Vaření brambor
Škrabané nebo okrajované brambory v solené vodě vařené jsou chutnější než y slupce vařené, ale ztratí se hodně látek živných a spotřebuje se o mnohem více zemáků.
Toť příčina, proč je účelno, vařili brambory ve slupce a zemákové pokrmy z oloupaných zemáků vařených a to zvláště ve všech domácnostech, odkázaných na nákup zemáků.
Zručná hospodyně, trochu sečtělejší dovede přípravou pokrmy učiniti tak chutnými, že ani ten nejzkušenější jazyk nepozná, že bylo jídlo připraveno z vařených, oloupaných a nikoli škrabaných nebo odkrajovaných zemáků. Vařením zemáků ve slupce, tedy neloupaných ušetří se času, práce i výloh, neboť se jich méně spotřebuje.
témata článku:
Diskuze k článku „Prababičky radí, jak správně uvařit bramory“
Další články na podobné téma | ||
---|---|---|
![]() Jak média formovala československou identitu v první republice | ![]() Ochutnali byste máslo staré několik staletí? | ![]() Jak se v roce 1908 vyráběl líh z rašeliny? |
zobrazit více článků... |