Historický obrázek: Příprava oběda.
snímek je použit v článku:
Co se před 100 lety jedlo v březnu? Jaké maso se vařilo nejčastěji a jak to tehdy bylo s ovocem a zeleninou?
Česká kuchyně a vznik Československa: jak se české jídlo změnilo po roce 1918
Měli bychom se bát svítícího masa?
Nedělejte při vaření zbytečné chyby a vyzkoušejte rady zkušených kuchařek
Ochutnali byste máslo staré několik staletí?
Rok 1894: Recepty na poctivé polévky z doby našich prababiček
Rok 1903: Kdy stát konečně začne kontrolovat a trestat prodej nekvalitních a falšovaných potravin?
Rok 1904: Nehoda, která stála život mladou kuchařku a málem zabila i druhou
Rok 1923: Příčina rakoviny? Příliš kvalitní jídlo!
Triky našich prababiček na dokonale upečené maso
Už naše prababičky věděly, že nakupovat levné zboží se nevyplatí
Všeho moc škodí aneb dokonalá hospodyňka podle našich prababiček