Chcete zůstat ve formě i během karantény? Vyzkoušejte to (PR)

článek je inzerce, nejde o historický text
Protože koronavirus stále vyvolává obavy na celém světě, lidé, kteří jsou zvyklí na sport, si s obavami myslí, že karanténní období jim přinese další kila navíc či nebodaj ztrátu tak dlouho budované kondice. Není však žádný důvod k obavám. Ukážeme vám, jak zůstat v tomto nelehkém období ve formě, aniž byste museli opustit práh vašeho obývacího pokoje.

Kvalitně se zpotit přitom nemusíte jen v posilovně.

Existuje množství cviků, kterými spálíte kalorie i doma a to s minimálním sportovním vybavením. Internet je plný různých online tréninků, díky kterým to hravě zvládnete i doma. Dnes vám představíme jedno z našich oblíbených cvičení.

Burpee, král domácích cvičení

Burpee byl vynalezen v třicátých letech minulého století a má ho na svědomí americký lékař Royal H. Burpee. Zahrnuje kombinaci rozmanitých cviků, díky kterým si procvičíte celé tělo od nohou až po břišní svalstvo.

Na to, abyste zůstali fit proto vůbec nepotřebujete předražené fitko, tedy v případě, že jste dosud necvičili s těžkými váhami. Běžný člověk si totiž klidně vystačí i s tím, co má doma. A na to je právě vhodná metoda Burpee.

Burpee je dynamické cvičení, ideální na posílení svalů, protože prakticky trénuje hlavní svalové skupiny (stehna, čtyřhlavý sval, břišní svaly, prsní svaly, biceps atd.). Kromě toho mobilizuje další důležitý sval, a to ten srdeční.

Zajímavostí je, že si díky němu posílíte i vaše klouby. Pokud nevíte jak na to, internet je plný videí, díky kterým to hravě zvládnete i doma v obývacím pokoji. Jde v zásadě o řadu na pohled velmi jednoduchých cviků, které vám dají pořádně do těla.

Náš tip: I když při tomto typu sportu nepotřebujete žádné speciální oblečení, možná vás nějaký pěkný sportovní kousek správně namotivovat. Chcete-li při jeho koupi ušetřit, nezapomeňte navštívit kupónový web Vasekupony.cz, kde najdete ty nejvýhodnější slevové kupóny na téměř cokoliv. Taková Bezvasport sleva vás jistě potěší, no ne?

Domácí potřeby používejte jako fitness nástroje

Na efektivní cvičení nepotřebujete nic jiného než vlastní tělesnou hmotnost, ale pokud chcete přidat rozmanitost, několik běžných věcí ve vaší domácnosti vám může pomoci zůstat ve formě, dokud se nebudete moci vrátit do tělocvičny. Využít můžete i obyčejnou židli, se kterou se výborně procvičuje právě triceps nebo záda, místo činek můžete využít láhve od oblíbených nápojů nebo vědro plné vody.



Článek není historický text a informace v něm uvedené nemusí vyjadřovat názory redakce.


datum vydání:
5. května 2020


 

Líbí se Vám naše původní historické články? Sledujte nás na Facebooku nebo pomocí RSS kanálu!




Všechny historické články jsou 100% reálné! Zveřejňujeme je tak, jak byly napsány v době původního vydání.
V historických článcích nejsou prováděny žádné jazykové úpravy podle dnešního pravopisu.

Námi vydávané historické texty, fotografie a obrázky pocházejí z právně volných zdrojů.

Upozorňujeme, že na naši digitalizaci historických zdrojů a kolorování fotografií se již autorská ochrana vztahuje!
Pokud od nás chcete nějaký obsah přebírat, tak nás prosím nejdříve kontaktujte pro domluvení podmínek. Děkujeme za pochopení.

© 2011 - 2024 Bejvávalo.cz
ISSN 2570-690X

Magazín Bejvávalo.cz je již od počátů svého fungování v roce 2011 provozován
na originálním redakčním systému z dílny Perpetum web design.