Specifický výrobce vzduchových zbraní s názvem CROSMAN

článek je inzerce, nejde o historický text
Značka Crosman je americkým designérem, výrobcem a dodavatelem vzduchových zbraní a příslušenství k nim. Byla založena v roce 1924 a od té doby mnohokrát změnila vlastnické struktury a dodnes patří mezi nejúspěšnější komerční značky vzduchových zbraní.

Už téměř od svého vzniku navrhovala a vyráběla tato značka vzduchové zbraně, o kterých se státem v socialistickém bloku ani nesnilo. Značka je totiž zaměřena zejména na CO2 a pumpovací vzduchové zbraně. Již v roce 1930 začal CROSMAN experimentovat se zdrojem energie ve vzduchových zbraních ve formě oxidu uhličitého obsaženého v bombičce. V roce 1952 představil CROSMAN nový typ bombičky o obsahu 12 g oxidu uhličitého, která se používá jako zdroj energie ve většině vzduchových zbraní různých světových značek. Které modely vzduchových zbraní této značky s příznivými cenami se staly legendami a jsou v nabídce již několik desetiletí?


CROSMAN 1377

Je nazýván také jako americká klasika v kal. 4.5 mm a byl zaveden na trh v roce 1977, vyrábí se do dnes. Funguje na pneumatickém pumpovacím systému pomocí předpažbí.

Kolikrát pistoli napumpujete, takového výkonu dosáhnete. Aby však diabolka byla vůbec vystřelena z hlavně, vyžaduje se trojnásobné napumpování. Pro maximální výkon (do 190 m/s) je zapotřebí desetinásobné napumpování.

Na to, že se jedná o krátkou vzduchovou zbraň, vyznačuje se vysokým výkonem a přesností. K uvedenému modelu jsou dostupné i různé doplňky jako přídavná pažba nebo ocelový závěr s montážní lištou pro upevnění puškohledu. Model 1322 je variantou v kal. 5.5 mm.


CROSMAN 1077

Je kompaktní vzduchová puška v kal. 4.5 mm poháněná oxidem uhličitým obsaženým v bombičce. Vzduchovka je vybavena věnečkovým zásobníkem s kapacitou až 12 diabolek. Funguje na principu semi-auto, stačí tedy jen mačkat spoušť a střílet dokud se zásobník nevyprázdní.

Ideální volba pro začátečníky, kterým se nechce pušku neustále nabíjet tak, jak je tomu v případě tradičních jednoranových zalamovacích pušek. Model 1077 je na trhu také několik desetiletí.


CROSMAN PUMPMASTER 760

Na trhu už je od roku 1964 a stále je v nabídce. Za 60 let se prodalo již více než 16 milionů kusů. Je to vzduchová puška, která funguje na pneumatickém pumpovacím systému pomocí předpažbí, podobně jako model 1377. Model Pumpmaster 760 dokáže střílet ocelové broky nebo diabolky v kal. 4.5 mm.

Diabolky se vystřelují jednotlivě a ocelové broky se nasypou do zásobníku. Pro maximální výkon (do 230 m/s) je zapotřebí sedminásobné napumpování.



Článek není historický text a informace v něm uvedené nemusí vyjadřovat názory redakce.


datum vydání:
23. července 2023


 

Líbí se Vám naše původní historické články? Sledujte nás na Facebooku nebo pomocí RSS kanálu!




Všechny historické články jsou 100% reálné! Zveřejňujeme je tak, jak byly napsány v době původního vydání.
V historických článcích nejsou prováděny žádné jazykové úpravy podle dnešního pravopisu.

Námi vydávané historické texty, fotografie a obrázky pocházejí z právně volných zdrojů.

Upozorňujeme, že na naši digitalizaci historických zdrojů a kolorování fotografií se již autorská ochrana vztahuje!
Pokud od nás chcete nějaký obsah přebírat, tak nás prosím nejdříve kontaktujte pro domluvení podmínek. Děkujeme za pochopení.

© 2011 - 2024 Bejvávalo.cz
ISSN 2570-690X

Magazín Bejvávalo.cz je již od počátů svého fungování v roce 2011 provozován
na originálním redakčním systému z dílny Perpetum web design.