Historické články: RECEPTY, VAŘENÍ A JÍDLO

Prababičky radí, jak správně uvařit bramory: Brambory jsou důležitou součástí našeho…
Brambory jsou důležitou součástí našeho jídelníčku, ale připravujeme je správně? Článek z roku 1917 vám poradí, jak brambory správně uvařit, aby byly co nejchutnější.
Česká hospodyně 1917, autor neuveden.
Recept na medové pivo, aneb jak naši pradědové kdysi obcházeli zákaz domácího vaření piva: Za doby první světové války bylo zakázáno…

Recept na medové pivo, aneb jak naši pradědové kdysi obcházeli zákaz domácího vaření piva

[ téma: 1917, pivo, med ]
Za doby první světové války bylo zakázáno vařit si doma pivo. Ale protože žízeň je věčná... tak pro vás máme recept, podle kterého se v roce 1917 dalo doma uvařit skvělé medové pivo.
Česká hospodyně 1917, autor neuveden.
Recept na výbornou domácí hořčici podle našich prababiček: Máte rádi hořčici? Zkuste si jí doma připravit…

Recept na výbornou domácí hořčici podle našich prababiček

[ téma: 1917, recepty, hořčice ]
Máte rádi hořčici? Zkuste si jí doma připravit podle několika historických receptů z roku 1917.
Česká hospodyně 1917, autor neuveden.
Historický jídelníček na celý týden plus recepty na čočkovec a další jídla z doby našich prababiček: Nevíte co celý týden vařit? Zkuste se se…

Historický jídelníček na celý týden plus recepty na čočkovec a další jídla z doby našich prababiček

[ téma: 1929, recepty, vaření ]
Nevíte co celý týden vařit? Zkuste se se inspirovat jídelníčkem z roku 1929 a připravit si čočkovec, mléčnou dobrotu pro děti, sýrové chlebíčky, ledvinkové omelety nebo třeba skopové po bulharsku.
Hvězda čsl. paní a dívek 1929, autor neuveden.
Objev nových druhů kávy mimořádné chuti: Milujete dobrou a intenzivní kávu? Článek z roku…

Objev nových druhů kávy mimořádné chuti

[ téma: 1905, káva, afrika ]
Milujete dobrou a intenzivní kávu? Článek z roku 1905 vás seznámí s objevem dvou nových druhů kávovníků, z jejichž zrna lze připravit vynikající kávu.
Epocha 1905, autor —s.
Jak si připravit dokonalý kvásek a upéct výborný domácí chléb?: Chcete ochutnat dokonalý domácí chléb, který…

Jak si připravit dokonalý kvásek a upéct výborný domácí chléb?

[ téma: 1909, chléb, pečení, recept ]
Chcete ochutnat dokonalý domácí chléb, který kdysi pekly naše prababičky? Máme tu pro vás podrobně popsaný recept na přípravu chleba z roku 1909.
Česká hospodyně 1909, autorka M. Trachtová.
Co vařit v novém roce? Zkuste sladké i slané recepty našich prababiček: Chcete v novém roce ochutnat něco zajímavého a…

Co vařit v novém roce? Zkuste sladké i slané recepty našich prababiček

[ téma: 1929, recepty, vaření ]
Chcete v novém roce ochutnat něco zajímavého a téměř zapomenutého? Zkuste si vybrat některý z řady zajímavých historických receptů z roku 1929.
Hvězda čsl. paní a dívek 1929, autor neuveden.
Historické recepty na výrobu domácího šumivého šampaňského vína z koňaku nebo listí: Chcete oslavit letošní Silvestr něčím…

Historické recepty na výrobu domácího šumivého šampaňského vína z koňaku nebo listí

[ téma: 1880, víno, recepty, šampaňské, oslava, silvestr ]
Chcete oslavit letošní Silvestr něčím speciálním? Máme pro vás 5 jedinečných historických receptů z roku 1880 na výrobu šumivého vína například z koňaku, jablečného vína nebo i listí.
Sbírka nejnovějších receptů 1880, autor V.K.
Vánoční tip našich prababiček: proč nad štědrovečerní stůl patří jmelí a jaké jídlo servírovat?: Jak naše prababičky chystaly slavnostní…

Vánoční tip našich prababiček: proč nad štědrovečerní stůl patří jmelí a jaké jídlo servírovat?

[ téma: 1929, vánoce, jídlo, stůl, prostírání, domov ]
Jak naše prababičky chystaly slavnostní vánoční stůl, jaká jídla na něj na Vánoce servírovaly a proč měla být nad stolem zavěšená velká větev jmelí? To vám prozradí článek z 1929.
Hvězda čsl. paní a dívek 1929, autorka Vlasta.
Jak zabít a připravit vánoční rybu. A musí to být vždy jen kapr?: Vánoce bez ryby na svátečním stole - to si řada…

Jak zabít a připravit vánoční rybu. A musí to být vždy jen kapr?

[ téma: 1929, vánoce, ryby, recepty, vaření ]
Vánoce bez ryby na svátečním stole - to si řada z nás jistě ani nedokáže připravit. Článek z roku 1929 vám poradí, jak si na Vánoce připravit nejenom tradičního kapra, ale třeba i okouna, štiku, lososa a další druhy ryb.
Hvězda čsl. paní a dívek 1929, autorka Vlasta.
Listování: předcházející  | 24 | 25 [ 26 ]  27 | 28 další
Celkem 40 stránek, zobrazit první nebo poslední stránku.


Všechny historické články jsou 100% reálné! Zveřejňujeme je tak, jak byly napsány v době původního vydání.
V historických článcích nejsou prováděny žádné jazykové úpravy podle dnešního pravopisu.

Námi vydávané historické texty, fotografie a obrázky pocházejí z právně volných zdrojů.

Upozorňujeme, že na naši digitalizaci historických zdrojů a kolorování fotografií se již autorská ochrana vztahuje!
Pokud od nás chcete nějaký obsah přebírat, tak nás prosím nejdříve kontaktujte pro domluvení podmínek. Děkujeme za pochopení.

© 2011 - 2025 Bejvávalo.cz
ISSN 2570-690X

Magazín Bejvávalo.cz je již od počátů svého fungování v roce 2011 provozován
na originálním redakčním systému z dílny Perpetum web design.