Nevíte, co na sebe? Inspirujte se érou 90. let

článek je inzerce, nejde o historický text
Stojíte bezradně před šatní skříní a nemůžete se zbavit pocitu, že nemáte co na sebe? Možná vám jenom chybí inspirace. Zkuste se vrátit v čase a vnést do svého stylu prvky 90. let. Skvělou službu vám udělá ledvinka, denim nebo třeba károvaná sukně.

Mějte vše potřebné po ruce

Je malá, ale nanejvýš praktická, proto není divu, že se ledvinka po letech v módním pekle vrátila na výsluní. Vejde se do ní vše podstatné a máte ji neustále pod dohledem, což oceníte zejména na párty nebo při cestování.

Nosit ji lze na tisíc způsobů, z nichž žádný není tabu. Zkuste si ledvinku uvázat kolem pasu nebo boků, přehoďte si ji šikmo přes tělo nebo ji neste jen tak ležérně v ruce.

TIP: Zatoužila jste i vy po stylové ledvince? Vyberte si tu svou na Heurece – zorientovat se v široké nabídce produktů vám pomohou recenze ověřených uživatelů.

Inspirace z Francie

Kromě ledvinek se v devadesátkách těšily oblibě také malé elegantní kabelky zvané baguette (bageta). Proslavila je Carrie v Sexu ve městě a dnes na ně nedají dopustit světové topmodelky v čele s Bellou Hadid.

A jak kabelka přišla ke svému označení? Může za to krátký ramenní popruh, kvůli kterému se kabelka nosí těsně pod paží – podobně jako se ve Francii nosí čerstvě upečené bagety.

Zahalte se do denimu

Pokud něco na první pohled evokuje dojem devadesátých let, pak je to bezesporu denim. Právě ten by neměl chybět ani ve vašem šatníku. Pořiďte si džínovou bundičku, denimové šortky nebo seprané zvonáče a nebojte se jednotlivé kousky mezi sebou kombinovat. Pro inspiraci si prolistujte fotoalbum svých rodičů nebo zkoukněte seriál Stranger Things.


Jako malá školačka

Když se na televizních obrazovkách poprvé objevil videoklip k písni Baby One More Time, bylo jasné, že se právě zrodila módní ikona. Britney Spears tehdy oblékla károvanou minisukni, podkolenky a crop top a celý outfit neváhala korunovat zapletenými copy s výraznou mašlí. Ať už dnes zvolíte kterýkoliv z vyjmenovaných doplňků, zaručeně nešlápnete vedle.

Nebojte se kůže

Když se spojí nadčasový střih klasického trenčkotu a devadesátkový šmrnc kožené bundy, vznikne trend, který si nutně musíte zamilovat. S kouskem, který nemohl chybět v šatníku devadesátkových seriálových ikon typu Rachel Green z Přátel a Carrie Bradshaw ze Sexu ve městě, nyní budete in i vy. Obléknout ho můžete ráno do práce i večer na akci, stačí jen vyměnit boty a doplňky.



Článek není historický text a informace v něm uvedené nemusí vyjadřovat názory redakce.


datum vydání:
30. září 2021


 

Líbí se Vám naše původní historické články? Sledujte nás na Facebooku nebo pomocí RSS kanálu!




Všechny historické články jsou 100% reálné! Zveřejňujeme je tak, jak byly napsány v době původního vydání.
V historických článcích nejsou prováděny žádné jazykové úpravy podle dnešního pravopisu.

Námi vydávané historické texty, fotografie a obrázky pocházejí z právně volných zdrojů.

Upozorňujeme, že na naši digitalizaci historických zdrojů a kolorování fotografií se již autorská ochrana vztahuje!
Pokud od nás chcete nějaký obsah přebírat, tak nás prosím nejdříve kontaktujte pro domluvení podmínek. Děkujeme za pochopení.

© 2011 - 2024 Bejvávalo.cz
ISSN 2570-690X

Magazín Bejvávalo.cz je již od počátů svého fungování v roce 2011 provozován
na originálním redakčním systému z dílny Perpetum web design.