Úklidové firmy – jejich výhody a problémy

článek je inzerce, nejde o historický text
Udržování čistoty je nezbytnou záležitostí každodenního života. Občas se lidé ocitnou v situaci, kdy nemají čas nebo energii na úklid. Právě pro takové případy existuje spousta úklidových firem. Musejí ale být maximálně efektivní, své služby poskytovat profesionálně a nabízet konkurenčně schopnou cenu, aby získat nového a udržet již stávajícího zákazníka.

V Praze a okolí je poptávka po úklidových službách velká. Je to způsobeno tím, že lidé nechtějí trávit mnoho času domácími povinnostmi. Je pro nich snadněji je delegovat a věnovat se něčemu jinému. Proto je důležité vědět, jak správně si vybrat firmu, která zajistí kvalitní úklid domácnosti.

Zaprvé je důležité pochopit chyby, kterých se úklidové firmy dopouštějí a jak se jim vyhnout. Rozebereme několik nejpopulárnějších problémů:

Problémy úklidových firem

1. Nízká cena. Problémem je, že spousta lidi chtějí ušetřit, proto některé firmy používají nekvalitní čisticí prostředky, aby jejich služby byly mnohem levněji. Zákazníci ale nebudou s takovým úklidem spokojeni.

2. Opakem jsou příliš drahé služby. Není každý si je může dovolit.

3. Nekvalitní úklid za vysokou cenu. Stává se, že firmy poskytují úklid, který neodpovídá ceně. Výsledkem jsou nespokojení zákazníci a nedůvěra k úklidovým agenturám.

4. Soukromé uklízečky. Mají nižší ceník na své služby, proto jim lidé dávají přednost. Neposkytují však kvalitní úklid a nelze u nich zaručit bezpečnost.

5. Levné čistící prostředky. V posledních letech lidé velmi dbají na své zdraví, a proto by se při uklízení neměly používat žádné škodlivé chemikálie. Je důležité používat kvalitní šetrnou k přírodě přípravky.


Podle jakých kritérií vybírat úklidovou firmu?

Kvůli tomu, že úklidové služby poskytuje celá řada společností, je náročnější vybrat tu správnou. Zaprvé, úspěšná firma by měla ověřovat své zaměstnance, aby se vyhnout krádežím a dalším nepříjemnostem.

Důležitým prvkem dobré agentury je školení zaměstnanců. Neměli byste posílat někoho, kdo neví, jak vybrat správné čisticí prostředky nebo nástroje pro plnění úkolů.

Dalším prvkem profesionality je jasnost ceníku. Má být přesně stanovena cena na konkrétní typ služby. Nezapomínejte také na recenze. Čím více pozitivních recenzí společnost má, tím je pravděpodobnější, že provedou vám kvalitní úklid. Úklidové společnosti si konkurují nejen mezi sebou, ale také se soukromými uklízečkami.

Výběr je úplně na vás, ale podívejte se na 5 výhod firem oproti soukromníkům:

1. Bezpečnost! Hlavní výhodou je kontrola pracovníků a zajištění bezpečnosti zákazníka. Před přijetím nového zaměstnance, ověřuje firma (https://www.ohayno.cz/) jeho trestní bezúhonnost, což se nedělá u soukromníků.

2. Profesionalita. Firmám záleží na jejich reputaci, proto věnují školení svých pracovníků velkou pozornost. Procházejí kompletním zaučením a praxi u zkušeného uklízeče. Některé firmy vyžadují také psaní testů pro ověření teoretických poznatků člověka.

3. Odškodnění. Uklízeči jsou obyčejní lidé, kteří mohou nechtěně poškodit váš majetek. V případě krádeže nebo poškození majetku, zajistí vám firma úhradu peněz, což se u soukromých osob nemusí stát.

4. Úspora času. Profesionální uklízečky odvedou práci za velmi krátkou dobu, čímž vám ušetří čas a umožní věnovat se dalším záležitostem. Zároveň, vytváří vám uklízení příjemnou atmosféru v čistém bytě.

5. Transparentnost cen. Další výhodou úklidových firem je to, že nepracují za “dohodnuté ceny”, ale jasně stanovený ceník na poskytované úklidové služby. Celkovou cenu můžete také zjistit předem, nikoli až po úklidu.

Ceník úklidových služeb většinou najdete na webových stránkách firmy. Buď v podobě tabulek, kde budou uvedeny služby a odpovídající ceny, nebo v podobě kalkulačky. Kalkulačka vám umožní rychle se zorientovat v cenách a vypočítat náklady na profesionální služby.

Podle výše uvedených výhod a nevýhod je nejlepší svěřit úklid domácnosti nebo jiných komerčních prostor profesionálům. Důležité ale je umět správně vybrat vhodnou firmu, aby se předejít nepříjemnostem.



Článek není historický text a informace v něm uvedené nemusí vyjadřovat názory redakce.


datum vydání:
16. srpna 2022


 

Líbí se Vám naše původní historické články? Sledujte nás na Facebooku nebo pomocí RSS kanálu!


Nejčtenější články
za posledních 30 dní

Nákupem na Hapík.cz
podpoříte chod našeho serveru




Všechny historické články jsou 100% reálné! Zveřejňujeme je tak, jak byly napsány v době původního vydání.
V historických článcích nejsou prováděny žádné jazykové úpravy podle dnešního pravopisu.

Námi vydávané historické texty, fotografie a obrázky pocházejí z právně volných zdrojů.

Upozorňujeme, že na naši digitalizaci historických zdrojů a kolorování fotografií se již autorská ochrana vztahuje!
Pokud od nás chcete nějaký obsah přebírat, tak nás prosím nejdříve kontaktujte pro domluvení podmínek. Děkujeme za pochopení.

© 2011 - 2024 Bejvávalo.cz
ISSN 2570-690X

Magazín Bejvávalo.cz je již od počátů svého fungování v roce 2011 provozován
na originálním redakčním systému z dílny Perpetum web design.