Naše projekty:   magazín Bejvávalo.cz   •   samolepky na stěnu Pieris.cz   •   magazín Příroda.cz   •   plastikové modely Plastikáče.cz   •   převod PDF na GIF animace DraGIF.cz

Není nůž jako nůž (PR)

článek je inzerce, nejde o historický text
Těžko byste hledali všestrannější nástroj, než je nůž. Najdeme jej v každé kuchyni. Mažeme s ním (chleba), krájíme (ovoce, maso i dorty) i třeba čistíme houby. Mnohdy s jedním a tím samým. To je ovšem chyba. Víte, že ke každé z výše zmíněných činností slouží k tomu určený nůž?


Není nůž jako nůž

Například chleba je vhodné krájet nožem vroubkovaným. Maso filetovacím a ovoce nožem s hladkou a ostrou čepelí. Využití nože jako takového je však i za hranicemi kuchyně. Bez specializovaných nožů se neobejdou truhláři, rybáři, lovci, houbaři, vrhači nožů a sportovci. Nůž nás však i ochrání. Útočníka přinejmenším stoprocentně zastraší.

Nože pro každou příležitost

Kategorií v segmentu nožů však najdeme mnohem víc, ať již se jedná o nože zavírací, s pevnou čepelí, nože finské, švýcarské, umělecky zpracované atd. Ale také sekery, mačety, dýky a meče včetně jejich replik. Ty jsou zase oblíbené mezi sběrateli.

Jaký nůž zvolit?

Z výše zmíněného je zřejmé, že vycházet byste v první řadě měli z jeho účelu.

Nože do kuchyně vybírejte v segmentu nožů kuchyňských, do něhož spadají nože filetovací, steakové, nože na zeleninu a ovoce, škrabky, ale také profesionální řeznické sety.

Speciální kategorií jsou nože víceúčelové, který se také říká multifunkční. Ty nejenom krájí, ale také pilují, otevírají lahve i konzervy, šroubují a stříhají.

Nože ovšem můžete vybírat podle značky (Victorinox, Mikov), země původu (švýcarské, finské, české).

Kvalitní nůž? Z nerezové oceli

Jak by měl vypadat kvalitní nůž? Nejlepší nože bývají ty z nerezové oceli, s poctivou čepelí a rukojetí tak akorát do ruky. V té nůž za všech okolností držte pevně. Při neopatrném zacházení s nožem si můžete i ublížit. Nebo druhým.

Jak poznat dobrý nůž?

Zde platí, že za kvalitu si budete muset připlatit. Čím lepší nůž, tím samozřejmě dražší. Vyplácí se i vsázet na renomovanou značku. Dávno naopak neplatí, že nejlepší jsou jen a pouze nože švýcarské. Vynikající nože vyrábí i česká firma Mikov.



Článek je INZERCE, nejde o historický text a informace v něm uvedené nemusí vyjadřovat názory redakce.
V případě Vašeho zájmu mít na www.bejvavalo.cz svou reklamu nás neváhejte kontaktovat.

datum vydání:
4. září 2019


 

Líbí se Vám naše původní historické články? Sledujte nás na Facebooku nebo pomocí RSS kanálu!
Nabízíme Vám také možnost zveřejnění reklamního článku, kterým můžete oslovit tisíce našich čtenářů.








Debata k článku Není nůž jako nůž (PR)


Všechny historické články jsou 100% reálné! Zveřejňujeme je tak, jak byly napsány v době původního vydání včetně původních obrázků.
V historických článcích nejsou prováděny žádné jazykové úpravy podle dnešního pravopisu ani opravovány původní překlepy.

Pokud chcete náš obsah převzít nebo máte zájem u nás zveřejnit svůj PR článek, tak nás prosím kontaktujte.

© 2011 - 2019 Bejvávalo.cz
ISSN 2570-690X

Magazín Bejvávalo.cz je soukromý projekt, provozováný zcela BEZ DOTACÍ či jakékoliv jiné státní podpory.



Naše další projekty: