Bejvávalo.cz
nejnavštěvovanější český server věnovaný historii
Historické recepty na osvěžující meloun na maďarský způsob a ovoce v koňaku
původně vyšlo: Jak má žena vařit, aby muž byl spokojen 1906, autor Florián Kudrnka.
Zní vám zajímavě mražený meloun s koňakem nebo ovoce nakládané v koňaku? Recepty našich prababiček z roku 1906 vám ukáží, jak si můžete takové dobroty doma připravit.
Jak pojídají Maďaři melouny?
Malý zelený meloun zařízne se klínovitě tam, kde byla ťopka, klín se vyndá a do měkkého masa a mezi jadérka nalije se kalíšek koňaku, načež se klínovitým výřezem meloun zase uzavře a uloží k ledu.
Když je hodně studený, nakrájí a podává se, načež chutná jako zmrzlina.
Nakládání čerstvého ovoce do koňaku.
Kup láhev nejlepšího koňaku a připrav čerstvé ovoce, které do něho míníš naložiti. Zvaž ovoce a tolik, co váží, přidej do koňaku tlučeného cukru.
Ovoce koňakem nasáklého použij teprve za měsíc na místě kompotu k bažantu, ke koroptvím, kuřatům a pod. Ono vydrží ale i dva roky.
Původní zdroj historického článku:
Jak má žena vařit, aby muž byl spokojen 1906, autor Florián Kudrnka.
datum digitalizace historického článku a zveřejnění na internetu:
29. července 2018
Diskuze k článku „Historické recepty na osvěžující meloun na maďarský způsob a ovoce v koňaku“
Líbí se Vám naše původní historické články? Sledujte nás na Facebooku nebo pomocí RSS kanálu!
Nabízíme Vám také možnost zveřejnění reklamního článku, kterým můžete oslovit tisíce našich čtenářů.
Nabízíme Vám také možnost zveřejnění reklamního článku, kterým můžete oslovit tisíce našich čtenářů.
Originální zboží z našeho eshopu Obchod.Bejvávalo.cz | ||
---|---|---|
![]() Tričko „Český svět“ | ![]() Tričko „Velký jeřáb“ | ![]() Tričko „Staré cyklistické reklamy“ |
zobrazit další zboží... |