Dali byste si něco sladkého? Vyzkoušejte podrobný recept na pečení dokonalých domácích koblih z roku 1919 a určitě nebudete litovat.
Mražené maso: proč se s tím začalo a jaké výhody a nevýhody mražení masa přináší
[ téma: 1919, mražené maso, maso, skladování ]Máte doma zásobu mraženého masa? V tom případě vás možná překvapí, jak stará tato technologie již je a na co si u mraženého masa dávat pozor. To vše se dozvíte v článku z roku 1919.
Zákon, zakazující pečení chleba z pšeničné mouky a omezující výrobu cukrovinek
[ téma: 1915, chléb, pečivo, zákon ]Válka přináší obyvatelstvu hlad a nedostatek surovin. V období první světové války to u nás vedlo k vyhlášení zákona, který výrazně omezoval výrobu pečiva z pšeničné i žitné mouky a přísně jeho prodej reguloval. Podrobnosti vám prozradí text z roku 1915.
Koňské maso: nebezpečná, ale přesto některými lidmi vyhledávaná pochoutka
[ téma: 1919, kůň, maso, zdraví ]Dáte si rádi k jídlu koninu, nebo máte naopak k pojídání masa z koní odpor? Článek z roku 1919 vám popíše jaké vlastnosti, výhody a nevýhody koňské maso má.
Převařené neboli přepuštěné máslo podle našich prababiček
[ téma: 1903, máslo, vaření ]Chcete si vychutnat nejlepší možnou chuť másla a navíc mu prodloužit trvanlivost? Zkuste si ho převařit podle historického receptu, který vám přináší článek z roku 1903.
Recepty na dokonalé piškoty podle Magdaleny Dobromily Rettigové
[ téma: 1912, pečení, recepty, piškoty, Rettigová ]Jak chutnaly piškoty kdysi, než se začaly péct průmyslově? Vyzkoušejte řadu receptů na nejrůznější typy piškotů, které v roce 1912 vyšly v kuchařce od legendární Magdaleny Dobromily Rettigové.
Borůvkové víno: zapomenutý domácí lék nejen na problémy se zažíváním
[ téma: 1904, borůvky, víno, recept ]Máte občas problémy se zažíváním nebo trpíte průjmy či nechutenstvím? Vyzkoušejte borůvkové víno, jehož recept vám přinášíme v historickém článku z roku 1904.