Rubrika: RECEPTY, VAŘENÍ A JÍDLO

Logistika a manipulační technika mění potravinářství: Potravinářský průmysl se za posledních několik...

Logistika a manipulační technika mění potravinářství

Potravinářský průmysl se za posledních několik desítek let zcela zásadně proměnil. Rostou nároky zákazníků, ale to jen proto, že jim to dovolují změny, které pomohly potravinářskému průmyslu ke zcela zásadní proměně. Potravinářství musí být rychlejším, flexibilnějším, pestřejším i bezpečnějším. Nic z toho by nebylo možné bez kvalitní logistiky a taktéž bez vhodné manipulační techniky.
První kavárna v Evropě a dlouhá cesta k dnešní oblíbenosti kávy: Nedokážete si představit den bez šálku...

První kavárna v Evropě a dlouhá cesta k dnešní oblíbenosti kávy

Nedokážete si představit den bez šálku čerstvé kávy? V tom případě vás bude jistě zajímat, před kolika staletími vznikla v Evropě úplně první kavárna a jaký odpor musel být po celém kontinentu překonán, než pití kávy dosáhlo dnešní oblíbenosti. Více v článku z roku 1921.
Lidové noviny - 1921, autor neuveden.
Tradiční rybí polévka a kapr na černo, modro nebo smažený podle receptů našich prababiček: Nemáte zatím jasno, jak připravíte kapra na...

Tradiční rybí polévka a kapr na černo, modro nebo smažený podle receptů našich prababiček

Nemáte zatím jasno, jak připravíte kapra na štědrovečerní večeři? Zkuste si tuto tradiční vánoční rybu připravit podle historických vánočních receptů z roku 1926. Pokud naše recepty vyzkoušíte, tak přejeme dobrou chuť, žádnou spolknutou kost a hlavně šťastné a veselé Vánoce!
Národní listy - 1926, autor neuveden.
Recepty na kokosáčky, hubínky a další tradiční české vánoční cukroví: Milujete pravé české Vánoce? Zkuste je doplnit...

Recepty na kokosáčky, hubínky a další tradiční české vánoční cukroví

Milujete pravé české Vánoce? Zkuste je doplnit tradičním cukrovím podle receptů z roku 1937. Vyzkoušet můžete pravé lomnické suchary, čokoládové hubínky, marcipán, kokosáčky, sněhové věnečky a samozřejmě i vanilkové rohlíčky.
Pozor - 1937, autor neuveden.
Rok 1929: Sladkosti z banánů, pomerančů a citronů podle receptů našich prababiček: Máte rádi tropické ovoce a rádi byste na Vánoce...

Rok 1929: Sladkosti z banánů, pomerančů a citronů podle receptů našich prababiček

Máte rádi tropické ovoce a rádi byste na Vánoce vyzkoušeli sladké dobroty, na kterých si naši předci pochutnávali před téměř sto lety? Vyzkoušejte řadu receptů z roku 1929 a určitě nebudete litovat.
Hvězda čsl. paní a dívek 1929, autorka Hanka.
Rok 1922: Proč se nejlepší příbory vyrábí ze stříbra?: Plánujete darovat někomu k Vánocům sadu opravdu...

Rok 1922: Proč se nejlepší příbory vyrábí ze stříbra?

Plánujete darovat někomu k Vánocům sadu opravdu kvalitních jídelních příborů? V tom případě by vás mohl zajímat důvod, proč se jako výrobní materiál na nejkvalitnější příbory používá stříbro. Vysvětlí vám to článek z roku 1922.
Lidové noviny - 1922, autor neuveden.
Zapomenuté recepty na české vánočky a návod na pletení vánoček: Vánočky už po staletí neodmyslitelně patří k...

Zapomenuté recepty na české vánočky a návod na pletení vánoček

Vánočky už po staletí neodmyslitelně patří k českým Vánocům. Pokud se doma nechcete spokojit s průmyslovou vánočkou z obchodu, tak pro vás máme hned tři recepty na dokonalou českou vánočku podle Magdaleny Dobromily Rettigové. Článek obsahuje i návod jak se vánočka plete.
M. D. Rettigové velká kuchařka 1912, autorka Ida Caligaris a Eliška Neubauerová.
Rok 1930: Recepty na medové perníčky pro děti i dospělé podle našich prababiček: Milujete vánoční medové perníčky? Připravte...

Rok 1930: Recepty na medové perníčky pro děti i dospělé podle našich prababiček

Milujete vánoční medové perníčky? Připravte si je podle receptu z roku 1930! Na výběr máte klasické domácí perníčky pro všechny nebo speciální perník k vínu pro dospělé. Zaručeně si na nich pochutnáte a osladíte si s nimi nadcházející Vánoce a konec roku.
Pozor - 1930, autor -F-
Rok 1903: Kyselé přivítání českých cukrářů ve Vídni: Jaké to za dávných časů Rakousko-uherské...

Rok 1903: Kyselé přivítání českých cukrářů ve Vídni

Jaké to za dávných časů Rakousko-uherské monarchie bývalo, když se ve Vídni setkávali česky mluvící Češi se svými německy mluvícími oborovými kolegy z Rakouska? Jak vám ukáže článek z roku 1903, tak k ideálu to mělo často velmi daleko.
Národní listy - 1903, autor neuveden.
Rok 1906: Recept na dokonalé uzené maso podle našich prababiček: Máte rádi uzené maso a rádi byste ochutnali, jak...

Rok 1906: Recept na dokonalé uzené maso podle našich prababiček

Máte rádi uzené maso a rádi byste ochutnali, jak se připravovalo před více jak sto lety? Zkuste si ho připravit podle našeho receptu z roku 1906 a zaručeně si pochutnáte.
Česká hospodyně - 1906, autor neuveden.
Listování: předcházející  | 5 | 6 [ 7 ]  8 | 9 další
Celkem 34 stránek, zobrazit první nebo poslední stránku.


Všechny historické články jsou 100% reálné! Zveřejňujeme je tak, jak byly napsány v době původního vydání.
V historických článcích nejsou prováděny žádné jazykové úpravy podle dnešního pravopisu.

Námi vydávané historické texty, fotografie a obrázky pocházejí z právně volných zdrojů.

Upozorňujeme, že na naši digitalizaci historických zdrojů a kolorování fotografií se již autorská ochrana vztahuje!
Pokud od nás chcete nějaký obsah přebírat, tak nás prosím nejdříve kontaktujte pro domluvení podmínek. Děkujeme za pochopení.

© 2011 - 2022 Bejvávalo.cz
ISSN 2570-690X

Magazín Bejvávalo.cz je soukromý projekt, provozovaný už od svého začátku v roce 2011 zcela BEZ DOTACÍ či jakékoliv jiné státní podpory.