Historické recepty na osvěžující meloun na maďarský způsob a ovoce v koňaku

rubrika: historické články / recepty, vaření a jídlo, původně vyšlo: Jak má žena vařit, aby muž byl spokojen 1906, autor Florián Kudrnka.
Zní vám zajímavě mražený meloun s koňakem nebo ovoce nakládané v koňaku? Recepty našich prababiček z roku 1906 vám ukáží, jak si můžete takové dobroty doma připravit.
Následující text pochází z roku 1906

Jak pojídají Maďaři melouny?

Malý zelený meloun zařízne se klínovitě tam, kde byla ťopka, klín se vyndá a do měkkého masa a mezi jadérka nalije se kalíšek koňaku, načež se klínovitým výřezem meloun zase uzavře a uloží k ledu.

Když je hodně studený, nakrájí a podává se, načež chutná jako zmrzlina.


Nakládání čerstvého ovoce do koňaku.

Kup láhev nejlepšího koňaku a připrav čerstvé ovoce, které do něho míníš naložiti. Zvaž ovoce a tolik, co váží, přidej do koňaku tlučeného cukru.

Ovoce koňakem nasáklého použij teprve za měsíc na místě kompotu k bažantu, ke koroptvím, kuřatům a pod. Ono vydrží ale i dva roky.


Původní zdroj historického článku:
Jak má žena vařit, aby muž byl spokojen 1906, autor Florián Kudrnka.


témata článku:
datum digitalizace historického článku a zveřejnění na internetu:
29. července 2018


Diskuze k článku „Historické recepty na osvěžující meloun na maďarský způsob a ovoce v koňaku“



 

Líbí se Vám naše původní historické články? Sledujte nás na Facebooku nebo pomocí RSS kanálu!


Nejčtenější články
za posledních 30 dní

Nákupem na Hapík.cz
podpoříte chod našeho serveru




Všechny historické články jsou 100% reálné! Zveřejňujeme je tak, jak byly napsány v době původního vydání.
V historických článcích nejsou prováděny žádné jazykové úpravy podle dnešního pravopisu.

Námi vydávané historické texty, fotografie a obrázky pocházejí z právně volných zdrojů.

Upozorňujeme, že na naši digitalizaci historických zdrojů a kolorování fotografií se již autorská ochrana vztahuje!
Pokud od nás chcete nějaký obsah přebírat, tak nás prosím nejdříve kontaktujte pro domluvení podmínek. Děkujeme za pochopení.

© 2011 - 2024 Bejvávalo.cz
ISSN 2570-690X

Magazín Bejvávalo.cz je již od počátů svého fungování v roce 2011 provozován
na originálním redakčním systému z dílny Perpetum web design.