Kuchyně, jídelny a obývací pokoje dnes musíme zařizovat jako celek (PR)

článek je inzerce, nejde o historický text
Propojený obytný prostor je dnes standardem. Někdy máme štěstí na velkou plochu, jindy je obytná plocha malá. V garsonkách se ještě navíc přidá i nutnost ve stejném prostoru vytvořit prostor na spaní a dost často i pracovní koutek pro home office. Vždy platí zásada – spojený obytný prostor musíme zařizovat jako celek. Co to přesně znamená?

Vše musí ladit se vším

Zbytečně budeme mít tu nejnádhernější kuchyňskou linku, ten nejkrásnější obývák a nejúžasnější jídelní stůl se židlemi, pokud je ve spojeném prostoru nedoladíme. Ne, nemusíte si hned nechávat dělat předražený nábytek na míru. Stačí chytře vybírat, ladit navzájem styl a barvy. Výbornou volbou je bílý základ nábytku – a začít lze právě u kuchyně. I zde však musíme hlídat, že nemusí být bílá jako bílá.

Stačí, že je jeden kousek v lesku a druhý v matu, a už na nás celek působí disharmonicky.

Dejte sedačce prostor se vyjádřit

Když vyladíme kuchyňskou linku a ostatní úložné prostory, můžeme se pak více vyřádit při výběru sedačky – zejména barvy jejího čalounění. Ideální je pak stejnou barvu či vzor dostat na sedáky židlí v jídelně a přizpůsobit jí i ostatní bytový textil.

Litujete, že doma nemáte dost prostoru a velká sedací souprava je pro vás nesplnitelným snem? Opak je pravdou. Sedačka do L nebo do U umí skvěle „sednout“ i do menšího prostoru. Když je navíc rozkládací, vytvoří i místo na spaní – pro vás, nebo občasné návštěvy.

Spotřebiče jako tišší společníci

Ve spojeném obytném prostoru bývají sedací soupravy doslova bombardovány všemi zvuky z kuchyně. Proto pozor při volbě spotřebičů.

Informace o hlučnosti spotřebičů rozhodně nepřehlížejte. Každý decibel se počítá. Když vám najednou pojede myčka, digestoř, trouba, a mnohdy ještě do linky integrovaná pračka, tak to v televizi nejspíš nic neuslyšíte.

Pojďte se pustit do zařizování či do proměny bydlení

Nábytek nemusíte nakupovat draze, aby byl finální výsledek dokonalým. Myslete však na to, že zařizujete pouze jednu, a ne tři místnosti. Příliš různorodých stylů, barev, dezénů, typů dřeva a vzorů je vždy spíše na škodu.



Článek není historický text a informace v něm uvedené nemusí vyjadřovat názory redakce.


datum vydání:
5. června 2020


 

Líbí se Vám naše původní historické články? Sledujte nás na Facebooku nebo pomocí RSS kanálu!




Všechny historické články jsou 100% reálné! Zveřejňujeme je tak, jak byly napsány v době původního vydání.
V historických článcích nejsou prováděny žádné jazykové úpravy podle dnešního pravopisu.

Námi vydávané historické texty, fotografie a obrázky pocházejí z právně volných zdrojů.

Upozorňujeme, že na naši digitalizaci historických zdrojů a kolorování fotografií se již autorská ochrana vztahuje!
Pokud od nás chcete nějaký obsah přebírat, tak nás prosím nejdříve kontaktujte pro domluvení podmínek. Děkujeme za pochopení.

© 2011 - 2024 Bejvávalo.cz
ISSN 2570-690X

Magazín Bejvávalo.cz je již od počátů svého fungování v roce 2011 provozován
na originálním redakčním systému z dílny Perpetum web design.