Naše projekty:   magazín Bejvávalo.cz   •   samolepky na stěnu Pieris.cz   •   magazín Příroda.cz   •   plastikové modely Plastikáče.cz   •   převod PDF na GIF animace DraGIF.cz
Chemie, díky které funguje kypřící prášek do pečiva: Někteří lidé pokládají slovo chemie za...

Chemie, díky které funguje kypřící prášek do pečiva

Někteří lidé pokládají slovo chemie za synonymum něčeho špatného a nebezpečného. Jak vám ukáže článek z roku 1904, tak bez chemie byste si nemohli vychutnat ani domácí koláčky nebo pečivo.
Epocha 1904, autor J. Samek.
Historické recepty na chlebový nákyp, hobliny a další sladká jídla z doby našich prababiček: Máte rádi sladké? Ochutnejte řadu historických...

Historické recepty na chlebový nákyp, hobliny a další sladká jídla z doby našich prababiček

Máte rádi sladké? Ochutnejte řadu historických receptů z roku 1910, určitě si pochutnáte.
Česká hospodyně 1910, autor neuveden.
Jak brambory zachránily Evropu před hladem? Královskou lstí a znalostí lidské povahy: Brambory pokládáme za běžné jídlo, ale ještě...

Jak brambory zachránily Evropu před hladem? Královskou lstí a znalostí lidské povahy

Brambory pokládáme za běžné jídlo, ale ještě zcela nedávno je v Evropě nikdo neznal. Jak se z Ameriky brambory dostaly do Evropy a jak se podařilo přesvědčit nedůvěřivé zemědělce, že jsou brambory skvělou potravinou? V jedné zemi chytrostí a lstí, v jiné pomocí armády. Více v článku z roku 1911.
Epocha 1911, autor — Vý.
Recepty na dvacet různých omáček k hovězímu masu z dob našich prababiček: Jíte rádi omáčky? Zkuste některý z dvaceti...

Recepty na dvacet různých omáček k hovězímu masu z dob našich prababiček

Jíte rádi omáčky? Zkuste některý z dvaceti receptů na omáčky k hovězímu masu z roku 1894.
Česká kuchařka 1894, autor Marie Axamitová.
Překvapivý život uvnitř sýru: Máte rádi sýr? Článek z roku 1907 vás...

Překvapivý život uvnitř sýru

Máte rádi sýr? Článek z roku 1907 vás seznámí s tím, jak moc živo je uvnitř každého poctivého ementálu.
Česká hospodyně 1907, autor neuveden.
Levné bezmasé recepty z doby první světové války: Hledáte inspiraci na levné jídlo bez masa? Zkuste...

Levné bezmasé recepty z doby první světové války

Hledáte inspiraci na levné jídlo bez masa? Zkuste si něco připravit podle historických receptů z roku 1917, jistě si pochutnáte i dnes.
Česká hospodyně 1917, autor neuveden.
Moudrost našich prababiček: jak nejlépe uvařit vajíčka: Jste si jisti, že umíte tím nejlepším způsobem...

Moudrost našich prababiček: jak nejlépe uvařit vajíčka

Jste si jisti, že umíte tím nejlepším způsobem připravovat slepičí vejce? Nechte si poradit od našich prababiček v článku z roku 1917.
Česká hospodyně 1917, autor neuveden.
Jak si doma vyrobit cukr? Zkuste to z řepy podle receptu našich prababiček!: Zdá se vám cena cukru příliš vysoká? Zkuste si...

Jak si doma vyrobit cukr? Zkuste to z řepy podle receptu našich prababiček!

Zdá se vám cena cukru příliš vysoká? Zkuste si ho vyrobit sami podle receptu z roku 1917.
Česká hospodyně 1917, autor neuveden.
Prababičky radí, jak správně uvařit bramory: Brambory jsou důležitou součástí našeho...

Prababičky radí, jak správně uvařit bramory

Brambory jsou důležitou součástí našeho jídelníčku, ale připravujeme je správně? Článek z roku 1917 vám poradí, jak brambory správně uvařit, aby byly co nejchutnější.
Česká hospodyně 1917, autor neuveden.
Recept na medové pivo, aneb jak naši pradědové kdysi obcházeli zákaz domácího vaření piva: Za doby první světové války bylo zakázáno...

Recept na medové pivo, aneb jak naši pradědové kdysi obcházeli zákaz domácího vaření piva

Za doby první světové války bylo zakázáno vařit si doma pivo. Ale protože žízeň je věčná... tak pro vás máme recept, podle kterého se v roce 1917 dalo doma uvařit skvělé medové pivo.
Česká hospodyně 1917, autor neuveden.
Listování: předcházející  | 1 [ 2 ]  3 | 4 | 5 další
Celkem 18 stránek, zobrazit první nebo poslední stránku.


Všechny historické články jsou 100% reálné! Zveřejňujeme je tak, jak byly napsány v době původního vydání včetně původních obrázků.
V historických článcích nejsou prováděny žádné jazykové úpravy podle dnešního pravopisu ani opravovány původní překlepy.

Pokud chcete náš obsah převzít nebo máte zájem u nás zveřejnit svůj PR článek, tak nás prosím kontaktujte.

© 2011 - 2019 Bejvávalo.cz
ISSN 2570-690X

Magazín Bejvávalo.cz je soukromý projekt, provozováný zcela BEZ DOTACÍ či jakékoliv jiné státní podpory.



Naše další projekty: