Rok 1911: Pedofil propuštěný z vězení opět zabíjel, obětí byl malý chlapec

rubrika: historické články / zločin a trest, nehody, původně vyšlo: Pozor - 1911, autor neuveden.
Mnozí lidé mají díky médiím pocit, že dnešní doba je plná dříve neznámé zločinnosti. Jak vám ale ukáže článek z roku 1911, tak špatní lidé páchající špatné věci tu rozhodně byli i dříve. Text vám detailně přiblíží tragický případ z okolí Litovle, kdy pedofil propuštěný z Mírova zabil a pohlavně zneužil malého chlapce.
Následující text pochází z roku 1911

Vražda z vilnosti v Litovli.

Vrah 11letého Lischky, německého sirotka z Vídně, Němec Vilém Habel, se při vyšetřování úplně doznal k svému činu. Přiznal se, že hocha vylákal na luka, tam jej zavraždil a pak pohlavně jej zneužil.

Stejně tak zavraždil před 19 roky dva hochy. Vymlouvá se, že přepaden bývá záchvatem, ve kterém úplně je zbaven veškerých smyslů.

— Vraha zatkli 28. října litovelští četníci pp. Mareček a Recina v hospodě u Seibersdorfu, kde popíjel se svou novou milenkou. Je zajímavo, jak rychle navazoval „vážné“ známosti. 20. října rozešel se s milenkou M. H. z Litovle a 28. října již zase vyjednával sňatek s jinou.

— Vrah, Vilém Habel z Arnsdorfu u Rýmařova, je 38 roků stár. Záhy v mládí osiřel. Už jako učeň obuvnický byl dvakráte trestán pro menší delikty. V 19 letech zavraždil z vilnosti týmž způsobem, jako nyní Lischku, dva hochy ve stáři 7 a 8 roků u Liebverdnu v okolí Krnova. Vylákal je do lesa a zde podřezal jim krk a zneužil jich.

Dostal za to 19 roků. Dne 1. záři 1911 vyšel z Mírova. A za půl druhého měsíce po propuštění z vězení zavraždil a zneužil Lischku. Po vraždě večer šel Habel do cukrovaru, kde asi týden již pracoval.

Měl mít noční šichtu, zaplatil však za sebe dělníka. Sám bloudil z místa na místo. Ráno v 5 hodin šel na luka. Patrně chtěl zakrýt stopy vraždy — večer asi byl někým vyrušen; alespoň dá se tak soudit z toho, že o uklizeni mrtvoly a šatů, nijak se nepostaral — nenašel ale místo vraždy.

Pěšky potom šel do Rýmařova, kamž dne 18. října dorazil zablácený, bez svrchníku, poškrábaný. Dva dny na to, v pátek dne 20. října byl zase v Litovli. Přenocoval na Starém městě u jakéhosi Albrechta. Přišel si pro peníze k milence své M. H., které odevzdal svou hotovost i spořitelní knížku. Byl prý stále rozčilený, neklidný. V sobotu opustil Litovel a potuloval se v okolí Rymařova.

— V Litovli budí přirozeně bestialní vražda rozruch. Němci vykládali, že vraždu spáchal nějaký Čech z národnostní zášti. Teď jsou ovšem ticho, protože Habel je Němec.


Původní zdroj historického článku:
Pozor - 1911, autor neuveden.


témata článku:
datum digitalizace historického článku a zveřejnění na internetu:
3. ledna 2024


Diskuze k článku „Rok 1911: Pedofil propuštěný z vězení opět zabíjel, obětí byl malý chlapec“



 

Líbí se Vám naše původní historické články? Sledujte nás na Facebooku nebo pomocí RSS kanálu!




Všechny historické články jsou 100% reálné! Zveřejňujeme je tak, jak byly napsány v době původního vydání.
V historických článcích nejsou prováděny žádné jazykové úpravy podle dnešního pravopisu.

Námi vydávané historické texty, fotografie a obrázky pocházejí z právně volných zdrojů.

Upozorňujeme, že na naši digitalizaci historických zdrojů a kolorování fotografií se již autorská ochrana vztahuje!
Pokud od nás chcete nějaký obsah přebírat, tak nás prosím nejdříve kontaktujte pro domluvení podmínek. Děkujeme za pochopení.

© 2011 - 2024 Bejvávalo.cz
ISSN 2570-690X

Magazín Bejvávalo.cz je již od počátů svého fungování v roce 2011 provozován
na originálním redakčním systému z dílny Perpetum web design.