Bejvávalo v knižní podobě konečně na pultech knihkupectví

Máte rádi naše historické články a chtěli byste je mít jako klasickou papírovou knihu? Už to nemusí být jen nesplnitelné přání, neboť se na pulty knihkupectví dostala naše první knížka, vydaná u nakladatelství Albatros.

Bejvávalo aneb 111 zapomenutých příběhů z časů našich prababiček a pradědečků

Knížka Bejvávalo je jiná než většina jiných knih o historii, kterých jsou pulty knihkupectví přeplněné.

Nepopisuje vám historii dnešním pohledem, ale jako stroj času vás do ní chce přímo přenést a umožnit vám zažít pocity těch, kdo v těch dávných časech žili, tehdejších čtenářů novin a časopisů.

Obsahem knihy Bejvávalo, kterou vydalo nakladatelství Albatros media / CPress, je celkem 111 originálních historických textů z období kolem roku 1900, doplněných o dobové fotografie, ilustrace, reklamy i vtipy.

Je to pečlivě zpracovaný průřez toho, o čem se u nás tehdy psalo, jaké události a novinky hýbaly světem. Ocitneme se ve víru bouřlivého rozvoje vědy a techniky, ale i velkých společenských změn.

Na téměř 400 stránkách knížky uvidíte co se u nás tehdy dělo, jak lidé žili a co je třeba trápilo. Protože jsou všechny články v podobě jak kdysi vyšly, tak si navíc můžete vychutnat i kouzelnou historickou češtinu a sledovat, jak moc se náš krásný jazyk změnil třeba za pouhých čtyřicet let od roku 1890 do roku 1930.

Objevíte úžasné vynálezy - z nichž některé dnes "objevujeme" jako novinky, ukázky lidské odvahy a umu, posoudíte zda jsou rady ohledně výchovy dětí platné i dnes, zamyslíte se nad tím jak lidé tehdy vnímali některé významné dějinné události nebo se s našimi pra-pra-prapředky zasmějete.

Naši předci byli nadšeni novými dopravními prostředky i moderní technikou v domácnosti. S napětím sledovali, co se děje u nás, ve Vídni, v Rusku i v Americe. Četli názory jistého profesora Masaryka, řešili, zda se nejmenuje Masařík, trpěli hrůzami války a pak se radovali z volby prvního prezidenta Československa.

Kromě toho ale zažívali každodenní radosti a strasti obyvatel Rakousko-Uherska, zamilovávali se, ženili, vychovávali děti, sportovali nebo třeba vařili. Smáli se, plakali i žasli. A o tom všem je tato kniha.

Knížku Bejvávalo aneb 111 zapomenutých příběhů z časů našich prababiček a pradědečků můžete zakoupit v každém dobrém knihkupectví, můžete jí samozřejmě nakoupit i online z jednoho z mnoha knižních eshopů nebo přímo u vydavatele. Doporučená koncová cena je 399,- Kč.

Přejeme příjemné čtení...

Fotogalerie k článkuKniha Bejvávalo. - klikněte pro zobrazení detailuKniha Bejvávalo. - klikněte pro zobrazení detailuKniha Bejvávalo. - klikněte pro zobrazení detailu


datum vydání:
25. října 2019


Diskuze k článku „Bejvávalo v knižní podobě konečně na pultech knihkupectví“



 

Líbí se Vám naše původní historické články? Sledujte nás na Facebooku nebo pomocí RSS kanálu!




Všechny historické články jsou 100% reálné! Zveřejňujeme je tak, jak byly napsány v době původního vydání.
V historických článcích nejsou prováděny žádné jazykové úpravy podle dnešního pravopisu.

Námi vydávané historické texty, fotografie a obrázky pocházejí z právně volných zdrojů.

Upozorňujeme, že na naši digitalizaci historických zdrojů a kolorování fotografií se již autorská ochrana vztahuje!
Pokud od nás chcete nějaký obsah přebírat, tak nás prosím nejdříve kontaktujte pro domluvení podmínek. Děkujeme za pochopení.

© 2011 - 2024 Bejvávalo.cz
ISSN 2570-690X

Magazín Bejvávalo.cz je již od počátů svého fungování v roce 2011 provozován
na originálním redakčním systému z dílny Perpetum web design.