Bejvávalo.cz
nejnavštěvovanější český server věnovaný historii
Jednoduchý trik pro upečení chleba s dokonalou kůrkou
původně vyšlo: Česká hospodyně 1912, autor neuveden.
Žádný chléb není lepší, než ten doma upečený. Zajímá vás, jak na něm docílit dokonalou spodní kůrku? Přinášíme vám na to návod z roku 1912.
Pečení chleba
Bezvadnou spodní kůrku na chlebě docílíme, když po vymetení pece bochníky klademe na čerstvé zelné lupeny.
Chléb jest pak velice úhledný a chutný. Totéž platí o koláčích v peci pečených.
Pečivo na listech zelných pečené je ve spodku pěkně hnědožluté a prosté písku i popela. Na lopatu se rozprostře lupen, bochník se na list překlopí a do pece i s listem vsadí obvyklým způsobem.
Původní zdroj historického článku:
Česká hospodyně 1912, autor neuveden.
9. března 2018
Diskuze k článku „Jednoduchý trik pro upečení chleba s dokonalou kůrkou“
Líbí se Vám naše původní historické články? Sledujte nás na Facebooku nebo pomocí RSS kanálu!