho sami přípravit podle receptů na uzení masa bez kouře receptů z roku 1902. Historický článek vám také vysvětlí, jak uzení funguje a proč prodlužuje trvanlivost masa.
Recept našich prababiček na dokonalou sekanou a karbanátky
[ téma: 1915, recepty, vaření, kuchařka ]Máte rádi sekanou nebo karbanátky? I méně zkušené kuchařky a kuchaři si je mohou zkusit připravit podle našeho historického receptu z roku 1915.
Recepty našich prababiček na poctivé bramborové knedlíky s masem
[ téma: 1910, recepty, knedlíky ]Máte rádi bramborové knedlíky na slano? Máme tu pro vás řadu receptů na bramborové knedlíky z roku 1910, určitě je vyzkoušejte a ochutnejte.
Zapomenutý recept z Francie: víno z brambor! Jak se vyrábělo?
[ téma: 1902, víno, francie, brambory ]Máte rádi víno a nebojíte se trošku experimentovat? Máme pro vás zajímavý historický francouzský recept z roku 1902, popisující výroku vína z brambor. Tak na zdraví.
Jak si vyrobit výborné domácí máslo? Prababičky poradí!
[ téma: 1901, recepty, máslo, mléko ]Chtěli byste si zkusit sami vyrobit máslo? Přinášíme vám návod z roku 1901, popisující správnou výrobu této nezbytné součásti každé kuchyně.