Jaká je ideální teplota lidského těla, jak se mění v různých podmínkách a jak teplotu správně měřit - toto všechno se dozvíte v článku z roku 1905.
Česká hospodyně 1905, autor neuveden.Zapomenutý nápad, jak natáčet lepší filmy a ještě ušetřit peníze
[ rubrika: Fotografie, film, rozhlas a televize | téma: 1918, film, natáčení, peníze ]I naši předci měli občas velmi zvláštní nápady, u nichž je těžké poznat zda to mysleli vážně nebo to byl jen vtip. Mezi takové nápady patří originální nápad na nový způsob natáčení filmů, který v roce 1918 zveřejnil odborný časopis pro fotografy a filmaře.
Fotografický obzor 1918, autor neuveden.Recept na domácí medový ocet z doby našich prababiček
[ rubrika: Recepty, vaření a jídlo | téma: 1907, med, ocet ]Používáte v kuchyni klasický vinný ocet? Zkuste si sami podle původního historického receptu z roku 1907 vyrobit lepší druh octa - ocet medový.
Česká hospodyně 1907, autor neuveden.Humor našich předků: hromada důvodů k tomu dát si pivo
[ rubrika: Rodina, móda a životní styl | téma: 1906, pivo, alkohol, německo ]Máte rádi pivo? Inu, jistě nejste sami. Článek z roku 1906 vám přináší humorný seznam s řadou různých důvodů, proč si tehdy dávali pivo obyvatelé Mnichova.
Česká hospodyňka 1906, autor neuveden.Thematic bars in Prague: Nightlife in style (PR)
[ rubrika: Rodina, móda a životní styl ]Where to go when darkness falls on the city of hundred towers and you long for a cold drink after a day of sightseeing?
Aerodynamicky kapotované závodní kolo staré víc jak 100 let
[ rubrika: Sport | téma: 1913, bicykl, aerodynamika, kolo, závody ]Už naši předci milovali rychlost a toužili být stále rychlejší. Účinný způsob, jak snížit odpor vzduchu a tím zvýšit rychlost při jízdě na kole, vám popíše článek z roku 1913.
Epocha 1913, autor —a
Užitečný vynález pro snadné nakládání sudů na vůz
[ rubrika: Zajímavosti | téma: 1913, sudy, pivo, doprava, nakládání ]V současném teplém počasí stoupá spotřeba piva i nealkoholických nápojů. Jak ale těžké sudy snadno naložit na vůz? Praktický vynález usnadňující válení plných sudů vám představí historický článek z roku 1913.
Epocha 1913, autor —a.Proč bychom měli jíst nový zdravotní vápenatý chléb
[ rubrika: Lékařství a zdraví | téma: 1913, chléb, vápno, zdraví, německo ]Co by člověk měl a neměl jíst proto, aby byl zdravý? O tom lékaři už dlouhá léta vedou spory. Článek z roku 1913 vám přiblíží tehdejší novinku z Německa - chléb s vápnem.
Epocha 1913, autor B. Svoboda.Proč mají různé lidské rasy rozdílnou barvu kůže
[ rubrika: Věda a výzkum | téma: 1912, afrika, afroameričané, rasa, pleť ]Co rozhoduje, že mají některé lidské rasy kůži světlou a jiné tmavou? Na tuto otázku hledal odpověď vědecký výzkum z roku 1912, jehož výsledky vám přinášíme.
Epocha 1912, autor M. N-ý.Metoda, umožňující neslyšícím lidem naučit se slyšet
[ rubrika: Lékařství a zdraví | téma: 1912, neslyšící, sluch, řeč ]Naučit neslyšícího mluvit je těžký úkol, ale lze ho dokonce naučit slyšet? Jak se neslyšící, dříve označováni jako hluchoněmí, učili pomocí tehdejší nejmodernější techniky rozumět řeči vám podrobně popíše článek z roku 1912.
Epocha 1912, autor F. Š.