Volte zlato jako svou investici. Jaké má hlavní výhody?

článek je inzerce, nejde o historický text
Pokud hledáte způsob, jak spolehlivě uložit svůj majetek do investiční komodity, která je bezpečná, a ještě k tomu osvobozená od DPH, vyberte si investiční zlato. Může mít mnoho různých podob a sami si snadno přizpůsobíte i výši investice. Chcete se dozvědět více informací o investičním zlatě? V takovém případě získáte přehled hlavních výhod včetně doporučení, kde nakoupit, rovnou z tohoto článku.

Proč si vybrat zlato jako svou investici

Možná se ptáte, proč se rozhodnout pro zlato, když existuje tolik jiných možností? A důvodů je hned několik. V první řadě je potřeba zmínit, že investování do zlata nabízí víceméně jistotu uchování hodnoty majetku. Cena zlata byla v minulosti zkoušena krizemi, ale ty se na ní nijak výrazně nepodepsaly. Navíc svou hodnotu drží nad úrovní inflace, takže jde v dnešní době o mnohem lepší řešení v porovnání se spořicími účty, kde bývá zhodnocení daleko za roční inflací.

Aby toho nebylo málo, může nabídnout zlato ještě něco navíc. Takovou výhodu nenabídne ani investičního stříbro. Jde o osvobození od DPH, které se týká nákupu investičního zlata. Každým takovým nákupem se tak vyhýbáte zbytečnému poplatku, jaký musíte uhradit u nákupu jiných komodit, takže je celá investice v zásadě levnější o 21 procent. Vzhledem k tomu je v poslední době zlato opět velmi populární.

Výši investice si přizpůsobíte podle sebe

S investováním do zlata můžete začít naprosto kdykoliv. Malé slitky o váze několika gramů se prodávají již od zhruba 1 500 korun. Postupně je můžete přikupovat a střádat si tak své bohatství. Zároveň je zde prostor i pro velké investice, kdy si můžete koupit i větší slitky či je zkombinovat s mincemi a podobně.

„Dříve bylo běžné, že se ve velkém prodávaly zlaté slitky o hmotnosti jednoho kilogramu, ale movitá část společnosti zabezpečila své finance nákupem zlata již před lety. Nyní z tohoto prozíravého kroku těží. Dnes investují do zlata ti, kteří zaspali a až nyní si uvědomují, že čím více peněz se dostává do oběhu, tím rychleji jejich úspory ztrácí na hodnotě,“ uvádí Pavel Trtík, zakladatel e-shopu zlate-mince.cz.

Pořídit si můžete zlaté slitky, ale i sběratelské mince v limitovaných ražbách

Aby investování do zlata bylo ještě o něco zábavnější, můžete si vybrat, v jaké podobě ho nakoupíte. Klasickou variantou jsou zlaté slitky, které se vzájemně liší hlavně svou hmotností. Jejich vzhled je však v zásadě stejný. Pro investory se sběratelským duchem tak budou zajímavější zlaté mince. Existují klasické investiční, ale i speciální s limitovanými ražbami inspirovanými českými umělci a speciálními události.

Do své sbírky si můžete přidat například svatováclavské dukáty. Jejich hmotnost a ryzost použitého zlata je přesně podle stanov, které vydal Karel IV. Jde tak o moderní napodobeninu tehdejší středověké měny. Zakoupit si můžete jeden dukát, ale i klidně celou sadu v krásné dárkové krabičce. Různé varianty dukátů se liší svou hmotností a nominální hodnotou. Umělecké ražba je příjemným bonusem navíc.

Snadný nákup zlata v kamenné prodejně i přes internet

A jak si poradit s nákupem investičního zlata? Dobrá zpráva je, že na tom není vůbec nic složitého. Nabízí se totiž hned několik možností, jak si zlato pořídit. Osvědčeným českým prodejcem investičního zlata a stříbra je společnost s kamennou prodejnou v Praze v Obecním domě. Mají i svou pobočku ve Vsetíně na Moravě, kam to mohou mít blíže klienti ze Slovenska. A když se vám nechce nikam jezdit, můžete si zlato či stříbro v podobě slitků či mincí objednat pohodlně přes internet na e-shopu zlate-mince.cz.



Článek není historický text a informace v něm uvedené nemusí vyjadřovat názory redakce.


datum vydání:
7. září 2021


 

Líbí se Vám naše původní historické články? Sledujte nás na Facebooku nebo pomocí RSS kanálu!


Nejčtenější články
za posledních 30 dní

Nákupem na Hapík.cz
podpoříte chod našeho serveru




Všechny historické články jsou 100% reálné! Zveřejňujeme je tak, jak byly napsány v době původního vydání.
V historických článcích nejsou prováděny žádné jazykové úpravy podle dnešního pravopisu.

Námi vydávané historické texty, fotografie a obrázky pocházejí z právně volných zdrojů.

Upozorňujeme, že na naši digitalizaci historických zdrojů a kolorování fotografií se již autorská ochrana vztahuje!
Pokud od nás chcete nějaký obsah přebírat, tak nás prosím nejdříve kontaktujte pro domluvení podmínek. Děkujeme za pochopení.

© 2011 - 2024 Bejvávalo.cz
ISSN 2570-690X

Magazín Bejvávalo.cz je již od počátů svého fungování v roce 2011 provozován
na originálním redakčním systému z dílny Perpetum web design.