Equestrians k Valentýnu nabízí jezdecké helmy a další vybavení s výraznou slevou (PR)

článek je inzerce, nejde o historický text
Jezdectví je krásný koníček, kterému se můžeme věnovat v každém věku. Měli bychom ovšem dbát na dostatečné pohodlí a bezpečnost jezdce i koně. A kdy je lepší čas pořídit je své drahé polovičce, než právě na svatého Valentýna?

Proč je jezdectví tak oblíbené?

Ne nadarmo se říká, že nejkrásnější pohled na svět je z koňského hřbetu.

Každý, kdo už si jízdu na koni vyzkoušel, to může potvrdit. Souhra jezdce a koně totiž v sobě má ojedinělé kouzlo. A je jedno, zda se věnujeme sportovnímu jezdectví nebo jen vyjížďkám pro radost.

Vždy se musíme se svým koněm sladit a přizpůsobit se jeho pohybu. Proto je také jízda na koni skvělým tréninkem mnoha částí těla; zapojujeme při ní nejen lýtkové a stehenní, ale také hýžďové, pánevní, břišní a zádové svaly. A posilujeme při ní i svou psychickou kondici, učíme se porozumění a spolupráci se zvířetem. Kůň se nezřídka stane naším přítelem, jehož společnost si opravdu užíváme a těšíme se na ni. Navíc se s ním dokonale odreagujeme, získáme odstup od každodenních starosti a užijeme si čerstvý vzduch.

Jízda na koni pomáhá léčit mnohá onemocnění

V rehabilitaci se už dlouhou řadu let úspěšně aplikuje tzv. hipoterapie. Výborných výsledků se s jejím využitím dosahuje u nejrůznějších poruch pohybového aparátu, obrny i řady dalších onemocnění. Při ježdění na koni se totiž snáze než při běžném cvičení aktivují ochrnuté svaly a výrazně se zrychluje regenerace.

Pozitivní vliv má hipoterapie i u dětí s diagnostikovanou hyperaktivitou či různými poruchami chování. Zlepšení stavu bylo prokázáno i u dospělých trpících schizofrenií, úzkostí, neurózou nebo depresí. A jezdit na koni, samozřejmě pod dohledem, se vydávají i výpravy z různých ústavů pro mentálně postižené; u těch jejím vlivem dochází ke zklidnění, omezení změn nálad a někdy i k postupnému rozvoji duševních schopností.

Koně lákají lidi každého věku

Jak začít jezdit na koni? Stačí vypravit se na některou z jízdáren v okolí. V České republice jich je dnes jako máku. A nemusíme bát odmítnutí. Jezdectví se mohou věnovat lidé libovolného věku od dětí až po aktivní seniory.

Minimálně první hodina probíhá s trenérem, který poskytne rady do začátku. Úplným začátečníkům se ale jeho přítomnost bude hodit i na dalších lekcích. Získat jistotu nějakou chvíli trvá, je tedy dobré nevrhat se do prvních vyjížděk do terénu po hlavě. Ideální je dopřát si na jízdárně alespoň kolem dvaceti hodin.

A i když ježdění na koni nepředstavuje větší bezpečnostní riziko, než když si vyrazíme na výlet na kole, měli bychom si opatřit bezpečnostní pomůcky.

Jezdecká helma je naprostou nezbytností. A samozřejmě potřebujeme i kvalitní jezdecké boty a oblečení.

Kde pořídit vybavení pro jezdce i koně?

Při výběru bychom měli v první řadě dbát na kvalitu. Proto je ideální nakupovat na stejném místě jako opravdoví mistři.

Skvělou volbou je prémiový jezdecký e-shop Equestrians, v němž si vše potřebné opatřují profesionální jezdci a parkuristé.

I začátečníci tu mají jistotu, že je veškerý sortiment vysoce kvalitní a poskytuje maximální bezpečí jezdci i koni. Nehrozí jim, že vzhledem k nezkušenosti sáhnou po nevhodném kusu.

Equestrians naděluje na svatého Valentýna výrazné slevy

Svatý Valentýn je dnem, kdy si dáváme dárky z lásky. A jeden nám připravil i e-shop Equestrians. Od 14. do 15. února 2020 tu můžeme velkou část sortimentu nakoupit s výraznou slevou. O celých 15 % budou zlevněny jezdecké helmy a vysoké i nízké jezdecké boty, oblečení kromě bezpečnostních vest pořídíme dokonce o 35 % levněji.

A jelikož si koně naši lásku bezesporu zaslouží, je nachystána i sleva ve výši 20 % na koňské vybavení, mezi které patří i podsedlové dečky a podložky.



Článek není historický text a informace v něm uvedené nemusí vyjadřovat názory redakce.


datum vydání:
11. února 2020


 

Líbí se Vám naše původní historické články? Sledujte nás na Facebooku nebo pomocí RSS kanálu!




Všechny historické články jsou 100% reálné! Zveřejňujeme je tak, jak byly napsány v době původního vydání.
V historických článcích nejsou prováděny žádné jazykové úpravy podle dnešního pravopisu.

Námi vydávané historické texty, fotografie a obrázky pocházejí z právně volných zdrojů.

Upozorňujeme, že na naši digitalizaci historických zdrojů a kolorování fotografií se již autorská ochrana vztahuje!
Pokud od nás chcete nějaký obsah přebírat, tak nás prosím nejdříve kontaktujte pro domluvení podmínek. Děkujeme za pochopení.

© 2011 - 2024 Bejvávalo.cz
ISSN 2570-690X

Magazín Bejvávalo.cz je již od počátů svého fungování v roce 2011 provozován
na originálním redakčním systému z dílny Perpetum web design.