Jak se šidí mléko?

rubrika: historické články / životní prostředí, příroda a zemědělství, původně vyšlo: Epocha 1911, autor F.Š.
Snahy podvádět při prodeji potravin nejsou nic nového. Článek z roku 1911 vám přiblíží, jakým způsobem se kdysi ředilo mléko, aniž by se v něm změnilo množství tuku.
Následující text pochází z roku 1911

Nový způsob padělání mléka.

Zkušební potravní laboratoř v Paříži odkryla nový způsob falšování mléka.

Mléko před tím naprosto sebrané smíšené s kokosovým tukem se totiž rozprašuje za teploty vyšší než je bod tání tohoto tuku. Tím povstane směs naprosto nerozlučná i po vychladnutí.

Mléko takto získané má tedy normální složení co se týče množství tuku, a zdá se být výborné jakosti i pro znalce, který ani nepomyslí, aby zkoumal jakost tuku.


Původní zdroj historického článku:
Epocha 1911, autor F.Š.


témata článku:
datum digitalizace historického článku a zveřejnění na internetu:
20. dubna 2018


Diskuze k článku „Jak se šidí mléko?“



 

Líbí se Vám naše původní historické články? Sledujte nás na Facebooku nebo pomocí RSS kanálu!




Všechny historické články jsou 100% reálné! Zveřejňujeme je tak, jak byly napsány v době původního vydání.
V historických článcích nejsou prováděny žádné jazykové úpravy podle dnešního pravopisu.

Námi vydávané historické texty, fotografie a obrázky pocházejí z právně volných zdrojů.

Upozorňujeme, že na naši digitalizaci historických zdrojů a kolorování fotografií se již autorská ochrana vztahuje!
Pokud od nás chcete nějaký obsah přebírat, tak nás prosím nejdříve kontaktujte pro domluvení podmínek. Děkujeme za pochopení.

© 2011 - 2024 Bejvávalo.cz
ISSN 2570-690X

Magazín Bejvávalo.cz je již od počátů svého fungování v roce 2011 provozován
na originálním redakčním systému z dílny Perpetum web design.