Naše projekty:   originální samolepky na stěnu Pieris.cz   —   magazín Příroda.cz   —   efektní sdílení PDF souborů DraGIF.cz

Není nůž jako nůž (PR)

článek je inzerce, nejde o historický text
Těžko byste hledali všestrannější nástroj, než je nůž. Najdeme jej v každé kuchyni. Mažeme s ním (chleba), krájíme (ovoce, maso i dorty) i třeba čistíme houby. Mnohdy s jedním a tím samým. To je ovšem chyba. Víte, že ke každé z výše zmíněných činností slouží k tomu určený nůž?


Není nůž jako nůž

Například chleba je vhodné krájet nožem vroubkovaným. Maso filetovacím a ovoce nožem s hladkou a ostrou čepelí. Využití nože jako takového je však i za hranicemi kuchyně. Bez specializovaných nožů se neobejdou truhláři, rybáři, lovci, houbaři, vrhači nožů a sportovci. Nůž nás však i ochrání. Útočníka přinejmenším stoprocentně zastraší.

Nože pro každou příležitost

Kategorií v segmentu nožů však najdeme mnohem víc, ať již se jedná o nože zavírací, s pevnou čepelí, nože finské, švýcarské, umělecky zpracované atd. Ale také sekery, mačety, dýky a meče včetně jejich replik. Ty jsou zase oblíbené mezi sběrateli.

Jaký nůž zvolit?

Z výše zmíněného je zřejmé, že vycházet byste v první řadě měli z jeho účelu.

Nože do kuchyně vybírejte v segmentu nožů kuchyňských, do něhož spadají nože filetovací, steakové, nože na zeleninu a ovoce, škrabky, ale také profesionální řeznické sety.

Speciální kategorií jsou nože víceúčelové, který se také říká multifunkční. Ty nejenom krájí, ale také pilují, otevírají lahve i konzervy, šroubují a stříhají.

Nože ovšem můžete vybírat podle značky (Victorinox, Mikov), země původu (švýcarské, finské, české).

Kvalitní nůž? Z nerezové oceli

Jak by měl vypadat kvalitní nůž? Nejlepší nože bývají ty z nerezové oceli, s poctivou čepelí a rukojetí tak akorát do ruky. V té nůž za všech okolností držte pevně. Při neopatrném zacházení s nožem si můžete i ublížit. Nebo druhým.

Jak poznat dobrý nůž?

Zde platí, že za kvalitu si budete muset připlatit. Čím lepší nůž, tím samozřejmě dražší. Vyplácí se i vsázet na renomovanou značku. Dávno naopak neplatí, že nejlepší jsou jen a pouze nože švýcarské. Vynikající nože vyrábí i česká firma Mikov.





Článek je INZERCE, nejde o historický text a informace v něm uvedené nemusí vyjadřovat názory redakce.
V případě Vašeho zájmu mít na www.bejvavalo.cz svou reklamu nás neváhejte kontaktovat.

datum vydání:
4. září 2019


 

Líbí se Vám naše původní historické články? Sledujte nás na Facebooku nebo pomocí RSS kanálu!
Nabízíme Vám také možnost zveřejnění reklamního článku, kterým můžete oslovit tisíce našich čtenářů.




Novinka: kniha Bejvávalo

Kniha Bejvávalo Vám nabízí 111 zajímavých historických článků ze všech oborů, doplněných o původní fotografie, ilustrace, dobové reklamy a kreslené vtipy. K zakoupení v každém dobrém knihkupectví.




Debata k článku Není nůž jako nůž (PR)


Všechny historické články jsou 100% reálné! Zveřejňujeme je tak, jak byly napsány v době původního vydání.
V historických článcích nejsou prováděny žádné jazykové úpravy podle dnešního pravopisu.

Námi vydávané historické texty, fotografie a obrázky pocházejí z právně volných zdrojů.

Upozorňujeme, že na naši digitalizaci historických zdrojů a kolorování fotografií se již autorská ochrana vztahuje!
Pokud od nás chcete nějaký obsah přebírat, tak nás prosím nejdříve kontaktujte pro domluvení podmínek. Děkujeme za pochopení.

© 2011 - 2020 Bejvávalo.cz
ISSN 2570-690X

Magazín Bejvávalo.cz je soukromý projekt, provozováný už od svého začátku v roce 2011 zcela BEZ DOTACÍ či jakékoliv jiné státní podpory.



Naše další projekty: