Historické články: RECEPTY, VAŘENÍ A JÍDLO

Čím jste kdysi v Praze na trhu mohli zahnat hlad?: Stravujete se občas v nějakém rychlém…
Stravujete se občas v nějakém rychlém občerstvení? Přečtete si, jaké jídlo a za kolik peněz jste si mohli koupit v roce 1902 v Praze na uhelném trhu.
Illustrovaný svět 1902, autor neuveden.
Historické recepty na sladké dobroty ze švestek: Máte rádi švestky? Máme tu pro vás řadu…

Historické recepty na sladké dobroty ze švestek

[ téma: 1902, recepty, švestky ]
Máte rádi švestky? Máme tu pro vás řadu historických švestkových receptů z roku 1902.
Česká hospodyně 1902, autor neuveden.
Tři historické recepty na černého kubu - z chudých, bohatých a pražských rodin: Chtěli byste ochutnat, jak se houbový černý kuba…

Tři historické recepty na černého kubu - z chudých, bohatých a pražských rodin

[ téma: 1906, recepty, houby, jídlo ]
Chtěli byste ochutnat, jak se houbový černý kuba v časech našich prababiček vařil v bohatých nebo naopak chudých rodinách? Zkuste si ho sami připravit podle receptů z roku 1906.
Jak má žena vařit, aby muž byl spokojen 1906, autor Florián Kudrnka.
Recept našich prababiček, podle kterého si můžete ze slaniny snadno vyrobit levné máslo: Zda se vám cena másla vysoká? Zkuste si podle…

Recept našich prababiček, podle kterého si můžete ze slaniny snadno vyrobit levné máslo

[ téma: 1910, máslo, margarin, náhražka, cena ]
Zda se vám cena másla vysoká? Zkuste si podle receptu z roku 1910 vyrobit jeho chutnou náhradu.
Česká hospodyně 1910, autor neuveden.
Recepty našich prababiček na zajíce pečeného, zajíce sekaného a zajíce na černo: Máte rádi zaječí maso? Zkuste si ho připravit…

Recepty našich prababiček na zajíce pečeného, zajíce sekaného a zajíce na černo

[ téma: 1902, recepty, lov, zvěřina ]
Máte rádi zaječí maso? Zkuste si ho připravit podle historických receptů z roku 1902.
Česká hospodyně 1902, autor neuveden.
Ve kterých zemích se peče chléb hmyzu, kůry stromů nebo mechu?: Máte rádi chléb a nebojíte se experimentovat?…

Ve kterých zemích se peče chléb hmyzu, kůry stromů nebo mechu?

[ téma: 1902, chléb, recept, pečení ]
Máte rádi chléb a nebojíte se experimentovat? Historický článek z roku 1902 prozradí, na do jakých částí světa vyrazit pro chléb velmi nevšedních chutí.
Česká hospodyně 1902, autor neuveden.
Jak se vyrábí margarín a jaká má zdravotní rizika: Chutná vám víc klasické poctivé máslo, nebo…

Jak se vyrábí margarín a jaká má zdravotní rizika

[ téma: 1910, jídlo, margarin, máslo, cena ]
Chutná vám víc klasické poctivé máslo, nebo jste příznivci margarínů? Historický článek z roku 1910 vám podrobně popíše, jak se tehdy margaríny vyráběly a jaká byla s jejich konzumací spojená rizika.
Česká hospodyně 1910, autor neuveden.
Historické recepty na přípravu zvěřiny: Máte rádi zvěřinu? Máme pro vás historické…

Historické recepty na přípravu zvěřiny

[ téma: 1902, recepty, lov, zvěřina ]
Máte rádi zvěřinu? Máme pro vás historické recepty z roku 1902 na přípravu srnčího masa, koroptví, divokých kachen a hus. Vyzkoušejte a ochutnejte, určitě nebudete litovat!
Česká hospodyně 1902, autor neuveden.
Liebigův masový výtažek, kdysi nepostradatelná pomůcka většiny hospodyněk: Používáte pro vaření nejrůznější polotovary…

Liebigův masový výtažek, kdysi nepostradatelná pomůcka většiny hospodyněk

[ téma: 1902, jídlo, maso, potraviny ]
Používáte pro vaření nejrůznější polotovary a pomůcky? Jednu kdysi populární vám představí článek z roku 1902.
Česká hospodyně 1902, autor neuveden.
Historické recepty na rychlé uzení masa bez kouře: Máte rádi uzené maso? Zkuste si ho sami…

Historické recepty na rychlé uzení masa bez kouře

[ téma: 1902, recepty, maso, uzení ]
Máte rádi uzené maso? Zkuste si ho sami přípravit podle receptů na uzení masa bez kouře receptů z roku 1902. Historický článek vám také vysvětlí, jak uzení funguje a proč prodlužuje trvanlivost masa.
Česká hospodyně 1902, autor neuveden.
Listování: předcházející  | 28 | 29 [ 30 ]  31 | 32 další
Celkem 40 stránek, zobrazit první nebo poslední stránku.


Všechny historické články jsou 100% reálné! Zveřejňujeme je tak, jak byly napsány v době původního vydání.
V historických článcích nejsou prováděny žádné jazykové úpravy podle dnešního pravopisu.

Námi vydávané historické texty, fotografie a obrázky pocházejí z právně volných zdrojů.

Upozorňujeme, že na naši digitalizaci historických zdrojů a kolorování fotografií se již autorská ochrana vztahuje!
Pokud od nás chcete nějaký obsah přebírat, tak nás prosím nejdříve kontaktujte pro domluvení podmínek. Děkujeme za pochopení.

© 2011 - 2024 Bejvávalo.cz
ISSN 2570-690X

Magazín Bejvávalo.cz je již od počátů svého fungování v roce 2011 provozován
na originálním redakčním systému z dílny Perpetum web design.