Historické články: RECEPTY, VAŘENÍ A JÍDLO

Historický jídelníček na celý týden a k tomu zapomenuté masové i ovocné recepty našich prababiček: Hledáte inspiraci na vaření? Koukněte na…
Hledáte inspiraci na vaření? Koukněte na jídelníček obědů a večeří na celý týden z roku 1929, nebo rovnou vyzkoušejte historické recepty na zapečené těstoviny, játra s bůčkem, ovocnou majonézu, kompot z dýně, salátovou polévku nebo polévku z kyselého mléka a další.
Hvězda čsl. paní a dívek 1929, autor neuveden.
Jak si zorganizovat kuchyni, abyste stále něco nehledali (PR): Také se často přistihnete při tom, jak stále…

Jak si zorganizovat kuchyni, abyste stále něco nehledali (PR)

Také se často přistihnete při tom, jak stále něco v kuchyni hledáte? Pokud i u vás v kuchyni vládne totální chaos, máme pro vás řešení. Nabízíme vám pár dobrých tipů, díky kterým vnesete do vaší kuchyně systém. Pokud navíc využijete Tescoma slevy, určitě i něco ušetříte.
Recepty na dokonalé risotto podle našich prababiček: Máte rádi risotto, nebo chcete-li česky rizoto?…

Recepty na dokonalé risotto podle našich prababiček

[ téma: 1906, recepty, vaření, rýže ]
Máte rádi risotto, nebo chcete-li česky rizoto? Zkuste si ho připravit podle dvou velmi zajímavých historických receptů na risotto z roku 1906. Zajisté si pochutnáte.
Jak má žena vařit, aby muž byl spokojen 1906, autor Florián Kudrnka.
Recepty na hovězí jazyk podle našich prababiček: Máte rádi hovězí maso? Zkuste si připravit…

Recepty na hovězí jazyk podle našich prababiček

[ téma: 1894, recepty, vaření, hovězí, maso ]
Máte rádi hovězí maso? Zkuste si připravit hovězí jazyk podle jednoho z mnoha našich historických receptů z roku 1894.
Česká kuchařka 1894, autorka Marie Axamitová.
Historický recept na sladké bramborové pečivo: Máte chuť na něco dobrého? Máte pro vás recept…

Historický recept na sladké bramborové pečivo

[ téma: 1901, recept, brambory ]
Máte chuť na něco dobrého? Máte pro vás recept z roku 1901 na sladké pečivo z brambor.
Česká hospodyně 1901, autor neuveden.
12 receptů našich prababiček na dokonalé polévkové zavářky - knedlíčky, svítky, masový puding a další: Patříte mezi milovníky polévek? Zkuste si je…

12 receptů našich prababiček na dokonalé polévkové zavářky - knedlíčky, svítky, masový puding a další

[ téma: 1902, recepty, vaření, polévka ]
Patříte mezi milovníky polévek? Zkuste si je oživit pomocí 12 výborných domácích zavářek, které si snadno připravíte podle receptů z roku 1902.
Česká hospodyně 1902, autor neuveden.
Polévka se syrovým masem - zázračný recept našich prababiček pro rychlé uzdravení: Jedli jste někdy polévku se syrovým masem? Podle…

Polévka se syrovým masem - zázračný recept našich prababiček pro rychlé uzdravení

[ téma: 1900, polévka, maso ]
Jedli jste někdy polévku se syrovým masem? Podle článku z roku 1900 má jít o skvělý způsob, jak může nemocný člověk zpět nabrat svou sílu. Vyzkoušejte, a dejte nám vědět.
Česká hospodyně 1900, autor neuveden.
Velké prádlo? Ne, příprava oblíbeného jídla: Dokážete poznat, co se odehrává na této…

Velké prádlo? Ne, příprava oblíbeného jídla

[ téma: 1902, itálie, makarony, jídlo, vaření ]
Dokážete poznat, co se odehrává na této fotografii? Možná vám pomůže, že je snímek pořízen v Itálii. Více vám k tomu řekne historický článek z roku 1902.
Illustrovaný svět 1902, autor neuveden.
Zapomenutý recept na zdravý nápoj z jablečných slupek: Máte rádi jablka, ale zůstávají vám po nich…

Zapomenutý recept na zdravý nápoj z jablečných slupek

[ téma: 1903, recepty, jablka ]
Máte rádi jablka, ale zůstávají vám po nich nevyužité jablečné slupky? Zkuste si z nich připravit lahodný a zdravý nápoj podle historického receptu z roku 1903.
Illustrovaný svět 1903, autor neuveden.
Historické recepty na pražený, pálený, makový a bramborový dort: Rádi si pochutnáte na výborném dortu? Máme pro…

Historické recepty na pražený, pálený, makový a bramborový dort

[ téma: 1912 ]
Rádi si pochutnáte na výborném dortu? Máme pro vás řadu dnes již zapomenutých receptů na dorty z doby našich prababiček, podle kterých se dorty pekly v roce 1912.
Velká kuchařka 1912, autorka Magdalena Dobromila Rettigová.
Listování: předcházející  | 27 | 28 [ 29 ]  30 | 31 další
Celkem 40 stránek, zobrazit první nebo poslední stránku.


Všechny historické články jsou 100% reálné! Zveřejňujeme je tak, jak byly napsány v době původního vydání.
V historických článcích nejsou prováděny žádné jazykové úpravy podle dnešního pravopisu.

Námi vydávané historické texty, fotografie a obrázky pocházejí z právně volných zdrojů.

Upozorňujeme, že na naši digitalizaci historických zdrojů a kolorování fotografií se již autorská ochrana vztahuje!
Pokud od nás chcete nějaký obsah přebírat, tak nás prosím nejdříve kontaktujte pro domluvení podmínek. Děkujeme za pochopení.

© 2011 - 2024 Bejvávalo.cz
ISSN 2570-690X

Magazín Bejvávalo.cz je již od počátů svého fungování v roce 2011 provozován
na originálním redakčním systému z dílny Perpetum web design.