Historické články: RECEPTY, VAŘENÍ A JÍDLO

Jednoduchý trik jak poznat falšované červené víno: Chcete mít jistotu, že pijete poctivé červené…
Chcete mít jistotu, že pijete poctivé červené víno? Nebo vás naopak zajímá, co bylo do podezřelého vína přidáno pro získání jeho intenzivní barvy? Zkuste použít náš jednoduchý test, kterým byli odhalování podvodníci vínem už v roce 1903.
Česká hospodyně 1903, autor neuveden.
Návod na přípravu báječného čaje podle našich prababiček: Čaj je skvělý nápoj, který si dokázali…

Návod na přípravu báječného čaje podle našich prababiček

[ téma: 1929, čaj ]
Čaj je skvělý nápoj, který si dokázali vychutnávat už naši předci. Historický článek z roku 1929 vám podrobně popíše, jak si připravit a vychutnat ten nejlepší a nejjemnější čaj.
Hvězda čsl. paní a dívek 1929, autor neuveden.
Historický jídelníček na celý týden a k tomu recepty na domácí kávový pudink, červenou řepu a skopové: Hledáte inspiraci co celý týden vařit nebo…

Historický jídelníček na celý týden a k tomu recepty na domácí kávový pudink, červenou řepu a skopové

[ téma: 1929, recepty, vaření ]
Hledáte inspiraci co celý týden vařit nebo zajímavé recepty z doby našich prababiček? Zkuste se inspirovat historickým jídelním lístkem s recepty, který vyšel v roce 1929.
Hvězda čsl. paní a dívek 1929, autor neuveden.
Dva recepty na bramborové pivo: Máte rádi pivo a rádi byste ochutnali něco…

Dva recepty na bramborové pivo

[ téma: 1880, pivo, recept, vaření, brambory ]
Máte rádi pivo a rádi byste ochutnali něco zvláštního, čím zaháněli žízeň už naši pradědové? Zkuste si připravit jedinečné pivo podle historických receptů na bramborové pivo z roku 1880.
Sbírka nejnovějších receptů 1880, autor V.K.
Tmavá vajíčka versus bílá vajíčka a jak někteří prodejci barvu vajec falšují: Traduje se, že vajíčka s tmavě zbarvenou…

Tmavá vajíčka versus bílá vajíčka a jak někteří prodejci barvu vajec falšují

[ téma: 1904, vajíčka, kvalita, podvod, trik, strava ]
Traduje se, že vajíčka s tmavě zbarvenou skořápkou jsou lepší, než vajíčka s bílou skořápkou. Jak se to s kvalitou vajec doopravdy, to vám prozradí článek z roku 1904.
Česká hospodyně 1904, autor neuveden.
Zapomenutý trik, který zabraňuje plesnivění chleba: Stává se vám, že se na čerstvém chlebu…

Zapomenutý trik, který zabraňuje plesnivění chleba

[ téma: 1903, chléb, jídlo, plíseň ]
Stává se vám, že se na čerstvém chlebu vytvoří plíseň? Zkuste použít trik dávných pekařů z roku 1903, který by měl plísni na chlebu zabránit.
Illustrovaný svět 1903, autor J. B.
Jedlá hnízda vlaštovek - jak chutná a kolik stojí tato podivná čínská pochoutka  : Lidé po celém světě mají zvláštní chutě.…

Jedlá hnízda vlaštovek - jak chutná a kolik stojí tato podivná čínská pochoutka

[ téma: 1907, čína, jídlo, ptáci ]
Lidé po celém světě mají zvláštní chutě. Jednu zvláštní a drahou čínskou specialitu vám představí článek z roku 1907.
Světozor 1907, autor neuveden.
Cejn v roslu, rumový dort a další recepty našich babiček plus jídelníček na celý týden: Hledáte inspiraci co vařit celý týden, nebo…

Cejn v roslu, rumový dort a další recepty našich babiček plus jídelníček na celý týden

[ téma: 1929, recepty, vaření, jídelníčel ]
Hledáte inspiraci co vařit celý týden, nebo zajímavé historické recepty z doby našich babiček a prababiček? Podívejte se na náš kuchařský článek z roku 1929.
Hvězda čsl. paní a dívek 1929, autor neuveden.
Recept našich pradědečků: jak obarvit kořalku na téměř libovolnou baru: Chcete zabavit společnost nebo sami ochutnat něco…

Recept našich pradědečků: jak obarvit kořalku na téměř libovolnou baru

[ téma: 1877, alkohol, kořalka, barvení, barva ]
Chcete zabavit společnost nebo sami ochutnat něco zajímavého? Zkuste si podle receptů z roku 1877 zbarvit svou oblíbený destilát na nějakou nezvyklou barvu.
Výroba lihovin na studené cestě 1877, autor Antonín Markl.
Odkud pochází jednotlivá koření, jaká jsou nejzdravější a jakým bychom se měli vyhýbat?: Máte rádi kořeněná jídla? V tom případě…

Odkud pochází jednotlivá koření, jaká jsou nejzdravější a jakým bychom se měli vyhýbat?

[ téma: 1868, jídlo, vaření, recepty, koření, zdraví ]
Máte rádi kořeněná jídla? V tom případě vás určitě zaujme historický článek z roku 1868, popisující odkud jednotlivá koření pochází a hlavně jaký mají vliv na lidský organismus.
O výživě lidského těla 1868, autor Karel Starý.
Listování: předcházející  | 25 | 26 [ 27 ]  28 | 29 další
Celkem 40 stránek, zobrazit první nebo poslední stránku.


Všechny historické články jsou 100% reálné! Zveřejňujeme je tak, jak byly napsány v době původního vydání.
V historických článcích nejsou prováděny žádné jazykové úpravy podle dnešního pravopisu.

Námi vydávané historické texty, fotografie a obrázky pocházejí z právně volných zdrojů.

Upozorňujeme, že na naši digitalizaci historických zdrojů a kolorování fotografií se již autorská ochrana vztahuje!
Pokud od nás chcete nějaký obsah přebírat, tak nás prosím nejdříve kontaktujte pro domluvení podmínek. Děkujeme za pochopení.

© 2011 - 2024 Bejvávalo.cz
ISSN 2570-690X

Magazín Bejvávalo.cz je již od počátů svého fungování v roce 2011 provozován
na originálním redakčním systému z dílny Perpetum web design.