Prababičky radí, jak správně uvařit bramory

rubrika: historické články / recepty, vaření a jídlo, původně vyšlo: Česká hospodyně 1917, autor neuveden.
Brambory jsou důležitou součástí našeho jídelníčku, ale připravujeme je správně? Článek z roku 1917 vám poradí, jak brambory správně uvařit, aby byly co nejchutnější.
Následující text pochází z roku 1917

Vaření brambor

Škrabané nebo okrajované brambory v solené vodě vařené jsou chutnější než y slupce vařené, ale ztratí se hodně látek živných a spotřebuje se o mnohem více zemáků.

Toť příčina, proč je účelno, vařili brambory ve slupce a zemákové pokrmy z oloupaných zemáků vařených a to zvláště ve všech domácnostech, odkázaných na nákup zemáků.

Zručná hospodyně, trochu sečtělejší dovede přípravou pokrmy učiniti tak chutnými, že ani ten nejzkušenější jazyk nepozná, že bylo jídlo připraveno z vařených, oloupaných a nikoli škrabaných nebo odkrajovaných zemáků. Vařením zemáků ve slupce, tedy neloupaných ušetří se času, práce i výloh, neboť se jich méně spotřebuje.


Původní zdroj historického článku:
Česká hospodyně 1917, autor neuveden.


témata článku:
datum digitalizace historického článku a zveřejnění na internetu:
19. února 2019


Diskuze k článku „Prababičky radí, jak správně uvařit bramory“



 

Líbí se Vám naše původní historické články? Sledujte nás na Facebooku nebo pomocí RSS kanálu!




Všechny historické články jsou 100% reálné! Zveřejňujeme je tak, jak byly napsány v době původního vydání.
V historických článcích nejsou prováděny žádné jazykové úpravy podle dnešního pravopisu.

Námi vydávané historické texty, fotografie a obrázky pocházejí z právně volných zdrojů.

Upozorňujeme, že na naši digitalizaci historických zdrojů a kolorování fotografií se již autorská ochrana vztahuje!
Pokud od nás chcete nějaký obsah přebírat, tak nás prosím nejdříve kontaktujte pro domluvení podmínek. Děkujeme za pochopení.

© 2011 - 2024 Bejvávalo.cz
ISSN 2570-690X

Magazín Bejvávalo.cz je již od počátů svého fungování v roce 2011 provozován
na originálním redakčním systému z dílny Perpetum web design.