Kuchyně, jídelny a obývací pokoje dnes musíme zařizovat jako celek (PR)

článek je inzerce, nejde o historický text
Propojený obytný prostor je dnes standardem. Někdy máme štěstí na velkou plochu, jindy je obytná plocha malá. V garsonkách se ještě navíc přidá i nutnost ve stejném prostoru vytvořit prostor na spaní a dost často i pracovní koutek pro home office. Vždy platí zásada – spojený obytný prostor musíme zařizovat jako celek. Co to přesně znamená?

Vše musí ladit se vším

Zbytečně budeme mít tu nejnádhernější kuchyňskou linku, ten nejkrásnější obývák a nejúžasnější jídelní stůl se židlemi, pokud je ve spojeném prostoru nedoladíme. Ne, nemusíte si hned nechávat dělat předražený nábytek na míru. Stačí chytře vybírat, ladit navzájem styl a barvy. Výbornou volbou je bílý základ nábytku – a začít lze právě u kuchyně. I zde však musíme hlídat, že nemusí být bílá jako bílá.

Stačí, že je jeden kousek v lesku a druhý v matu, a už na nás celek působí disharmonicky.

Dejte sedačce prostor se vyjádřit

Když vyladíme kuchyňskou linku a ostatní úložné prostory, můžeme se pak více vyřádit při výběru sedačky – zejména barvy jejího čalounění. Ideální je pak stejnou barvu či vzor dostat na sedáky židlí v jídelně a přizpůsobit jí i ostatní bytový textil.

Litujete, že doma nemáte dost prostoru a velká sedací souprava je pro vás nesplnitelným snem? Opak je pravdou. Sedačka do L nebo do U umí skvěle „sednout“ i do menšího prostoru. Když je navíc rozkládací, vytvoří i místo na spaní – pro vás, nebo občasné návštěvy.

Spotřebiče jako tišší společníci

Ve spojeném obytném prostoru bývají sedací soupravy doslova bombardovány všemi zvuky z kuchyně. Proto pozor při volbě spotřebičů.

Informace o hlučnosti spotřebičů rozhodně nepřehlížejte. Každý decibel se počítá. Když vám najednou pojede myčka, digestoř, trouba, a mnohdy ještě do linky integrovaná pračka, tak to v televizi nejspíš nic neuslyšíte.

Pojďte se pustit do zařizování či do proměny bydlení

Nábytek nemusíte nakupovat draze, aby byl finální výsledek dokonalým. Myslete však na to, že zařizujete pouze jednu, a ne tři místnosti. Příliš různorodých stylů, barev, dezénů, typů dřeva a vzorů je vždy spíše na škodu.



Článek není historický text a informace v něm uvedené nemusí vyjadřovat názory redakce.


datum vydání:
5. června 2020


 

Líbí se Vám naše původní historické články? Sledujte nás na Facebooku nebo pomocí RSS kanálu!


Nejčtenější články
za posledních 30 dní

Nákupem na Hapík.cz
podpoříte chod našeho serveru




Všechny historické články jsou 100% reálné! Zveřejňujeme je tak, jak byly napsány v době původního vydání.
V historických článcích nejsou prováděny žádné jazykové úpravy podle dnešního pravopisu.

Námi vydávané historické texty, fotografie a obrázky pocházejí z právně volných zdrojů.

Upozorňujeme, že na naši digitalizaci historických zdrojů a kolorování fotografií se již autorská ochrana vztahuje!
Pokud od nás chcete nějaký obsah přebírat, tak nás prosím nejdříve kontaktujte pro domluvení podmínek. Děkujeme za pochopení.

© 2011 - 2024 Bejvávalo.cz
ISSN 2570-690X

Magazín Bejvávalo.cz je již od počátů svého fungování v roce 2011 provozován
na originálním redakčním systému z dílny Perpetum web design.