Naše projekty: originální samolepky na stěnu Pieris.czmagazín Příroda.czobchod s plastikovými modely Plastikáče.czefektní sdílení PDF souborů DraGIF.cz
Koření našich babiček aneb co by vám nemělo chybět v kuchyni: Zajímá vás, jaké koření se dalo najít v...

Koření našich babiček aneb co by vám nemělo chybět v kuchyni

Zajímá vás, jaké koření se dalo najít v kuchyni našich babiček a prababiček, odkud pocházelo a k čemu se používalo? To vše vám popíše historický článek z roku 1873.
Dívka v domácnosti 1873, autor Tom. J. Ronek.
Recepty na pečené vrabce a holuby z doby našich prababiček: Dali byste si k obědu divokého vrabce nebo...

Recepty na pečené vrabce a holuby z doby našich prababiček

Dali byste si k obědu divokého vrabce nebo domácího holuba? Pro naše předky to byla celkem běžná součást jejich jídelníčku. Článek z roku 1906 vám prozradí, jak tehdy bývali tito ptáci připravováni k jídlu.
Jak má žena vařit, aby muž byl spokojen 1906, autor Florián Kudrnka.
Recepty na ovocné máslo a ovocnou huspeninu, zdravé pochoutky z doby našich prababiček: Hledáte inspiraci jak využít ovoce a připravit z...

Recepty na ovocné máslo a ovocnou huspeninu, zdravé pochoutky z doby našich prababiček

Hledáte inspiraci jak využít ovoce a připravit z něj něco chutného, zdravého a zároveň i trvanlivého? Zkuste si připravit výtečné ovocné máslo a ovocnou huspeninu (ovocné želé) podle historických receptů z roku 1903.
Česká hospodyně 1903, autor neuveden.
Trvanlivost čerstvého másla - trik našich prababiček, jak jí prodloužit v parném létě: Jak naše prababičky zajišťovaly, aby jim...

Trvanlivost čerstvého másla - trik našich prababiček, jak jí prodloužit v parném létě

Jak naše prababičky zajišťovaly, aby jim čerstvé máslo v parném létě vydrželo i bez možnosti uchovávat ho v tehdy nedostupné elektrické ledničce? Návod na prodloužení trvanlivosti másla vám přináší náš historický článek z roku 1903.
Česká hospodyně 1903, autor neuveden.
Recept na domácí sladový chléb podle našich prababiček: Milujete čerstvý a voňavý domácí chléb?...

Recept na domácí sladový chléb podle našich prababiček

Milujete čerstvý a voňavý domácí chléb? Zkuste si doma připravit sladový chléb podle receptu z roku 1918.
Česká hospodyně 1918, autor neuveden.
Jak se vyráběl a co obsahoval hovězí vývar, který se v obchodech prodával před 110 lety: Používáte v kuchyni kupovaný masový vývar,...

Jak se vyráběl a co obsahoval hovězí vývar, který se v obchodech prodával před 110 lety

Používáte v kuchyni kupovaný masový vývar, nebo si děláte vlastní? Článek z roku 1909 vám ukáže, jaké vývary si tehdejší hospodyňky mohly koupit v obchodě.
Česká hospodyně 1909, autor neuveden.
Recept na domácí medový ocet z doby našich prababiček: Používáte v kuchyni klasický vinný ocet? Zkuste...

Recept na domácí medový ocet z doby našich prababiček

Používáte v kuchyni klasický vinný ocet? Zkuste si sami podle původního historického receptu z roku 1907 vyrobit lepší druh octa - ocet medový.
Česká hospodyně 1907, autor neuveden.
Recept na dokonalou svíčkovou podle našich prababiček: Máte rádi svíčkovou pečeni se smetanovou...

Recept na dokonalou svíčkovou podle našich prababiček

Máte rádi svíčkovou pečeni se smetanovou omáčkou? Zkuste si toto tradiční a dodnes oblíbené jídlo připravit podle receptu z roku 1903.
Česká hospodyně 1903, autor neuveden.
Krokodýlí polévka aneb jak může psychika změnit chuť jídla: Myslíte že by vám chutnala krokodýlí polévka...

Krokodýlí polévka aneb jak může psychika změnit chuť jídla

Myslíte že by vám chutnala krokodýlí polévka více nebo méně, než třeba běžný masový vývar? Zajímavý pokus s vnímáním chuti jídla vám popíše historický článek z roku 1902.
Česká hospodyně 1902, autor neuveden.
V jakém nádobí vařily naše prababičky: Jaké hrnce a nádobí používaly naše prababičky...

V jakém nádobí vařily naše prababičky

Jaké hrnce a nádobí používaly naše prababičky pro přípravu jídla a jak se o něj staraly? S tím vás seznámí historický článek z roku 1902.
Česká hospodyně 1902, autor Jos. Lisý.
Listování: předcházející  | 2 | 3 [ 4 ]  5 | 6 další
Celkem 21 stránek, zobrazit první nebo poslední stránku.


Všechny historické články jsou 100% reálné! Zveřejňujeme je tak, jak byly napsány v době původního vydání včetně původních obrázků.
V historických článcích nejsou prováděny žádné jazykové úpravy podle dnešního pravopisu ani opravovány původní překlepy.

Pokud chcete náš obsah převzít nebo máte zájem u nás zveřejnit svůj PR článek, tak nás prosím kontaktujte.

© 2011 - 2019 Bejvávalo.cz
ISSN 2570-690X

Magazín Bejvávalo.cz je soukromý projekt, provozováný zcela BEZ DOTACÍ či jakékoliv jiné státní podpory.



Naše další projekty: