Volte zlato jako svou investici. Jaké má hlavní výhody?

článek je inzerce, nejde o historický text
Pokud hledáte způsob, jak spolehlivě uložit svůj majetek do investiční komodity, která je bezpečná, a ještě k tomu osvobozená od DPH, vyberte si investiční zlato. Může mít mnoho různých podob a sami si snadno přizpůsobíte i výši investice. Chcete se dozvědět více informací o investičním zlatě? V takovém případě získáte přehled hlavních výhod včetně doporučení, kde nakoupit, rovnou z tohoto článku.

Proč si vybrat zlato jako svou investici

Možná se ptáte, proč se rozhodnout pro zlato, když existuje tolik jiných možností? A důvodů je hned několik. V první řadě je potřeba zmínit, že investování do zlata nabízí víceméně jistotu uchování hodnoty majetku. Cena zlata byla v minulosti zkoušena krizemi, ale ty se na ní nijak výrazně nepodepsaly. Navíc svou hodnotu drží nad úrovní inflace, takže jde v dnešní době o mnohem lepší řešení v porovnání se spořicími účty, kde bývá zhodnocení daleko za roční inflací.

Aby toho nebylo málo, může nabídnout zlato ještě něco navíc. Takovou výhodu nenabídne ani investičního stříbro. Jde o osvobození od DPH, které se týká nákupu investičního zlata. Každým takovým nákupem se tak vyhýbáte zbytečnému poplatku, jaký musíte uhradit u nákupu jiných komodit, takže je celá investice v zásadě levnější o 21 procent. Vzhledem k tomu je v poslední době zlato opět velmi populární.

Výši investice si přizpůsobíte podle sebe

S investováním do zlata můžete začít naprosto kdykoliv. Malé slitky o váze několika gramů se prodávají již od zhruba 1 500 korun. Postupně je můžete přikupovat a střádat si tak své bohatství. Zároveň je zde prostor i pro velké investice, kdy si můžete koupit i větší slitky či je zkombinovat s mincemi a podobně.

„Dříve bylo běžné, že se ve velkém prodávaly zlaté slitky o hmotnosti jednoho kilogramu, ale movitá část společnosti zabezpečila své finance nákupem zlata již před lety. Nyní z tohoto prozíravého kroku těží. Dnes investují do zlata ti, kteří zaspali a až nyní si uvědomují, že čím více peněz se dostává do oběhu, tím rychleji jejich úspory ztrácí na hodnotě,“ uvádí Pavel Trtík, zakladatel e-shopu zlate-mince.cz.

Pořídit si můžete zlaté slitky, ale i sběratelské mince v limitovaných ražbách

Aby investování do zlata bylo ještě o něco zábavnější, můžete si vybrat, v jaké podobě ho nakoupíte. Klasickou variantou jsou zlaté slitky, které se vzájemně liší hlavně svou hmotností. Jejich vzhled je však v zásadě stejný. Pro investory se sběratelským duchem tak budou zajímavější zlaté mince. Existují klasické investiční, ale i speciální s limitovanými ražbami inspirovanými českými umělci a speciálními události.

Do své sbírky si můžete přidat například svatováclavské dukáty. Jejich hmotnost a ryzost použitého zlata je přesně podle stanov, které vydal Karel IV. Jde tak o moderní napodobeninu tehdejší středověké měny. Zakoupit si můžete jeden dukát, ale i klidně celou sadu v krásné dárkové krabičce. Různé varianty dukátů se liší svou hmotností a nominální hodnotou. Umělecké ražba je příjemným bonusem navíc.

Snadný nákup zlata v kamenné prodejně i přes internet

A jak si poradit s nákupem investičního zlata? Dobrá zpráva je, že na tom není vůbec nic složitého. Nabízí se totiž hned několik možností, jak si zlato pořídit. Osvědčeným českým prodejcem investičního zlata a stříbra je společnost s kamennou prodejnou v Praze v Obecním domě. Mají i svou pobočku ve Vsetíně na Moravě, kam to mohou mít blíže klienti ze Slovenska. A když se vám nechce nikam jezdit, můžete si zlato či stříbro v podobě slitků či mincí objednat pohodlně přes internet na e-shopu zlate-mince.cz.



Článek není historický text a informace v něm uvedené nemusí vyjadřovat názory redakce.


datum vydání:
7. září 2021


 

Líbí se Vám naše původní historické články? Sledujte nás na Facebooku nebo pomocí RSS kanálu!




Všechny historické články jsou 100% reálné! Zveřejňujeme je tak, jak byly napsány v době původního vydání.
V historických článcích nejsou prováděny žádné jazykové úpravy podle dnešního pravopisu.

Námi vydávané historické texty, fotografie a obrázky pocházejí z právně volných zdrojů.

Upozorňujeme, že na naši digitalizaci historických zdrojů a kolorování fotografií se již autorská ochrana vztahuje!
Pokud od nás chcete nějaký obsah přebírat, tak nás prosím nejdříve kontaktujte pro domluvení podmínek. Děkujeme za pochopení.

© 2011 - 2024 Bejvávalo.cz
ISSN 2570-690X

Magazín Bejvávalo.cz je již od počátů svého fungování v roce 2011 provozován
na originálním redakčním systému z dílny Perpetum web design.