Prababičky radí, jak správně uvařit bramory

rubrika: historické články / recepty, vaření a jídlo, původně vyšlo: Česká hospodyně 1917, autor neuveden.
Brambory jsou důležitou součástí našeho jídelníčku, ale připravujeme je správně? Článek z roku 1917 vám poradí, jak brambory správně uvařit, aby byly co nejchutnější.
Následující text pochází z roku 1917

Vaření brambor

Škrabané nebo okrajované brambory v solené vodě vařené jsou chutnější než y slupce vařené, ale ztratí se hodně látek živných a spotřebuje se o mnohem více zemáků.

Toť příčina, proč je účelno, vařili brambory ve slupce a zemákové pokrmy z oloupaných zemáků vařených a to zvláště ve všech domácnostech, odkázaných na nákup zemáků.

Zručná hospodyně, trochu sečtělejší dovede přípravou pokrmy učiniti tak chutnými, že ani ten nejzkušenější jazyk nepozná, že bylo jídlo připraveno z vařených, oloupaných a nikoli škrabaných nebo odkrajovaných zemáků. Vařením zemáků ve slupce, tedy neloupaných ušetří se času, práce i výloh, neboť se jich méně spotřebuje.


Původní zdroj historického článku:
Česká hospodyně 1917, autor neuveden.


témata článku:
datum digitalizace historického článku a zveřejnění na internetu:
19. února 2019


Diskuze k článku „Prababičky radí, jak správně uvařit bramory“



 

Líbí se Vám naše původní historické články? Sledujte nás na Facebooku nebo pomocí RSS kanálu!


Nákupem na Hapík.cz
podpoříte chod našeho serveru




Všechny historické články jsou 100% reálné! Zveřejňujeme je tak, jak byly napsány v době původního vydání.
V historických článcích nejsou prováděny žádné jazykové úpravy podle dnešního pravopisu.

Námi vydávané historické texty, fotografie a obrázky pocházejí z právně volných zdrojů.

Upozorňujeme, že na naši digitalizaci historických zdrojů a kolorování fotografií se již autorská ochrana vztahuje!
Pokud od nás chcete nějaký obsah přebírat, tak nás prosím nejdříve kontaktujte pro domluvení podmínek. Děkujeme za pochopení.

© 2011 - 2024 Bejvávalo.cz
ISSN 2570-690X

Magazín Bejvávalo.cz je již od počátů svého fungování v roce 2011 provozován
na originálním redakčním systému z dílny Perpetum web design.