Jak připravit pravý vlašský salát? Historický recept vám jeho správné složení prozradí
[ téma: 1906, salát, recept ]Milujete vlašák nebo-li vlašský salát? Zkuste si ho připravit podle historického receptu z roku 1906 a zjistíte, že to co se dnes vydává za vlašský salát už nemá s jeho původní podobou moc společného.
Koření našich babiček aneb co by vám nemělo chybět v kuchyni
[ téma: 1873, koření, kuchařka, vaření ]Zajímá vás, jaké koření se dalo najít v kuchyni našich babiček a prababiček, odkud pocházelo a k čemu se používalo? To vše vám popíše historický článek z roku 1873.
Recepty na pečené vrabce a holuby z doby našich prababiček
[ téma: 1906, vrabec, holub, ptáci ]Dali byste si k obědu divokého vrabce nebo domácího holuba? Pro naše předky to byla celkem běžná součást jejich jídelníčku. Článek z roku 1906 vám prozradí, jak tehdy bývali tito ptáci připravováni k jídlu.
Recepty na ovocné máslo a ovocnou huspeninu, zdravé pochoutky z doby našich prababiček
[ téma: 1903, ovoce, jablka, hrušky, máslo ]Hledáte inspiraci jak využít ovoce a připravit z něj něco chutného, zdravého a zároveň i trvanlivého? Zkuste si připravit výtečné ovocné máslo a ovocnou huspeninu (ovocné želé) podle historických receptů z roku 1903.
Trvanlivost čerstvého másla - trik našich prababiček, jak jí prodloužit v parném létě
[ téma: 1903, máslo, léto, trvanlivost ]Jak naše prababičky zajišťovaly, aby jim čerstvé máslo v parném létě vydrželo i bez možnosti uchovávat ho v tehdy nedostupné elektrické ledničce? Návod na prodloužení trvanlivosti másla vám přináší náš historický článek z roku 1903.
Recept na domácí sladový chléb podle našich prababiček
[ téma: 1918, chléb, slad ]Milujete čerstvý a voňavý domácí chléb? Zkuste si doma připravit sladový chléb podle receptu z roku 1918.
Jak se vyráběl a co obsahoval hovězí vývar, který se v obchodech prodával před 110 lety
[ téma: 1909, polévka, vývar, bujon ]Používáte v kuchyni kupovaný masový vývar, nebo si děláte vlastní? Článek z roku 1909 vám ukáže, jaké vývary si tehdejší hospodyňky mohly koupit v obchodě.
Recept na domácí medový ocet z doby našich prababiček
[ téma: 1907, med, ocet ]Používáte v kuchyni klasický vinný ocet? Zkuste si sami podle původního historického receptu z roku 1907 vyrobit lepší druh octa - ocet medový.
Recept na dokonalou svíčkovou podle našich prababiček
[ téma: 1903, svíčková, omáčka, recepty ]Máte rádi svíčkovou pečeni se smetanovou omáčkou? Zkuste si toto tradiční a dodnes oblíbené jídlo připravit podle receptu z roku 1903.
Krokodýlí polévka aneb jak může psychika změnit chuť jídla
[ téma: 1902, jídlo, psychika ]Myslíte že by vám chutnala krokodýlí polévka více nebo méně, než třeba běžný masový vývar? Zajímavý pokus s vnímáním chuti jídla vám popíše historický článek z roku 1902.