Zdlouhavá stavba skladu? Bejvávalo! Dnes jsou tady montované haly

článek je inzerce, nejde o historický text
Jak dlouho trvá postavit zděnou budovu? Přesný čas nelze určit, vždy je to individuální, ale počítejte s časem v řádu měsíců. Jsou však i situace, kdy potřebujete spolehlivé zastřešení rychleji. A přesně v takovém případě přichází na řadu montované haly.
Montované haly jsou skvělou alternativou zděných budov. Sice vám neposlouží jako domov, ale dají se využít jako hangár, garáž, jezdecká hala, sportovní areál, přístřešek, sklad pro libovolné zboží či zemědělská budova. Když se podnikání začne dařit nebo máte jeden rok větší úrodu, střechu můžete mít už za pár týdnů.

Samotná stavba haly trvá pár dní

Každá montovaná hala je navrhována s ohledem na konkrétní lokalitu, provedení se tedy mírně liší. Nejdříve se volí podloží. Nejjednodušší a nejlevnější je štěrkové lože, v některých případech je možné využít stávající zámkovou dlažbu, asfaltovou či betonovou plochu.

Další alternativou, určenou zejména pro velké a těžké haly, jsou pak betonové pasy / patky.

Podle rozměrů haly se připraví konstrukce a také opláštění. Tyto stavební „díly“ se pak jen dovezou na místo a sestaví, samotné sestavení trvá pouze několik dní. Celkem proces od chvíle, kdy se rozhodnete, že halu opravdu chcete, do doby, než stojí, trvá několik týdnů.

Životnost je však dlouhá

Postavená je rychle, ale vydrží dlouho. Montované haly jsou odolné vůči sněhu a větru, jelikož jsou navrhované vždy pro konkrétní lokalitu a podmínky.

Konstrukce jsou pevné a opláštění bez problémů zvládá venkovní podmínky, UV záření, vítr, déšť i sníh. Kdyby se někde přece jenom protrhla, jde ji opravit svárem.

Velkou výhodou montovaných hal je také možnost jejich rozšíření. Když se za dva roky rozhodnete sklad ještě zvětšit, půjde to poměrně jednoduše, zatímco o zděné stavbě se stejná věc říct nedá.

Montované haly jsou flexibilním řešením 21. století, není divu, že mají úspěch. Česká firma POLAK CZ je staví i daleko za hranicemi, třeba v Afghánistánu.



Článek není historický text a informace v něm uvedené nemusí vyjadřovat názory redakce.


datum vydání:
17. srpna 2020


 

Líbí se Vám naše původní historické články? Sledujte nás na Facebooku nebo pomocí RSS kanálu!




Všechny historické články jsou 100% reálné! Zveřejňujeme je tak, jak byly napsány v době původního vydání.
V historických článcích nejsou prováděny žádné jazykové úpravy podle dnešního pravopisu.

Námi vydávané historické texty, fotografie a obrázky pocházejí z právně volných zdrojů.

Upozorňujeme, že na naši digitalizaci historických zdrojů a kolorování fotografií se již autorská ochrana vztahuje!
Pokud od nás chcete nějaký obsah přebírat, tak nás prosím nejdříve kontaktujte pro domluvení podmínek. Děkujeme za pochopení.

© 2011 - 2024 Bejvávalo.cz
ISSN 2570-690X

Magazín Bejvávalo.cz je již od počátů svého fungování v roce 2011 provozován
na originálním redakčním systému z dílny Perpetum web design.