Pravý vlašský salát.
Vychladlé rohlíčkové brambory a celer rozkrájejí se na tenké lupenky a k tomu přidá se něco vařených bílých fazolí, jemně rozsekaná cibulka, kousky rusů, marin. ouhoře a na malé kostičky rozkrájené jablko.
Na sýtě prolisované mlíčí ze slanečka, 2—3 na tvrdo vařené žloutky, drobet francouzké hořčice, hojně jemného oleje tabulového a několik lžic vinného octa utře se pilně a tím se salát polije a dobře promíchá.
Takto upravenými pokrmy naplní se hluboká mísa jen asi do dvou třetin; na to do prostřed urovná se hromádka červené řípy a kolem krášlí se různými zelenými saláty, dříve ještě octem a olejem připravenými, tyto pak pokladou se čtvrtkami na tvrdo vařených vajec, stočenými půlkami sardelí a kousky marin. úhoře.
poznámka Bejvávalo.cz:
Rusi jsou nakládané okurky.
témata článku:
Diskuze k článku „Jak připravit pravý vlašský salát? Historický recept vám jeho správné složení prozradí“