Bejvávalo.cz
nejnavštěvovanější český server věnovaný historii
Rok 1922: Recept na přípravu dokonalé moka kávy
původně vyšlo: Lidové noviny - 1922, autor neuveden.
Milujete skvělou kávu? Vyzkoušejte sto let starý recept z ostrova Martinik, podle kterého získáte zaručeně nejlepší možnou chuť moka kávy. Dokonce k tomu nebudete potřebovat ani speciální moka konvičku. Celý návod na přípravu dokonalého moka najdete v historickém článku z roku 1922.
Recept na přípravu nejlepšího mokka.
Na pařížské L’université des Annales (jsou to přednáškové kursy pro elegantní svět a s universitou mají společné pouze jméno) přednášel nedávno dr. de Pomisue o tom, jak se vaří nejlepší mokka.
Uvedl recept z ostrova Martinique, kde prý se v tomto umění vyznají nejlépe no celém světě. Na šálek mokka se vezme 12 až 15 gramů zrnek, jež se jemně rozemelou a dají do filtru.
Vřelá voda se na rozemletou kávu nalévá pomalu, po lžičkách. Kávová konvice musí při tom státi v nádobě s vařící vodou.
Chceme-li připravili pouze jeden nebo dva šálky, musíme vzíti malý filtr, aby mletá káva zůstala pohromadě a voda jí mohla dobře proniknouti. Kdo chce vždy míti kávu dobrou, musí míti v zásobě celou sbírku filtrů podle potřeby, na dva, čtyři, šest atd. šálků kávy.
Původní zdroj historického článku:
Lidové noviny - 1922, autor neuveden.
9. června 2022
Diskuze k článku „Rok 1922: Recept na přípravu dokonalé moka kávy“
Líbí se Vám naše původní historické články? Sledujte nás na Facebooku nebo pomocí RSS kanálu!