Pořiďte si dřevěné brikety mimo hlavní sezónu a ušetřete (PR)

článek je inzerce, nejde o historický text
Začátkem léta během horkého počasí si mnoho lidí nevzpomene na to, že zrovna teď je ideální čas pro vytváření zásob topiva na zimu. A to je velká škoda, protože nákupem dřevěných briket mimo hlavní sezónu je možné výrazně ušetřit. Přečtěte si, proč zvolit právě brikety a jak obecně ušetřit na vytápění.

Vhodný tvar briket

Když se podíváte na dřevěné brikety, zjistíte, že mohou mít tvar válce nebo obdélníku. Ještě předtím, než některý z těchto typů zakoupíte, ujistěte se, že se vejde do vašeho kotle.

Válcové brikety jsou obecně o něco menší, ale na druhou stranu se s nimi hůře manipuluje pro uskladnění, kdy efektivněji využijete prostor právě s obdélníkovou variantou.

Dřevěné brikety podle druhu dřeva

Co se týká jednotlivých druhů briket, liší se také obsaženým dřevem. Některé jsou čisté například z bukového či dubového dřeva, jiné jsou s příměsí kůry.

Právě kůrové brikety jsou vhodným doplňkem pro noční vytápění, kdy dlouho hoří a žhnou, takže není potřeba tak často přikládat.

Všechny druhy dřevěných briket jsou slisovány pod velkým tlakem, takže v porovnání s běžným dřevem je jejich topná síla mnohem koncentrovanější. U kvalitních druhů je nízký obsah popela, což pomáhá zjednodušovat údržbu kotle.

Balení odpovídající vašim potřebám

Pro menší vytápění například na chalupě si vystačíte s několika baleními po 8 nebo 10 kilogramech. Pokud však máte dřevěné brikety jako hlavní topivo na celou sezónu, může být lepším řešením pořízení rovnou celé palety o hmotnosti kolem 800 kg. Za takový nákup navíc dostanete ještě množstevní slevu, což je další úspora v nákladech.

Velkou výhodou je zabalení po určitém množství kusů do nepropustného PE obalu, který brání zvlhnutí a znehodnocení briket. Díky tomu bez problémů vydrží až do topné sezóny.



Článek není historický text a informace v něm uvedené nemusí vyjadřovat názory redakce.


datum vydání:
28. července 2020


 

Líbí se Vám naše původní historické články? Sledujte nás na Facebooku nebo pomocí RSS kanálu!




Všechny historické články jsou 100% reálné! Zveřejňujeme je tak, jak byly napsány v době původního vydání.
V historických článcích nejsou prováděny žádné jazykové úpravy podle dnešního pravopisu.

Námi vydávané historické texty, fotografie a obrázky pocházejí z právně volných zdrojů.

Upozorňujeme, že na naši digitalizaci historických zdrojů a kolorování fotografií se již autorská ochrana vztahuje!
Pokud od nás chcete nějaký obsah přebírat, tak nás prosím nejdříve kontaktujte pro domluvení podmínek. Děkujeme za pochopení.

© 2011 - 2024 Bejvávalo.cz
ISSN 2570-690X

Magazín Bejvávalo.cz je již od počátů svého fungování v roce 2011 provozován
na originálním redakčním systému z dílny Perpetum web design.