Naše projekty: originální samolepky na stěnu Pieris.czmagazín Příroda.czobchod s plastikovými modely Plastikáče.czefektní sdílení PDF souborů DraGIF.cz

Prababičky radí, jak správně uvařit bramory

původně vyšlo: Česká hospodyně 1917, autor neuveden.
Brambory jsou důležitou součástí našeho jídelníčku, ale připravujeme je správně? Článek z roku 1917 vám poradí, jak brambory správně uvařit, aby byly co nejchutnější.


Vaření brambor

Škrabané nebo okrajované brambory v solené vodě vařené jsou chutnější než y slupce vařené, ale ztratí se hodně látek živných a spotřebuje se o mnohem více zemáků.

Toť příčina, proč je účelno, vařili brambory ve slupce a zemákové pokrmy z oloupaných zemáků vařených a to zvláště ve všech domácnostech, odkázaných na nákup zemáků.

Zručná hospodyně, trochu sečtělejší dovede přípravou pokrmy učiniti tak chutnými, že ani ten nejzkušenější jazyk nepozná, že bylo jídlo připraveno z vařených, oloupaných a nikoli škrabaných nebo odkrajovaných zemáků. Vařením zemáků ve slupce, tedy neloupaných ušetří se času, práce i výloh, neboť se jich méně spotřebuje.


Původní zdroj historického článku:
Česká hospodyně 1917, autor neuveden.



datum digitalizace historického článku a zveřejnění na internetu:
19. února 2019


 

Líbí se Vám naše původní historické články? Sledujte nás na Facebooku nebo pomocí RSS kanálu!
Nabízíme Vám také možnost zveřejnění reklamního článku, kterým můžete oslovit tisíce našich čtenářů.





Debata k článku Prababičky radí, jak správně uvařit bramory


Všechny historické články jsou 100% reálné! Zveřejňujeme je tak, jak byly napsány v době původního vydání včetně původních obrázků.
V historických článcích nejsou prováděny žádné jazykové úpravy podle dnešního pravopisu ani opravovány původní překlepy.

Pokud chcete náš obsah převzít nebo máte zájem u nás zveřejnit svůj PR článek, tak nás prosím kontaktujte.

© 2011 - 2020 Bejvávalo.cz
ISSN 2570-690X

Magazín Bejvávalo.cz je soukromý projekt, provozováný zcela BEZ DOTACÍ či jakékoliv jiné státní podpory.



Naše další projekty: