Hledáte spolehlivého a levného dodavatele zlata?

článek je inzerce, nejde o historický text
Nejlevnějšího prodejce zlata v ČR najdete na adrese zlatemince.cz

Hledáte spolehlivého a levného dodavatele zlata?

Nejlevnějšího prodejce zlata v ČR najdete na adrese zlatemince.cz

Prodejnu má v Praze v budově Obecního domu. Ale pozor, prodejna je ve druhém patře! Nikoliv v přízemí.

Abyste nezabloudili, použijte služební vchod (z ulice u Obecního domu) hned vedle výlohy Blanky Matragi a nechejte se vyvézt výtahem do druhého patra.

Za nízké ceny získáte zlato i v Brně, v ikonické cihlové budově Dornych, vedle Vaňkovky.

Právě nízká cena a vysoké skladové zásoby přivádí k tomuto tradičnímu prodejci investičního zlata a stříbra nové zájemce o bezpečné uložení finančních prostředků do drahých kovů.

Že jsou ceny zlatých cihel a zlatých mincí u tohoto prodejce skutečně nejnižší, se můžete přesvědčit na stránce investiční zlato. Ceník v euro je na stránce investičné zlato.

Přízemní cenou zlata se tento prodejce výrazně odlišuje od ostatních nabídek na trhu. Potvrzuje to i jeho umístění na prvním místě loňského srovnání finančních produktů v kategorii prodejců drahých kovů (soutěž pořádá server Finparáda společnosti Scott & Rose).

Buďte pečliví a hlídejte si ceny jednotlivých obchodníků

Abychom to my Češi neměli příliš snadné, musíme počítat s jedním podstatným specifikem – žádná česká mincovna nevyrábí vlastní zlaté slitky ani cihličky. V regálech obchodů tak najdete jedině kusy, které se k nám musely dovézt ze zahraničí. Typicky se jedná o produkty ze švýcarských rafinérií (hlavně Argor-Heraeus).

Nejspíše vám je jasné, že když se něco musí dovážet, stojí to o něco více, než kdybyste stejný produkt koupili přímo u zdroje. K tomu připočtěte naprosto odlišné marže obchodníků a máte úplný zmatek.

Ve výsledku si tak například oblíbený zlatý slitek Argor-Heraeus o hmotnosti jednoho gramu můžete koupit buď za 1 900 Kč, nebo za 2 400 Kč. U těžších slitků se rozdíly pohybují v řádech tisícikorun.

Chcete, aby vaše investice měla opravdový smysl? Pak samozřejmě nakupujte co nejvýhodněji! Budete-li po dobu patnácti či dvaceti let neustále kupovat draze, vyhodíte z okna klidně i stovky tisíc korun.

Ideální dlouhodobá investice

Když už jsme se zmínili o horizontu patnácti až dvaceti let, neodpustíme si pár poznámek.

Zlato rozhodně není dobré jako krátkodobá spekulace. Chcete-li se pokusit o takové akce, raději si zvolte volatilní kryptoměny, případně jednotlivé akcie. Žlutý kov má největší sílu právě ze střednědobého až dlouhodobého hlediska. V takovém období je časování trhu zkrátka nemožné (pokud nemáte věšteckou kouli).

Určitě jste si všimli, že v posledních týdnech cena zlata prudce vzrostla. Vyplatí se tedy nakupovat v tento moment, když je žlutý kov „drahý“? Ano, vyplatí. Z dlouhodobého hlediska je totiž takto malý růst absolutně zanedbatelný. Vy musíte myslet na to, co se stane za delší časové období.

Právě v tomto ohledu přichází na scénu predikce předních světových analytiků. Ti jasně tvrdí, že v dalších dekádách poroste zlato ještě mnohem výše. Budete-li tedy pořád čekat na kdovíjakou nepatrnou korekci, prošvihnete nejlepší období.

Dlouhodobá strategie vede

Jak má tedy vlastně vypadat dlouhodobá „zlatá“ strategie? Nejlepším řešením z hlediska statistiky je pravidelné přikupování fyzických slitků. Několikrát do roka přikupte zlato dle aktuálních možností. Někdo pořídí šestkrát do roka desetigramový slitek, jiný třikrát do roka gramový slitek. Obě varianty jsou správně a za nějaký čas vám zajistí záviděníhodný majetek.

Buďte poctiví a dodržujte výše uvedenou strategii po předem určené časové období. Pro někoho to znamená až do důchodu, pro jiného až do koupě rodinného domu, zajištění dětí a podobně

Rozhodně se starejte pouze o staré dobré fyzické držení. Svůj majetek zkrátka zamknete do trezoru, kde vám na něj nikdo nesáhne. To se nedá říct o virtuálním zlatě, akciích zlatých dolů či trapném bankovním spoření do zlata (banka vám stejně naúčtuje nesmyslně vysoké poplatky).

Proč právě zlato?

Možná se ptáte, v čem je zlato jiné než ostatní formy investic. Jeho hlavní silou je chování v dobách ekonomických krizí. Bavíme se o pandemiích, válkách, obdobích vysoké inflace a podobně. V takových časech klesá cena akcií, kryptoměn i dalších investic klidně až o 40, 50, 60 i více procent. Žlutý kov ve stejný okamžik naopak prosperuje a prudce roste na ceně.

Přesně proto jej ve velkém nakupují státy, banky i ohromné množství investorů z bohaté i střední třídy. Považují ho za šikovnou formu vyvážení zbytku portfolia. Kdyby se něco stalo, prostě prodají své zlato (kupec se najde vždy) a budou v bezpečí.

Dost bylo faktů. Raději si otevřete webové stránky oblíbeného obchodu pod odkazy na začátku článku. Budete si moci pořídit pestrou škálu různých ověřených druhů slitků za nejnižší ceny na českém trhu.



Článek není historický text a informace v něm uvedené nemusí vyjadřovat názory redakce.


datum vydání:
26. března 2024


 

Líbí se Vám naše původní historické články? Sledujte nás na Facebooku nebo pomocí RSS kanálu!


Nejčtenější články
za posledních 30 dní

Nákupem na Hapík.cz
podpoříte chod našeho serveru




Všechny historické články jsou 100% reálné! Zveřejňujeme je tak, jak byly napsány v době původního vydání.
V historických článcích nejsou prováděny žádné jazykové úpravy podle dnešního pravopisu.

Námi vydávané historické texty, fotografie a obrázky pocházejí z právně volných zdrojů.

Upozorňujeme, že na naši digitalizaci historických zdrojů a kolorování fotografií se již autorská ochrana vztahuje!
Pokud od nás chcete nějaký obsah přebírat, tak nás prosím nejdříve kontaktujte pro domluvení podmínek. Děkujeme za pochopení.

© 2011 - 2024 Bejvávalo.cz
ISSN 2570-690X

Magazín Bejvávalo.cz je již od počátů svého fungování v roce 2011 provozován
na originálním redakčním systému z dílny Perpetum web design.