Historické články: RECEPTY, VAŘENÍ A JÍDLO

Polévka se syrovým masem - zázračný recept našich prababiček pro rychlé uzdravení: Jedli jste někdy polévku se syrovým masem? Podle…
Jedli jste někdy polévku se syrovým masem? Podle článku z roku 1900 má jít o skvělý způsob, jak může nemocný člověk zpět nabrat svou sílu. Vyzkoušejte, a dejte nám vědět.
Velké prádlo? Ne, příprava oblíbeného jídla: Dokážete poznat, co se odehrává na této fotografii?…

Velké prádlo? Ne, příprava oblíbeného jídla

[ téma: 1902, itálie, makarony, jídlo, vaření ]
Dokážete poznat, co se odehrává na této fotografii? Možná vám pomůže, že je snímek pořízen v Itálii. Více vám k tomu řekne historický článek z roku 1902.
Zapomenutý recept na zdravý nápoj z jablečných slupek: Máte rádi jablka, ale zůstávají vám po nich…

Zapomenutý recept na zdravý nápoj z jablečných slupek

[ téma: 1903, recepty, jablka ]
Máte rádi jablka, ale zůstávají vám po nich nevyužité jablečné slupky? Zkuste si z nich připravit lahodný a zdravý nápoj podle historického receptu z roku 1903.
Historické recepty na pražený, pálený, makový a bramborový dort: Rádi si pochutnáte na výborném dortu? Máme pro vás…

Historické recepty na pražený, pálený, makový a bramborový dort

[ téma: 1912 ]
Rádi si pochutnáte na výborném dortu? Máme pro vás řadu dnes již zapomenutých receptů na dorty z doby našich prababiček, podle kterých se dorty pekly v roce 1912.
Čím jste kdysi v Praze na trhu mohli zahnat hlad?: Stravujete se občas v nějakém rychlém občerstvení?…

Čím jste kdysi v Praze na trhu mohli zahnat hlad?

[ téma: 1902, praha, jídlo, restaurace, občerstvení, trh ]
Stravujete se občas v nějakém rychlém občerstvení? Přečtete si, jaké jídlo a za kolik peněz jste si mohli koupit v roce 1902 v Praze na uhelném trhu.
Historické recepty na sladké dobroty ze švestek: Máte rádi švestky? Máme tu pro vás řadu historických…

Historické recepty na sladké dobroty ze švestek

[ téma: 1902, recepty, švestky ]
Máte rádi švestky? Máme tu pro vás řadu historických švestkových receptů z roku 1902.
Tři historické recepty na černého kubu - z chudých, bohatých a pražských rodin: Chtěli byste ochutnat, jak se houbový černý kuba v…

Tři historické recepty na černého kubu - z chudých, bohatých a pražských rodin

[ téma: 1906, recepty, houby, jídlo ]
Chtěli byste ochutnat, jak se houbový černý kuba v časech našich prababiček vařil v bohatých nebo naopak chudých rodinách? Zkuste si ho sami připravit podle receptů z roku 1906.
Recept našich prababiček, podle kterého si můžete ze slaniny snadno vyrobit levné máslo: Zda se vám cena másla vysoká? Zkuste si podle…

Recept našich prababiček, podle kterého si můžete ze slaniny snadno vyrobit levné máslo

[ téma: 1910, máslo, margarin, náhražka, cena ]
Zda se vám cena másla vysoká? Zkuste si podle receptu z roku 1910 vyrobit jeho chutnou náhradu.
Recepty našich prababiček na zajíce pečeného, zajíce sekaného a zajíce na černo: Máte rádi zaječí maso? Zkuste si ho připravit podle…

Recepty našich prababiček na zajíce pečeného, zajíce sekaného a zajíce na černo

[ téma: 1902, recepty, lov, zvěřina ]
Máte rádi zaječí maso? Zkuste si ho připravit podle historických receptů z roku 1902.
Ve kterých zemích se peče chléb hmyzu, kůry stromů nebo mechu?: Máte rádi chléb a nebojíte se experimentovat?…

Ve kterých zemích se peče chléb hmyzu, kůry stromů nebo mechu?

[ téma: 1902, chléb, recept, pečení ]
Máte rádi chléb a nebojíte se experimentovat? Historický článek z roku 1902 prozradí, na do jakých částí světa vyrazit pro chléb velmi nevšedních chutí.
Listování: předcházející  | 28 | 29 [ 30 ]  31 | 32 další
Celkem 40 stránek, zobrazit první nebo poslední stránku.


Všechny historické články jsou 100% reálné! Zveřejňujeme je tak, jak byly napsány v době původního vydání.
V historických článcích nejsou prováděny žádné jazykové úpravy podle dnešního pravopisu.

Námi vydávané historické texty, fotografie a obrázky pocházejí z právně volných zdrojů.

Upozorňujeme, že na naši digitalizaci historických zdrojů a kolorování fotografií se již autorská ochrana vztahuje!
Pokud od nás chcete nějaký obsah přebírat, tak nás prosím nejdříve kontaktujte pro domluvení podmínek. Děkujeme za pochopení.

© 2011 - 2025 Bejvávalo.cz
ISSN 2570-690X

Magazín Bejvávalo.cz je již od počátů svého fungování v roce 2011 provozován
na originálním redakčním systému z dílny Perpetum web design.