Naše projekty:   magazín Bejvávalo.cz   •   samolepky na stěnu Pieris.cz   •   magazín Příroda.cz   •   plastikové modely Plastikáče.cz   •   převod PDF na GIF animace DraGIF.cz

Jednoduchý trik pro upečení chleba s dokonalou kůrkou
původně vyšlo: Česká hospodyně 1912, autor neuveden.

Žádný chléb není lepší, než ten doma upečený. Zajímá vás, jak na něm docílit dokonalou spodní kůrku? Přinášíme vám na to návod z roku 1912.


Pečení chleba

Bezvadnou spodní kůrku na chlebě docílíme, když po vymetení pece bochníky klademe na čerstvé zelné lupeny.

Chléb jest pak velice úhledný a chutný. Totéž platí o koláčích v peci pečených.

Pečivo na listech zelných pečené je ve spodku pěkně hnědožluté a prosté písku i popela. Na lopatu se rozprostře lupen, bochník se na list překlopí a do pece i s listem vsadí obvyklým způsobem.



původ historického článku:
Česká hospodyně 1912, autor neuveden.


datum digitalizace historického článku a zveřejnění na internetu:
9. března 2018



Debata k článku 'Jednoduchý trik pro upečení chleba s dokonalou kůrkou'






Všechny historické články jsou 100% reálné! Zveřejňujeme je tak, jak byly napsány v době původního vydání včetně původních obrázků.
V historických článcích nejsou prováděny žádné jazykové úpravy podle dnešního pravopisu ani opravovány původní překlepy.

Pokud chcete náš obsah převzít nebo máte zájem u nás zveřejnit svůj PR článek, tak nás prosím kontaktujte.

© 2011 - 2018 Bejvávalo.cz
ISSN 2570-690X

Magazín Bejvávalo.cz je soukromý projekt, provozováný zcela BEZ DOTACÍ či jakékoliv jiné státní podpory.



Naše další projekty:

Zajímavé odkazy: Webhosting, Aplus Hotel - levné ubytování v Praze

Chcete zde být také uvedeni? Kontaktujte nás.