Následující text pochází z roku 1906
Jak pojídají Maďaři melouny?
Malý zelený meloun zařízne se klínovitě tam, kde byla ťopka, klín se vyndá a do měkkého masa a mezi jadérka nalije se kalíšek koňaku, načež se klínovitým výřezem meloun zase uzavře a uloží k ledu.
Když je hodně studený, nakrájí a podává se, načež chutná jako zmrzlina.
Nakládání čerstvého ovoce do koňaku.
Kup láhev nejlepšího koňaku a připrav čerstvé ovoce, které do něho míníš naložiti. Zvaž ovoce a tolik, co váží, přidej do koňaku tlučeného cukru.
Ovoce koňakem nasáklého použij teprve za měsíc na místě kompotu k bažantu, ke koroptvím, kuřatům a pod. Ono vydrží ale i dva roky.
Původní zdroj historického článku:
Jak má žena vařit, aby muž byl spokojen 1906, autor Florián Kudrnka.
témata článku:
29. července 2018
Diskuze k článku „Historické recepty na osvěžující meloun na maďarský způsob a ovoce v koňaku“
Líbí se Vám naše původní historické články? Sledujte nás na Facebooku nebo pomocí RSS kanálu!