4 rady, jak připravit nejlepší palačinky

článek je inzerce, nejde o historický text
Palačinky patří mezi oblíbená jídla. A není se čemu divit, protože se snadno připravují, recept zvládne naprosto každý a ve výsledku si je můžete dát ve sladké i slané úpravě podle toho, na co máte zrovna chuť. Podívejte se na 4 rady, s jejichž pomocí dokážete připravit ty nejlepší palačinky už naprosto kdykoliv.

Pořádný recept

Hned na úvod je potřeba zvolit správný recept. Důležitý je poměr jednotlivých surovin, aby vzniklo těsto o optimální konzistenci. V rámci úprav se však meze nekladou, takže můžete zvolit klasickou hladkou pšeničnou mouku, ale například i mouku z ovesných vloček či jakoukoliv jinou, která bude odpovídat vašim dietním preferencím.


Trocha dochucovadla

Pro dotvoření chuti těsta je dobré přidat malou špetku soli. Pokud se jedná o palačinky na sladko, velmi dobře funguje i polovině lžičky skořice, trocha vanilkového cukru a dochucení v podobě šťávy či kůry z citrónu. Vyzkoušet můžete i další druhy koření a snadno si tak vyrobit jedinečný recept na palačinky.


Kvalitní nepřilnavá pánev

Palačinky se připravují na pánvi nebo na speciální palačinkovači. Důležitý je však především nepřilnavý povrch, na který se těsto nepřichytí, ale palačinka půjde krásně otočit bez potrhání. K tomu navíc není potřeba žádné házení, ale jednoduché otočení s pomocí chytrých kuchyňských nástrojů. Při první palačince si i tak můžete pomoci tenkou vrstvou oleje, kterou nanesete na pánev.


Špetka praxe a trpělivosti

Pro perfektně tenké palačinky musíte vychytat nejenom poměr surovin při výrobě těsta, ale taky cvik s jeho rozléváním na pánev. Až uděláte několik várek palačinek, jistě zjistíte, že to jde o mnoho lépe a výsledek vypadá chutněji. Nezbytnou ingrediencí tak je trocha cviku a šikovnosti, což si však žádá překonání prvotního strachu z přípravy. Prostě se do toho pusťte a za čas se stanete mistry.



Článek není historický text a informace v něm uvedené nemusí vyjadřovat názory redakce.


datum vydání:
21. října 2022


 

Líbí se Vám naše původní historické články? Sledujte nás na Facebooku nebo pomocí RSS kanálu!


Nejčtenější články
za posledních 30 dní

Nákupem na Hapík.cz
podpoříte chod našeho serveru




Všechny historické články jsou 100% reálné! Zveřejňujeme je tak, jak byly napsány v době původního vydání.
V historických článcích nejsou prováděny žádné jazykové úpravy podle dnešního pravopisu.

Námi vydávané historické texty, fotografie a obrázky pocházejí z právně volných zdrojů.

Upozorňujeme, že na naši digitalizaci historických zdrojů a kolorování fotografií se již autorská ochrana vztahuje!
Pokud od nás chcete nějaký obsah přebírat, tak nás prosím nejdříve kontaktujte pro domluvení podmínek. Děkujeme za pochopení.

© 2011 - 2024 Bejvávalo.cz
ISSN 2570-690X

Magazín Bejvávalo.cz je již od počátů svého fungování v roce 2011 provozován
na originálním redakčním systému z dílny Perpetum web design.