Naše projekty:   magazín Bejvávalo.cz   •   obchod Bejvávalo.cz   •   magazín Příroda.cz   •   originální samolepky Pieris.cz   •   plastikové modely Plastikáče.cz   •   převod PDF na obrázky DraGIF.cz

Recepty našich prababiček na králíka či zajíce
původně vyšlo: Česká hospodyně 1912, autor neuveden.

Máte rádi králičí nebo zaječí maso? Zkuste si ho připravit podle našich historických receptů z roku 1912.


Zajíc na smetaně.

Cistě opraný zajíc se odžilkuje, slaninou protáhne a osolí. V kuthánku osmažíme na másle zeleninu, přidáme pár zrnek pepře, nového koření, dymiánu, bobk. listu a citr. kůru.

Zajíce připraveného v obsahu tomto pečeme, podlévajíce jej polévkou. Je-li již náležitě měkký, zalejeme šťávu kyselou smetanou. ve které rozmícháno bylo trochu mouky. Pak přidá se trocha citronové šťávy, povaří se a procedí.

Sekaný zajíc.

Maso z předku se obere a jemně rozemele, připojí se k němu půl kg. masa vepřového, rovněž rozemletého, jedna v mléce máčená, dobře protlačená žemle, dvě vejce, trocha tlučeného pepře, nového koření, krájená slanina, citronová kůra. strouhaná cibule, sůl a dle potřeby strouhaná žemle.

Vše se dobře promíchá a upraví se podlouhlá šiška, kterou dáme na pekáček s osmaženou zeleninou péci. Sekanou podléváme polévkou. Je-li maso dosti pečené, přileje se kyselá smetana a upraví štáva jako na první.

Zaječí kotlety aux fines-herbes.

Upravují se jako první; místo koření přidáme jemně sekaný fines-herbes a trochu madeira.



původ historického článku:
Česká hospodyně 1912, autor neuveden.


datum digitalizace historického článku a zveřejnění na internetu:
10. února 2018



Debata k článku 'Recepty našich prababiček na králíka či zajíce'





Retro fotogalerie




Všechny historické články jsou 100% reálné! Zveřejňujeme je tak, jak byly napsány v době původního vydání včetně původních obrázků.
V historických článcích nejsou prováděny žádné jazykové úpravy podle dnešního pravopisu ani opravovány původní překlepy.

Pokud chcete náš obsah převzít nebo máte zájem u nás zveřejnit svůj PR článek, tak nás prosím kontaktujte.

© 2011 - 2018 Bejvávalo.cz
ISSN 2570-690X



Naše další projekty:

Zajímavé odkazy: Webhosting, Aplus Hotel - levné ubytování v Praze

Chcete zde být také uvedeni? Kontaktujte nás.