Zajíc na smetaně.
Cistě opraný zajíc se odžilkuje, slaninou protáhne a osolí. V kuthánku osmažíme na másle zeleninu, přidáme pár zrnek pepře, nového koření, dymiánu, bobk. listu a citr. kůru.
Zajíce připraveného v obsahu tomto pečeme, podlévajíce jej polévkou. Je-li již náležitě měkký, zalejeme šťávu kyselou smetanou. ve které rozmícháno bylo trochu mouky. Pak přidá se trocha citronové šťávy, povaří se a procedí.
Sekaný zajíc.
Maso z předku se obere a jemně rozemele, připojí se k němu půl kg. masa vepřového, rovněž rozemletého, jedna v mléce máčená, dobře protlačená žemle, dvě vejce, trocha tlučeného pepře, nového koření, krájená slanina, citronová kůra. strouhaná cibule, sůl a dle potřeby strouhaná žemle.
Vše se dobře promíchá a upraví se podlouhlá šiška, kterou dáme na pekáček s osmaženou zeleninou péci. Sekanou podléváme polévkou. Je-li maso dosti pečené, přileje se kyselá smetana a upraví štáva jako na první.
Zaječí kotlety aux fines-herbes.
Upravují se jako první; místo koření přidáme jemně sekaný fines-herbes a trochu madeira.
témata článku:
Diskuze k článku „Recepty našich prababiček na králíka či zajíce“