Fascinují vás retro lednice? Poradíme vám, jak si z nich vybrat (PR)

článek je inzerce, nejde o historický text
Zajímavým paradoxem moderní doby se stalo pokládat retro za moderní až hypermoderní design. Opět umíme ocenit lehkost jednoduchých křivek i linie, které vládly 50., 60. i 70. letům minulého století. S mnoha jsme se ještě u našich babiček, někdy dokonce u rodičů, setkali. Třeba jako s „vyřazenými“ někde na chalupě. I když na ladné křivky lednic z 50. let, které nyní výrobci opět vrátili na trh se zcela updatovanými střevy, si už pamatuje jen málokdo.

Moderní bydlení miluje retro

Snad prvními spotřebiči, které na scénu vrátily uchvacující styl 50. let, byla značka SMEG. Jejich pýchou nejsou jen retro lednice, ale celá škála malých spotřebičů, od kávovarů, přes mixéry, topinkovače a toustovače, až po rychlovarné konvice.

Za zkratkou značky SMEG se ukrývá název italské firmy Smalterie Matallurgiche Emiliane Guastalla, která z městečka Guastalla v provincii Emilia vydala na svoje úspěšné tažení po domácnostech celého světa.

V roku 2012 se pak dvojice italských návrhářů z Milána, kterými jsou Matteo Bazzicalupa a Raffaell Mangiarotti působící ve studiu Deepdesign, rozhodla nechat tuto značku povstat a v nádherných barvách s moderními střevy ji opět vypustit do světa.

Spotřebiče vs. domácnost – i retro se dá koupit za rozumné ceny

Málokoho neuhrane design SMEG, včetně retro lednic, méně lákavou je však již jejich cena. Naštěstí se na pole retro lednic vydali další výrobci: Gorenje, CONCEPT, Amica, Klarstein či Snaige.

Ceny těchto lednic jsou na úrovni běžných spotřebičů. Nabízí perfektní design retro lednic 50. let a současně nejmodernější technologie dneška, včetně těch úsporných.

Test a recenze retro lednic

Známý portál, který publikuje spotřebitelská testy, Rankito.cz, nabízí nejen test a recenze lednic, ale i recenze retro lednic. Na jednom místě máte přehled toho, co je aktuálně na trhu, za jakou cenu a v jakých parametrech.

Nejlépe z testu vychází retro lednice Gorenje ORK 192C. Jde o kombinaci chladničky (objem 227 l) a mrazničky (95 l) v energetické třídě A++. Retro lednice se nabízí v mnoha velikostech od velkých kombinovaných až po malé s vnitřním mrazákem či zcela bez mrazničky. Testy lednic patří k nejvyhledávanějším v kategoriích bydlení, domácnost, zahrada a sport.



Článek není historický text a informace v něm uvedené nemusí vyjadřovat názory redakce.


datum vydání:
15. března 2020


 

Líbí se Vám naše původní historické články? Sledujte nás na Facebooku nebo pomocí RSS kanálu!


Nejčtenější články
za posledních 30 dní




Všechny historické články jsou 100% reálné! Zveřejňujeme je tak, jak byly napsány v době původního vydání.
V historických článcích nejsou prováděny žádné jazykové úpravy podle dnešního pravopisu.

Námi vydávané historické texty, fotografie a obrázky pocházejí z právně volných zdrojů.

Upozorňujeme, že na naši digitalizaci historických zdrojů a kolorování fotografií se již autorská ochrana vztahuje!
Pokud od nás chcete nějaký obsah přebírat, tak nás prosím nejdříve kontaktujte pro domluvení podmínek. Děkujeme za pochopení.

© 2011 - 2024 Bejvávalo.cz
ISSN 2570-690X

Magazín Bejvávalo.cz je již od počátů svého fungování v roce 2011 provozován
na originálním redakčním systému z dílny Perpetum web design.