Rok 1911: Pedofil propuštěný z vězení opět zabíjel, obětí byl malý chlapec

rubrika: historické články / zločin a trest, nehody, původně vyšlo: Pozor - 1911, autor neuveden.
Mnozí lidé mají díky médiím pocit, že dnešní doba je plná dříve neznámé zločinnosti. Jak vám ale ukáže článek z roku 1911, tak špatní lidé páchající špatné věci tu rozhodně byli i dříve. Text vám detailně přiblíží tragický případ z okolí Litovle, kdy pedofil propuštěný z Mírova zabil a pohlavně zneužil malého chlapce.
Následující text pochází z roku 1911

Vražda z vilnosti v Litovli.

Vrah 11letého Lischky, německého sirotka z Vídně, Němec Vilém Habel, se při vyšetřování úplně doznal k svému činu. Přiznal se, že hocha vylákal na luka, tam jej zavraždil a pak pohlavně jej zneužil.

Stejně tak zavraždil před 19 roky dva hochy. Vymlouvá se, že přepaden bývá záchvatem, ve kterém úplně je zbaven veškerých smyslů.

— Vraha zatkli 28. října litovelští četníci pp. Mareček a Recina v hospodě u Seibersdorfu, kde popíjel se svou novou milenkou. Je zajímavo, jak rychle navazoval „vážné“ známosti. 20. října rozešel se s milenkou M. H. z Litovle a 28. října již zase vyjednával sňatek s jinou.

— Vrah, Vilém Habel z Arnsdorfu u Rýmařova, je 38 roků stár. Záhy v mládí osiřel. Už jako učeň obuvnický byl dvakráte trestán pro menší delikty. V 19 letech zavraždil z vilnosti týmž způsobem, jako nyní Lischku, dva hochy ve stáři 7 a 8 roků u Liebverdnu v okolí Krnova. Vylákal je do lesa a zde podřezal jim krk a zneužil jich.

Dostal za to 19 roků. Dne 1. záři 1911 vyšel z Mírova. A za půl druhého měsíce po propuštění z vězení zavraždil a zneužil Lischku. Po vraždě večer šel Habel do cukrovaru, kde asi týden již pracoval.

Měl mít noční šichtu, zaplatil však za sebe dělníka. Sám bloudil z místa na místo. Ráno v 5 hodin šel na luka. Patrně chtěl zakrýt stopy vraždy — večer asi byl někým vyrušen; alespoň dá se tak soudit z toho, že o uklizeni mrtvoly a šatů, nijak se nepostaral — nenašel ale místo vraždy.

Pěšky potom šel do Rýmařova, kamž dne 18. října dorazil zablácený, bez svrchníku, poškrábaný. Dva dny na to, v pátek dne 20. října byl zase v Litovli. Přenocoval na Starém městě u jakéhosi Albrechta. Přišel si pro peníze k milence své M. H., které odevzdal svou hotovost i spořitelní knížku. Byl prý stále rozčilený, neklidný. V sobotu opustil Litovel a potuloval se v okolí Rymařova.

— V Litovli budí přirozeně bestialní vražda rozruch. Němci vykládali, že vraždu spáchal nějaký Čech z národnostní zášti. Teď jsou ovšem ticho, protože Habel je Němec.


Původní zdroj historického článku:
Pozor - 1911, autor neuveden.


témata článku:
datum digitalizace historického článku a zveřejnění na internetu:
3. ledna 2024


Diskuze k článku „Rok 1911: Pedofil propuštěný z vězení opět zabíjel, obětí byl malý chlapec“



 

Líbí se Vám naše původní historické články? Sledujte nás na Facebooku nebo pomocí RSS kanálu!


Nejčtenější články
za posledních 30 dní

Nákupem na Hapík.cz
podpoříte chod našeho serveru




Všechny historické články jsou 100% reálné! Zveřejňujeme je tak, jak byly napsány v době původního vydání.
V historických článcích nejsou prováděny žádné jazykové úpravy podle dnešního pravopisu.

Námi vydávané historické texty, fotografie a obrázky pocházejí z právně volných zdrojů.

Upozorňujeme, že na naši digitalizaci historických zdrojů a kolorování fotografií se již autorská ochrana vztahuje!
Pokud od nás chcete nějaký obsah přebírat, tak nás prosím nejdříve kontaktujte pro domluvení podmínek. Děkujeme za pochopení.

© 2011 - 2024 Bejvávalo.cz
ISSN 2570-690X

Magazín Bejvávalo.cz je již od počátů svého fungování v roce 2011 provozován
na originálním redakčním systému z dílny Perpetum web design.