Proč kupovat zlato právě dnes

článek je inzerce, nejde o historický text
S touto otázkou se setkáváme denně. Je vhodné kupovat zlato právě nyní?


Myslíme si, že v posledních 10ti letech nebyla vhodnější chvíle k nákupu zlata než je právě nyní. Důvodů k tomuto přesvědčení máme několik:


1. Aktuálně vysoká inflace.
Inflace znehodnocuje úspory. Hodnota peněz, které leží doma, nebo na bankovních účtech každým dnes klesá. Nyní je inflace v ČR kolem 15% a čeká se, že vystoupá díky rostoucím cenám potravin a energií až k hranici 20%.

V praxi to znamená, že ze 100 tisíc, které máte v bance budete za rok mít pouze 80 tisíc – resp. jejich kupní síla bude pouze 80 tisíc. Zlato je osvědčeným uchovatelem hodnoty po tisíce let a není důvod, proč by nemělo jako uchovatel hodnoty fungovat i dalších tisíc let.


2. Cena zlata je stále ještě příznivá.
Zlato není v současné chvíli na svých historických maximech a to je dobrý signál k nákupu. Nikdy není dobré nakupovat, když je trh v panice a dosahuje historických hodnot. Je dobré nakupovat v okamžiku, kdy se čeká jeho růst a to je právě nyní.


3. Zlato se dá směnit jednoduše po celém světě.
To je velmi důležité. Před několika týdny jsme viděli zoufalé uprchlíky z válečných oblastí, jak si chtěli proměnit své úspory do jiných měn a nikdo jejich peníze nechtěl a když ano, tak za velmi nevýhodných podmínek. V okamžiku, kdy nabízeli k prodeji zlato, tak to chtěl každý a nabízel i férovou cenu. Zlato funguje jako univerzální měna kdykoliv a kdekoliv!


4. Zlato je pojistka vašich papírových peněz.
Vlastnit zlato by měl každý. Není nutné do něj ukládat veškeré úspory, ale je nutné tyto úspory rozdělit do více možností a jednou z nich by mělo vždy být fyzické investiční zlato a to buď ve formě slitků nebo mincí.


5. Zlato ve formě fyzického kovu je osvobozeno od všech daní.
Neplatíte daň z přidané hodnoty ani daň ze zisku při jeho prodeji. Je to ryze investiční nástroj, který slouží k uchování hodnoty.


Nákup zlata není jen pro bohaté co nevědí co s penězi. Zlato ve formě investičního slitku nebo mince je pro každého. Slitek můžete nakoupit už od jednoho gramu. Vždy dbejte na to, aby zlato bylo řádně certifikováno a bylo ryzí.

Zlato ve formě šperků je jistě také pěkné, ale s investicí nemá mnoho společného. Můžete se obrátit na specializované e-shopy, které nabízejí investiční kovy. Jedním z nich je např firma Goldene Adele, která provozuje svůj obchod a poradenství na adrese: www.vasezlato.cz.



Článek není historický text a informace v něm uvedené nemusí vyjadřovat názory redakce.


datum vydání:
30. května 2022


 

Líbí se Vám naše původní historické články? Sledujte nás na Facebooku nebo pomocí RSS kanálu!


Nejčtenější články
za posledních 30 dní

Nákupem na Hapík.cz
podpoříte chod našeho serveru




Všechny historické články jsou 100% reálné! Zveřejňujeme je tak, jak byly napsány v době původního vydání.
V historických článcích nejsou prováděny žádné jazykové úpravy podle dnešního pravopisu.

Námi vydávané historické texty, fotografie a obrázky pocházejí z právně volných zdrojů.

Upozorňujeme, že na naši digitalizaci historických zdrojů a kolorování fotografií se již autorská ochrana vztahuje!
Pokud od nás chcete nějaký obsah přebírat, tak nás prosím nejdříve kontaktujte pro domluvení podmínek. Děkujeme za pochopení.

© 2011 - 2024 Bejvávalo.cz
ISSN 2570-690X

Magazín Bejvávalo.cz je již od počátů svého fungování v roce 2011 provozován
na originálním redakčním systému z dílny Perpetum web design.