Rok 1934: Brutální zátah Adolfa Hitlera proti homosexuálům mezi jeho přívrženci

rubrika: historické články / rodina, móda a životní styl, původně vyšlo: Národní listy - 1934, autor —ba—
Před příchodem Adolfa Hitlera k moci bylo Německo k problematice LGBT+ poměrně otevřené. Uznávaný německý sexuolog Magnus Hirschfeld z vládou podporovaného „Institutu pro sexuální vědu“ tehdy dokonce navrhoval oficiálně zavést „třetí pohlaví“. Není tedy divu, že byla homosexualita rozšířená i mezi nacisty a členy SS a SA. Článek z roku 1934 vás seznámí s tím, jak chtěl Hitler tuto situaci „vyřešit“.
Následující text pochází z roku 1934

Hitler zahájil boj proti homosexualitě v Německu.

Za týden před 700 zatčených.

Po krvavém 30. červnu v Německu, kdy bylo vyvražděno mnoho odpůrců Hitlerova režimu z vlastních řad hakenkrajclerských, vyšlo též na jevo, že v hakenkrajclerském Německu se značně rozšířila homosexualita, které propadli četní členové i předáci hakenkrajclerské strany, SA i SS oddílů.

Rozšířené pohlavní úchylnosti vrhalo stíny na celou Třetí říši a po značném časovém odstupu zahájil Hitler velkorysou akci pro vymýcení pohlavní úchylnosti z řad členů hakenkrajclerské strany i z celého Německa.

Připraven byl obsáhlý materiál, v první řadě byl pořízen seznam pohlavně úchylných osob, místnosti, v nichž se homosexuelní lidé scházejí a také byly zjištěny byty četných, po- hlavně úchylných lidí.

Před týdnem byla pak zahájena velkorysá honička, způsobivší dokonalý chaos v celém Německu. Zatčeno bylo již přes 700 pohlavně úchylných mužů, dopadených v místnostech i soukromých bytech.

Mezi zatčenými jsou i přední členové hakenkrajclerské strany a četní členové SA oddílů. Nastal divoký útěk pohlavně úchylných lidí z měst na venkov, poněvadž honičky jsou dosud pořádány jen ve městech, ale hlídky postupně prohledávají i celý německý venkov.

Zámožnější pohlavně úchylní lidé utíkají již z Německa do zahraničí a možno počítati s tím, že jejich proud se ještě značně zvýší, jakmile nastanou honičky i na venkově, kde nyní našlo ochranu a úkryt mnoho uprchlíků z měst.


Poznámka Bejvávalo.cz
Text je stejně jako vždy převzat ve stejné podobě, v jaké v Národních listech 19. prosince 1934 vyšel. Pokud se vám dnes zdá urážlivý, tak to prosím berte jen jako zrcadlo oné doby a názoru některých tehdejších novinářů...


Původní zdroj historického článku:
Národní listy - 1934, autor —ba—


témata článku:
datum digitalizace historického článku a zveřejnění na internetu:
7. prosince 2023


Diskuze k článku „Rok 1934: Brutální zátah Adolfa Hitlera proti homosexuálům mezi jeho přívrženci“



 

Líbí se Vám naše původní historické články? Sledujte nás na Facebooku nebo pomocí RSS kanálu!




Všechny historické články jsou 100% reálné! Zveřejňujeme je tak, jak byly napsány v době původního vydání.
V historických článcích nejsou prováděny žádné jazykové úpravy podle dnešního pravopisu.

Námi vydávané historické texty, fotografie a obrázky pocházejí z právně volných zdrojů.

Upozorňujeme, že na naši digitalizaci historických zdrojů a kolorování fotografií se již autorská ochrana vztahuje!
Pokud od nás chcete nějaký obsah přebírat, tak nás prosím nejdříve kontaktujte pro domluvení podmínek. Děkujeme za pochopení.

© 2011 - 2024 Bejvávalo.cz
ISSN 2570-690X

Magazín Bejvávalo.cz je již od počátů svého fungování v roce 2011 provozován
na originálním redakčním systému z dílny Perpetum web design.