Naše projekty:   Obchod.Bejvávalo.cz  —  originální samolepky na stěnu Pieris.cz  —  magazín Příroda.cz  —  efektní sdílení PDF souborů DraGIF.cz

Bejvávalo.cz

nejnavštěvovanější český server věnovaný historii

Rubrika: RECEPTY, VAŘENÍ A JÍDLO

Tradiční rybí polévka a kapr na černo, modro nebo smažený podle receptů našich prababiček: Nemáte zatím jasno, jak připravíte kapra na...

Tradiční rybí polévka a kapr na černo, modro nebo smažený podle receptů našich prababiček

Nemáte zatím jasno, jak připravíte kapra na štědrovečerní večeři? Zkuste si tuto tradiční vánoční rybu připravit podle historických vánočních receptů z roku 1926. Pokud naše recepty vyzkoušíte, tak přejeme dobrou chuť, žádnou spolknutou kost a hlavně šťastné a veselé Vánoce!
Národní listy - 1926, autor neuveden.
Recepty na kokosáčky, hubínky a další tradiční české vánoční cukroví: Milujete pravé české Vánoce? Zkuste je doplnit...

Recepty na kokosáčky, hubínky a další tradiční české vánoční cukroví

Milujete pravé české Vánoce? Zkuste je doplnit tradičním cukrovím podle receptů z roku 1937. Vyzkoušet můžete pravé lomnické suchary, čokoládové hubínky, marcipán, kokosáčky, sněhové věnečky a samozřejmě i vanilkové rohlíčky.
Pozor - 1937, autor neuveden.
Rok 1929: Sladkosti z banánů, pomerančů a citronů podle receptů našich prababiček: Máte rádi tropické ovoce a rádi byste na Vánoce...

Rok 1929: Sladkosti z banánů, pomerančů a citronů podle receptů našich prababiček

Máte rádi tropické ovoce a rádi byste na Vánoce vyzkoušeli sladké dobroty, na kterých si naši předci pochutnávali před téměř sto lety? Vyzkoušejte řadu receptů z roku 1929 a určitě nebudete litovat.
Hvězda čsl. paní a dívek 1929, autorka Hanka.
Rok 1922: Proč se nejlepší příbory vyrábí ze stříbra?: Plánujete darovat někomu k Vánocům sadu opravdu...

Rok 1922: Proč se nejlepší příbory vyrábí ze stříbra?

Plánujete darovat někomu k Vánocům sadu opravdu kvalitních jídelních příborů? V tom případě by vás mohl zajímat důvod, proč se jako výrobní materiál na nejkvalitnější příbory používá stříbro. Vysvětlí vám to článek z roku 1922.
Lidové noviny - 1922, autor neuveden.
Zapomenuté recepty na české vánočky a návod na pletení vánoček: Vánočky už po staletí neodmyslitelně patří k...

Zapomenuté recepty na české vánočky a návod na pletení vánoček

Vánočky už po staletí neodmyslitelně patří k českým Vánocům. Pokud se doma nechcete spokojit s průmyslovou vánočkou z obchodu, tak pro vás máme hned tři recepty na dokonalou českou vánočku podle Magdaleny Dobromily Rettigové. Článek obsahuje i návod jak se vánočka plete.
M. D. Rettigové velká kuchařka 1912, autorka Ida Caligaris a Eliška Neubauerová.
Rok 1930: Recepty na medové perníčky pro děti i dospělé podle našich prababiček: Milujete vánoční medové perníčky? Připravte...

Rok 1930: Recepty na medové perníčky pro děti i dospělé podle našich prababiček

Milujete vánoční medové perníčky? Připravte si je podle receptu z roku 1930! Na výběr máte klasické domácí perníčky pro všechny nebo speciální perník k vínu pro dospělé. Zaručeně si na nich pochutnáte a osladíte si s nimi nadcházející Vánoce a konec roku.
Pozor - 1930, autor -F-
Rok 1903: Kyselé přivítání českých cukrářů ve Vídni: Jaké to za dávných časů Rakousko-uherské...

Rok 1903: Kyselé přivítání českých cukrářů ve Vídni

Jaké to za dávných časů Rakousko-uherské monarchie bývalo, když se ve Vídni setkávali česky mluvící Češi se svými německy mluvícími oborovými kolegy z Rakouska? Jak vám ukáže článek z roku 1903, tak k ideálu to mělo často velmi daleko.
Národní listy - 1903, autor neuveden.
Rok 1906: Recept na dokonalé uzené maso podle našich prababiček: Máte rádi uzené maso a rádi byste ochutnali, jak...

Rok 1906: Recept na dokonalé uzené maso podle našich prababiček

Máte rádi uzené maso a rádi byste ochutnali, jak se připravovalo před více jak sto lety? Zkuste si ho připravit podle našeho receptu z roku 1906 a zaručeně si pochutnáte.
Česká hospodyně - 1906, autor neuveden.
Rok 1912: Šokující skandál na jatkách v USA: Zdá se vám, že maso prodávané v obchodech není...

Rok 1912: Šokující skandál na jatkách v USA

Zdá se vám, že maso prodávané v obchodech není vždy prvotřídní kvality? V tom případě vás určitě zaujme článek z roku 1912, popisující odhalený skandál týkající se zpracování masa v amerických jatkách. Zajímavý byl i postoj, jak se k tomuto problému postavili tehdejší politici.
Řeznické listy - 1912, autor neuveden.
Rok 1900: Stížnosti na pálenku dodnes známého jména: Máte rádi destiláty, pálenky a slivovice?...

Rok 1900: Stížnosti na pálenku dodnes známého jména

Máte rádi destiláty, pálenky a slivovice? Článek z roku 1900 vás seznámí se stížnostmi na kvalitu alkoholu jednoho tehdejšího palírníka, který se snažil své zákazníky nejrůznějšími způsoby podvádět.
Lidové noviny - 1900, autor neuveden.
Listování: předcházející  | 1 [ 2 ]  3 | 4 | 5 další
Celkem 29 stránek, zobrazit první nebo poslední stránku.


Všechny historické články jsou 100% reálné! Zveřejňujeme je tak, jak byly napsány v době původního vydání.
V historických článcích nejsou prováděny žádné jazykové úpravy podle dnešního pravopisu.

Námi vydávané historické texty, fotografie a obrázky pocházejí z právně volných zdrojů.

Upozorňujeme, že na naši digitalizaci historických zdrojů a kolorování fotografií se již autorská ochrana vztahuje!
Pokud od nás chcete nějaký obsah přebírat, tak nás prosím nejdříve kontaktujte pro domluvení podmínek. Děkujeme za pochopení.

© 2011 - 2021 Bejvávalo.cz
ISSN 2570-690X

Magazín Bejvávalo.cz je soukromý projekt, provozováný už od svého začátku v roce 2011 zcela BEZ DOTACÍ či jakékoliv jiné státní podpory.