Recept našich pradědečků: jak obarvit kořalku na téměř libovolnou baru
[ téma: 1877, alkohol, kořalka, barvení, barva ]Chcete zabavit společnost nebo sami ochutnat něco zajímavého? Zkuste si podle receptů z roku 1877 zbarvit svou oblíbený destilát na nějakou nezvyklou barvu.
Výroba lihovin na studené cestě 1877, autor Antonín Markl.Odkud pochází jednotlivá koření, jaká jsou nejzdravější a jakým bychom se měli vyhýbat?
[ téma: 1868, jídlo, vaření, recepty, koření, zdraví ]Máte rádi kořeněná jídla? V tom případě vás určitě zaujme historický článek z roku 1868, popisující odkud jednotlivá koření pochází a hlavně jaký mají vliv na lidský organismus.
O výživě lidského těla 1868, autor Karel Starý.Kuchařská škola pro svobodné muže
[ téma: 1929, vaření, muži, svatba ]Dnes je zcela běžné, že i muži dokáží vařit. V roce 1929 byl ale ještě svět jiný a proto existovaly speciální kuchařské kurzy, kde se tehdejší singles muži mohli naučit základy práce v kuchyni. Jeden takový kuchařský kurz pouze pro pány vám představí dnešní historický článek.
Hvězda čsl. paní a dívek 1929, autor Max Bernardi.Historie přípravy chleba od úplných začátků až do dnes
[ téma: 1903, chléb, jídlo, historie ]Chléb je již po tisíce let důležitou součástí lidské stravy. Článek z roku 1903 vám popíše jeho historii od úplných začátků.
Česká hospodyně 1903, autor neuveden.Rady našich prababiček jak si usnadnit práci v kuchyni
[ téma: 1929, recepty, vaření, pečení ]Dnes máme v kuchyni řadu elektrických pomocníků, dříve se naše prababičky musely spoléhat hlavně na svou šikovnost a zkušenosti. Máme tu pro vás řadu užitečných rad do kuchyně z roku 1929.
Hvězda čsl. paní a dívek 1929, autorka Hanka.Recepty na dokonalé škubánky z doby našich prababiček
[ téma: 1894, recepty, vaření, mouka ]Máte rádi tradiční škubánky? Máme pro vás hned tři skvělé historické recepty z roku 1894, podle kterých si můžete tuto oblíbenou sladkou nebo slanou dobrotu připravit.
Česká kuchařka 1894, autorka Marie Axamitová.Recepty našich prababiček na přípravu masa a historický jídelníček na celý týden
[ téma: 1929, recepty, vaření ]Láká vás ledvinová pečeně nebo třeba filet à la Duckese? Zkuste si je připravit podle našich receptů z roku 1929. K tomu se navíc můžete při vaření inspirovat kompletním dobovým jídelníčkem na celý týden.
Hvězda čsl. paní a dívek 1929, autor neuveden.Historické recepty na zpracování rajčat nebo dýně a k tomu jídelníček na celý týden
[ téma: 1929, recepty, vaření, zelenina ]Dali byste si plněná rajská jablíčka nebo zavařenou dýni tak, jak jí připravovaly naše prababičky? Máme pro vás dobové recepty na jejich přípravu a k tomu kompletní jídelníček na celý týden z roku 1929.
Hvězda čsl. paní a dívek 1929, autor neuveden.Recepty našich prababiček na domácí medovinu a víno
[ téma: 1929, recepty, víno, alkohol, nápoje ]Máte rádi medovinu, nebo byste raději ochutnali domácí víno z lipového či bezového květu, hrušek nebo šípků? Na to vše pro vás máme původní historické recepty z roku 1929.
Hvězda čsl. paní a dívek 1929, autorka Maruška.Víno v antickém Řecku - nápoj bohů, nebo něco na zkažení žaludku?
[ téma: 1902, víno, řecko ]Chuť a technologie zpracování vína se dob starověkého Řecka hodně změnily. Článek z roku 1902 vám ukáže, že nápoj který tehdy Řekové pili má do dnešního vína dokonalé chuti daleko.
Epocha 1902, autor A. Trahre.