Historické články: RECEPTY, VAŘENÍ A JÍDLO

Mlsání našich prababiček: recept na vanilkovo-pistáciový krémový dort: Máte chuť osladit si víkend něčím sladkým?…
Máte chuť osladit si víkend něčím sladkým? Máme tu pro vás recept z roku 1905, podle kterého si můžete upéct výborný krémový dort ochucený vanilkou a pistáciemi.
Recept na domácí nealkoholické víno: Máte rádi víno, ale místo alkoholu máte raději…

Recept na domácí nealkoholické víno

[ téma: 1903, víno, alkohol, recept, ovoce ]
Máte rádi víno, ale místo alkoholu máte raději nealkoholické nápoje? Tak si zkuste připravit vlastní domácí ovocné víno podle receptu z roku 1903. V článku se dozvíte i kolik v té době nealkoholické víno stálo v obchodech a jaké mělo výhody.
Historický recept na dokonalý zeleninový vývar a návod na jeho uskladnění: Připravujete si v kuchyni svůj vlastní…

Historický recept na dokonalý zeleninový vývar a návod na jeho uskladnění

[ téma: 1929, recepty, vývar, vaření, domácnost ]
Připravujete si v kuchyni svůj vlastní zeleninový vývar? Pokud vás zajímá, zda to děláte stejně jako se to dělalo za časů našich prababiček, tak si to můžete ověřit podle historického receptu z roku 1929.
Historický recept na dokonalé české kynuté buchty, podle kterého je zvládne připravit každý: Kdo by neměl chuť na poctivé české kynuté…

Historický recept na dokonalé české kynuté buchty, podle kterého je zvládne připravit každý

[ téma: 1900, buchty, recept, pečení ]
Kdo by neměl chuť na poctivé české kynuté buchty, které se doslova rozplývají na jazyku. Přesně takové, jaké kdysi pekly naše prababičky. Podle původního receptu z roku 1900 to zaručeně zvládnete. Navíc se dozvíte i návod na přípravu vlastního kypřícího prášku.
Toč, michanky a desítky dalších zapomenutých receptů na bramborovou kaši: Dali byste si praženou kaši, šustky, kucmoch,…

Toč, michanky a desítky dalších zapomenutých receptů na bramborovou kaši

[ téma: 1880, recepty, brambory, vaření ]
Dali byste si praženou kaši, šustky, kucmoch, michanky, toč, lepenici a další braborové kaše tak, jak je připravovaly dávné hospodyňky? Máme pro vás velkou řadu receptů z roku 1880, podle kterých můžete nejrůznější slané i sladké braborové kaše vyzkoušet.
Historický recept na pravé moravské dvojité koláče: Dali byste si výborné domácí moravské koláčky…

Historický recept na pravé moravské dvojité koláče

[ téma: 1929, pečení, recepty, koláče ]
Dali byste si výborné domácí moravské koláčky, jaké kdysi pekly naše prababičky? Můžete si je zkusit sami upéct podle podrobného receptu z roku 1929.
Historický recept na chutné uskladnění jablek přes celou zimu: Jak uskladnit jablka, aby vám vydržela celou zimu…

Historický recept na chutné uskladnění jablek přes celou zimu

[ téma: 1901, recepty, jablka, zima ]
Jak uskladnit jablka, aby vám vydržela celou zimu a k tomu se z nich navíc stala zajímavá dobrota? Zkuste to podle receptu našich prababiček na uchování jablek z roku 1901.
Jak zdravě jíst? Dodnes platné moudré rady našich prababiček: Pro zachování svého zdraví je potřeba dávat si…

Jak zdravě jíst? Dodnes platné moudré rady našich prababiček

[ téma: 1873, jídlo, zdraví, pravidla ]
Pro zachování svého zdraví je potřeba dávat si nejen pozor na to jaké jídlo jíte, ale také kdy a jak ho konzumujete. Historický článek z roku 1873 má pro vás několik užitečných rad, kterými je dobré řídit se i dnes.
Vegetariánství: co jíst, abychom ušetřili peníze a pomohli svému zdraví: Zajímá vás, jak ušetřit peníze za jídlo a…

Vegetariánství: co jíst, abychom ušetřili peníze a pomohli svému zdraví

[ téma: 1907, vegetariánství, zdraví, peníze, potraviny ]
Zajímá vás, jak ušetřit peníze za jídlo a přitom nijak nepoškozovat své zdraví nedostatkem důležitých látek? Podle článku z roku 1907 skvělou volbou rostlinná strava.
Recepty na dokonale připravené skopové maso podle našich prababiček: Jakému masu se říká skopové a jak ho dokonale…

Recepty na dokonale připravené skopové maso podle našich prababiček

[ téma: 1903, ovce, recepty, skopové ]
Jakému masu se říká skopové a jak ho dokonale připravit, to vám prozradí historický článek z roku 1903.
Listování: předcházející  | 18 | 19 [ 20 ]  21 | 22 další
Celkem 40 stránek, zobrazit první nebo poslední stránku.


Všechny historické články jsou 100% reálné! Zveřejňujeme je tak, jak byly napsány v době původního vydání.
V historických článcích nejsou prováděny žádné jazykové úpravy podle dnešního pravopisu.

Námi vydávané historické texty, fotografie a obrázky pocházejí z právně volných zdrojů.

Upozorňujeme, že na naši digitalizaci historických zdrojů a kolorování fotografií se již autorská ochrana vztahuje!
Pokud od nás chcete nějaký obsah přebírat, tak nás prosím nejdříve kontaktujte pro domluvení podmínek. Děkujeme za pochopení.

© 2011 - 2025 Bejvávalo.cz
ISSN 2570-690X

Magazín Bejvávalo.cz je již od počátů svého fungování v roce 2011 provozován
na originálním redakčním systému z dílny Perpetum web design.