Módní dámská kabelka přes rameno pro ležérní styling

článek je inzerce, nejde o historický text
Hledáte elegantní a nadčasovou kabelku, která by byla módní, praktická, ale zároveň vám zbytečně nepřekážela? Pak by vám ve vašem šatníku rozhodně neměla chybět alespoň jedna dámská kabelka přes rameno. Právě ta je totiž právem označovaná za nejvíce must have dámskou tašku. Jaká je historie kabelek přes rameno, kde je nejlépe pořídit a k čemu se hodí?

Historie tašek přes rameno

První dámská kabelka přes rameno se na módní scéně objevila již ve 20. letech 20. století. Tehdy totiž ženy postupně začaly nosit kabelky místo v ruce raději na řemínku na rameni, neboť to pro ně bylo mnohem praktičtější.

A právě díky praktičnosti a funkčnosti se tašky přes rameno nosí dodnes. Oblíbeným materiálem pro šití kabelek přes rameno byla tehdy kůže. Během válek jí však byl nedostatek, a tak se tyto tašky začaly postupně vyrábět z nejrůznějších alternativních materiálů. Nejvíce pak z umělé kůže, textilu nebo plastu. Tím se staly zcela dostupné pro širokou veřejnost a jsou mezi ženami po celém světě oblíbené dodnes.

Kde módní tašku přes rameno dámskou pořídit?

Ráda byste si nějakou novou kabelku přes rameno také pořídila, ale stále váháte, kde? CCC si pro vás připravilo skutečně pestrou nabídku dámských tašek přes rameno, mezi kterými si jistě vybere i ta nejnáročnější zákaznice. Výhodou je, že zboží u prodejce CCC si můžete pořídit online nebo v jakékoliv kamenné prodejně po celé České republice. Ať už vás tedy láká jakákoliv taška přes rameno dámská, z nabídky CCC si jistě vyberete i vy. 


Taška přes rameno pro ležérní styling

Pokud základ vašeho šatníku tvoří zejména ležérní módní kousky, pak by vám taška přes rameno opravdu neměla chybět. Právě ta totiž vypadá v kombinaci s podobnými modely naprosto perfektně. Výhodou dámské kabelky přes rameno je, že skvěle podtrhne ležérní charakter outfitu, příjemně doplní elegantní kousky, nebo naopak krásně rozzáří sportovní model. Je tedy jen na vás, k čemu budete dámskou tašku přes rameno nosit, jisté ale je, že ji opravdu využijete. Ať už totiž patříte mezi milovnice streetwearu, klasiky či romantiky, kvalitní a módní taška přes rameno bude naprosto perfektně fungovat ve všech případech.

A mezi jakými kabelkami přes rameno můžete konkrétně vybírat? Tašek přes rameno dámských je nepřeberné množství, a to jak z hlediska materiálů, velikostí i řešení stylu. Co se týče barvy, vždy záleží hlavně na vašich preferencích. Jestliže hledáte univerzální kabelku, kterou budete moci vzít kamkoliv a bude se hodit k jakémukoliv outfitu, dejte přednost neutrálním černým, béžovým bílým nebo hnědým taškám přes rameno. Pokud ale naopak sháníte kousek, jenž by vašim modelům dodal jiskru a šmrnc, pak se nebojte sáhnout ani po výraznějších kabelkách přes rameno ve veselejších tónech. Taková žlutá, kobaltově modrá, zelená nebo světle růžová taška přes rameno dokáže povznést i ten nejvíce basic outfit. Před nákupem kabelky si tedy vždy nejprve uvědomte, kam a k čemu ji chcete nosit a podle toho si vyberte její barvu, styl a zpracování. Snadno si tak také srovnáte, kolik chcete do nové kabelky investovat peněz. 



Článek není historický text a informace v něm uvedené nemusí vyjadřovat názory redakce.


datum vydání:
1. února 2023


 

Líbí se Vám naše původní historické články? Sledujte nás na Facebooku nebo pomocí RSS kanálu!




Všechny historické články jsou 100% reálné! Zveřejňujeme je tak, jak byly napsány v době původního vydání.
V historických článcích nejsou prováděny žádné jazykové úpravy podle dnešního pravopisu.

Námi vydávané historické texty, fotografie a obrázky pocházejí z právně volných zdrojů.

Upozorňujeme, že na naši digitalizaci historických zdrojů a kolorování fotografií se již autorská ochrana vztahuje!
Pokud od nás chcete nějaký obsah přebírat, tak nás prosím nejdříve kontaktujte pro domluvení podmínek. Děkujeme za pochopení.

© 2011 - 2024 Bejvávalo.cz
ISSN 2570-690X

Magazín Bejvávalo.cz je již od počátů svého fungování v roce 2011 provozován
na originálním redakčním systému z dílny Perpetum web design.