Naše projekty:   originální samolepky na stěnu Pieris.cz   —   magazín Příroda.cz   —   efektní sdílení PDF souborů DraGIF.cz

Rubrika: RECEPTY A VAŘENÍ

Báječné sladké tvarohové recepty z doby našich prababiček: Tvarohový koláč, nudle, nákyp, knedlíky a...

Báječné sladké tvarohové recepty z doby našich prababiček

Tvarohový koláč, nudle, nákyp, knedlíky a další sladké pečené dobroty z doby našich prababiček si můžete zkusit připravit podle receptů z roku 1907.
Česká hospodyně 1907, autor neuveden.
Jak na ideální vyhřátí trouby pro pečení koláčů a buchet? Zkuste to podle našich prababiček: Pro dokonale upečené koláče, buchty, pečivo...

Jak na ideální vyhřátí trouby pro pečení koláčů a buchet? Zkuste to podle našich prababiček

Pro dokonale upečené koláče, buchty, pečivo nebo i dorty je správná teplota trouby mimořádně důležitá. Přinášíme vám postup, jak to dělaly naše prababičky v roce 1907. Uvidíte, že se jejich triky mohou uplatnit i v dnešní moderní kuchyni.
Česká hospodyně 1907, autor neuveden.
Vyrobte si domácí uzeniny (PR): Omrzely vás uzeniny kupované v obchodních...

Vyrobte si domácí uzeniny (PR)

Omrzely vás uzeniny kupované v obchodních řetězcích? Nechcete je kupovat ani u řezníka? Co naplat, vlastně vyrobené potraviny jsou stejně nejlepší, protože přesně víte, co v nich je a jak byly připraveny.
Zapomenuté triky dávných kuchařek a jejich vysvětlení: Hledáte dokonalost v kuchyni? Ať už chcete upéct...

Zapomenuté triky dávných kuchařek a jejich vysvětlení

Hledáte dokonalost v kuchyni? Ať už chcete upéct skvělé maso se šťávou nebo získat silný vývar, tak se zkuste při vaření řídit podle užitečných rad z doby našich prababiček. Popíše vám je historický článek z roku 1907.
Česká hospodyně 1907, autor Prof. Stříteský.
Recept na domácí pralinky a další sladké dobroty z přelomu minulého století: Mlsáte rádi něco sladkého? Zkuste ochutnat...

Recept na domácí pralinky a další sladké dobroty z přelomu minulého století

Mlsáte rádi něco sladkého? Zkuste ochutnat domácí pralinky, vandlíčky, košíčky nebo rovnou dort podle receptů z roku 1908 a určitě nebudete litovat.
Česká hospodyně 1908, autor neuveden.
Plesnivý chléb: musí se vždy vyhodit, nebo ho lze i nadále jíst?: Musí se plesnivý chléb ihned vyhodit, nebo je...

Plesnivý chléb: musí se vždy vyhodit, nebo ho lze i nadále jíst?

Musí se plesnivý chléb ihned vyhodit, nebo je možné ho i po napadení plísní nějak využít nebo dokonce normálně jíst? Historický článek z roku 1908 vám v této otázce pomůže, ale zda se tím budete řídit je už jen na vás.
Česká hospodyně 1908, autorka Vlasta Eckertova.
Nakládaný karfiol aneb historické recepty na nakládaný květák: Máte rádi květák a chtěli byste si ho zkusit...

Nakládaný karfiol aneb historické recepty na nakládaný květák

Máte rádi květák a chtěli byste si ho zkusit připravit v nějaké méně známé variantě? Článek z roku 1911 vám nabídne dva dobové recepty na jeho nakládání.
Česká hospodyně 1911, autor neuveden.
Hovězí polévky: recepty na dokonalé zavářky podle našich prababiček: Máte rádi poctivou domácí polévku s dokonalou...

Hovězí polévky: recepty na dokonalé zavářky podle našich prababiček

Máte rádi poctivou domácí polévku s dokonalou zavářkou? Máme pro vás recepty z roku 1911 na zavářky, podle kterých vařily polévky naše prababičky.
Česká hospodyně 1911, autor neuveden.
Ovocné víno: recept na výrobu kvašeného ovocného moštu z roku 1911: Jaký je rozdíl mezi výrobou klasického a...

Ovocné víno: recept na výrobu kvašeného ovocného moštu z roku 1911

Jaký je rozdíl mezi výrobou klasického a ovocného vína? To vám spolu s podrobným návodem na přípravu kvašeného ovocného moštu prozradí historický recept z roku 1911.
Česká hospodyně 1911, autor neuveden.
Borůvky a brusinky: tři desítky zapomenutých receptů na jejich zpracování: Chodíte do lesa na čerstvé borůvky a brusinky?...

Borůvky a brusinky: tři desítky zapomenutých receptů na jejich zpracování

Chodíte do lesa na čerstvé borůvky a brusinky? Zkuste si je připravit podle našich historických receptů z roku 1884. Borůvky podle nich můžete nejrůznějším způsobem zavařovat, dělat z nich omáčky, koláče nebo třeba i borůvkové víno či likér.
Ovoce, užití jeho v domácnosti a kuchyni 1884, autor Hanna Dumková.
Listování: předcházející  | 2 | 3 [ 4 ]  5 | 6 další
Celkem 23 stránek, zobrazit první nebo poslední stránku.


Novinka: kniha Bejvávalo

Kniha Bejvávalo Vám nabízí 111 zajímavých historických článků ze všech oborů, doplněných o původní fotografie, ilustrace, dobové reklamy a kreslené vtipy. K zakoupení v každém dobrém knihkupectví.

Hledání

 



Všechny historické články jsou 100% reálné! Zveřejňujeme je tak, jak byly napsány v době původního vydání.
V historických článcích nejsou prováděny žádné jazykové úpravy podle dnešního pravopisu.

Námi vydávané historické texty, fotografie a obrázky pocházejí z právně volných zdrojů.

Upozorňujeme, že na naši digitalizaci historických zdrojů a kolorování fotografií se již autorská ochrana vztahuje!
Pokud od nás chcete nějaký obsah přebírat, tak nás prosím nejdříve kontaktujte pro domluvení podmínek. Děkujeme za pochopení.

© 2011 - 2020 Bejvávalo.cz
ISSN 2570-690X

Magazín Bejvávalo.cz je soukromý projekt, provozováný už od svého začátku v roce 2011 zcela BEZ DOTACÍ či jakékoliv jiné státní podpory.



Naše další projekty: