Jednoduchý trik pro upečení chleba s dokonalou kůrkou

rubrika: historické články / recepty, vaření a jídlo, původně vyšlo: Česká hospodyně 1912, autor neuveden.
Žádný chléb není lepší, než ten doma upečený. Zajímá vás, jak na něm docílit dokonalou spodní kůrku? Přinášíme vám na to návod z roku 1912.
Následující text pochází z roku 1912

Pečení chleba

Bezvadnou spodní kůrku na chlebě docílíme, když po vymetení pece bochníky klademe na čerstvé zelné lupeny.

Chléb jest pak velice úhledný a chutný. Totéž platí o koláčích v peci pečených.

Pečivo na listech zelných pečené je ve spodku pěkně hnědožluté a prosté písku i popela. Na lopatu se rozprostře lupen, bochník se na list překlopí a do pece i s listem vsadí obvyklým způsobem.


Původní zdroj historického článku:
Česká hospodyně 1912, autor neuveden.


témata článku:
datum digitalizace historického článku a zveřejnění na internetu:
9. března 2018


Diskuze k článku „Jednoduchý trik pro upečení chleba s dokonalou kůrkou“



 

Líbí se Vám naše původní historické články? Sledujte nás na Facebooku nebo pomocí RSS kanálu!




Všechny historické články jsou 100% reálné! Zveřejňujeme je tak, jak byly napsány v době původního vydání.
V historických článcích nejsou prováděny žádné jazykové úpravy podle dnešního pravopisu.

Námi vydávané historické texty, fotografie a obrázky pocházejí z právně volných zdrojů.

Upozorňujeme, že na naši digitalizaci historických zdrojů a kolorování fotografií se již autorská ochrana vztahuje!
Pokud od nás chcete nějaký obsah přebírat, tak nás prosím nejdříve kontaktujte pro domluvení podmínek. Děkujeme za pochopení.

© 2011 - 2024 Bejvávalo.cz
ISSN 2570-690X

Magazín Bejvávalo.cz je již od počátů svého fungování v roce 2011 provozován
na originálním redakčním systému z dílny Perpetum web design.