Jak se šidí mléko?

původně vyšlo: Epocha 1911, autor F.Š.
Snahy podvádět při prodeji potravin nejsou nic nového. Článek z roku 1911 vám přiblíží, jakým způsobem se kdysi ředilo mléko, aniž by se v něm změnilo množství tuku.


Nový způsob padělání mléka.

Zkušební potravní laboratoř v Paříži odkryla nový způsob falšování mléka.

Mléko před tím naprosto sebrané smíšené s kokosovým tukem se totiž rozprašuje za teploty vyšší než je bod tání tohoto tuku. Tím povstane směs naprosto nerozlučná i po vychladnutí.

Mléko takto získané má tedy normální složení co se týče množství tuku, a zdá se být výborné jakosti i pro znalce, který ani nepomyslí, aby zkoumal jakost tuku.


Původní zdroj historického článku:
Epocha 1911, autor F.Š.


datum digitalizace historického článku a zveřejnění na internetu:
20. dubna 2018


Diskuze k článku „Jak se šidí mléko?“



 

Líbí se Vám naše původní historické články? Sledujte nás na Facebooku nebo pomocí RSS kanálu!


Nákupem na Pieris.cz
podpoříte chod našeho serveru




Všechny historické články jsou 100% reálné! Zveřejňujeme je tak, jak byly napsány v době původního vydání.
V historických článcích nejsou prováděny žádné jazykové úpravy podle dnešního pravopisu.

Námi vydávané historické texty, fotografie a obrázky pocházejí z právně volných zdrojů.

Upozorňujeme, že na naši digitalizaci historických zdrojů a kolorování fotografií se již autorská ochrana vztahuje!
Pokud od nás chcete nějaký obsah přebírat, tak nás prosím nejdříve kontaktujte pro domluvení podmínek. Děkujeme za pochopení.

© 2011 - 2023 Bejvávalo.cz
ISSN 2570-690X

Magazín Bejvávalo.cz je soukromý projekt, provozovaný už od svého začátku v roce 2011 zcela BEZ DOTACÍ či jakékoliv jiné státní podpory.