12 receptů našich prababiček na dokonalé polévkové zavářky - knedlíčky, svítky, masový puding a další
[ téma: 1902, recepty, vaření, polévka ]Patříte mezi milovníky polévek? Zkuste si je oživit pomocí 12 výborných domácích zavářek, které si snadno připravíte podle receptů z roku 1902.
Česká hospodyně 1902, autor neuveden.Polévka se syrovým masem - zázračný recept našich prababiček pro rychlé uzdravení
[ téma: 1900, polévka, maso ]Jedli jste někdy polévku se syrovým masem? Podle článku z roku 1900 má jít o skvělý způsob, jak může nemocný člověk zpět nabrat svou sílu. Vyzkoušejte, a dejte nám vědět.
Česká hospodyně 1900, autor neuveden.Zapomenutý recept na zdravý nápoj z jablečných slupek
[ téma: 1903, recepty, jablka ]Máte rádi jablka, ale zůstávají vám po nich nevyužité jablečné slupky? Zkuste si z nich připravit lahodný a zdravý nápoj podle historického receptu z roku 1903.
Illustrovaný svět 1903, autor neuveden.Historické recepty na pražený, pálený, makový a bramborový dort
[ téma: 1912 ]Rádi si pochutnáte na výborném dortu? Máme pro vás řadu dnes již zapomenutých receptů na dorty z doby našich prababiček, podle kterých se dorty pekly v roce 1912.
Velká kuchařka 1912, autorka Magdalena Dobromila Rettigová.
Čím jste kdysi v Praze na trhu mohli zahnat hlad?
[ téma: 1902, praha, jídlo, restaurace, občerstvení, trh ]Stravujete se občas v nějakém rychlém občerstvení? Přečtete si, jaké jídlo a za kolik peněz jste si mohli koupit v roce 1902 v Praze na uhelném trhu.
Illustrovaný svět 1902, autor neuveden.Historické recepty na sladké dobroty ze švestek
[ téma: 1902, recepty, švestky ]Máte rádi švestky? Máme tu pro vás řadu historických švestkových receptů z roku 1902.
Česká hospodyně 1902, autor neuveden.Tři historické recepty na černého kubu - z chudých, bohatých a pražských rodin
[ téma: 1906, recepty, houby, jídlo ]Chtěli byste ochutnat, jak se houbový černý kuba v časech našich prababiček vařil v bohatých nebo naopak chudých rodinách? Zkuste si ho sami připravit podle receptů z roku 1906.
Jak má žena vařit, aby muž byl spokojen 1906, autor Florián Kudrnka.Recepty našich prababiček na zajíce pečeného, zajíce sekaného a zajíce na černo
[ téma: 1902, recepty, lov, zvěřina ]Máte rádi zaječí maso? Zkuste si ho připravit podle historických receptů z roku 1902.
Česká hospodyně 1902, autor neuveden.