Jak milenec napálil manžela i jeho nevěrnou manželku

rubrika: historické články / rodina, móda a životní styl, původně vyšlo: Rašple 1909, autor neuveden.
Jak se dá s vtipem vyřešit nepříjemná situace, když vás manžel přistihne při nevěře? Můžete to zkusit stejným způsobem, jaký popisuje článek z roku 1909. Třeba to bude fungovat i dnes.
Následující text pochází z roku 1909

Kdo byl napálen?

Americká humoreska.

Mladá žena kterási byla svým manželem zanedbávána a často cítila dloubou chvíli. Snažila se tedy najít si příležitosti, jak by vyplnila svoje prázdné chvíle.

Příležitost se naskytla velmi záhy. Seznámila se s mladým mužem, pozvala jej za nepřítomnosti svého manžela k sobě a oba dva se od toho času znamenitě bavili, aniž by byli kdy nevšímavým manželem vyrušeni.

Kdysi oznámil manžel své manželce, že odjede na delší dobu za jistou obchodní záležitostí a o cestě jeho byl mladý muž okamžitě zpraven. Také se ihned po odchodu manželově doslavil a oba dva, nevěrná žena i mladý muž byli v nejlepší zábavě.

Náhle však zazněl zvonek a pozdě teprve dověděla se nevěrná manželka, že je to její muž, jenž se neočekávaně vrátil. Patrně si něco zapomněl.

Nebylo času k tomu, aby se mladý muž skryl a paní byla celá zoufalá co učiní ti. Chtěla uprchnout, ale mladý muž ji zastavil a pravil zcela klidně, jen aby zůstala v pokoji. Počínání milence nevěrné ženy bylo tak jisté, že tato se mimovolně zastavila a čekala, co se vlastně bude dít až její manžel vstoupí.

Podíval se na mladého muže a na svou manželku a již se strojil žádat za vysvětleni, ale umlkl, když viděl, že mladík se hotoví k řeči.

„Jsem jednatelem firmy N. a přišel jsem za jistou obchodní záležitostí.“ Po těch slovech se odmlčel a tázavě se díval na svoji milenku. Tato ještě nepochopovala a mlčela. Za to manžel ihned se tázal, co vlastně přišel k manželce jeho vyřizovat.

„Řeknu to tedy všecko,“ pravil: „Již několikráte jsem přišel a žádal jsem za vyrovnání účtu, ale nikdy jsem nebyl uspokojen, až dnes jsem se vyslovil, že se obrátím na vás s celou záležitostí.“ — —

Nevěrná manželka si oddechla v duchu. Poznala nyní plán svého milence. Manžel se jenom zamračil a tázal se, jak účet je veliký. Na svou manželku jenom přísně pohlédl.

„Čtyřistapadesát dollarů,“ odpověděl mladík.

Manžel odešel do své pracovny a v malé chvíli byl nazpět s šekem. Odevzdal jej mladému muži a poroučel se mu velmi nápadně. Mladý muž pochopil, poděkoval a již byl za dveřmi. Manželka dostala malé kázání a bylo jí řečeno, že podruhé musí svoje účty poněkud zregulovat. Po jiném dobrém naučení připravil se manžel na cestu a odejel tentokrát na jisto.

Uspokojená mladá paní čekala dychtivě až přijde její milenec a připravovala se vyslovit mu svoje podivení nad jeho duchaplností.

Druhý den mladý muž nepřišel. Čekala ledy následující den a mladý muž zase nepřišel. Nepřišel ani třetí, ani čtvrtý den a neukázal se vůbec.

Byl rad, že se měl nějaký čas znamenitě a tak lacino přišel k honoráři, který mu sám manžel jeho milenky zaplatil.


Původní zdroj historického článku:
Rašple 1909, autor neuveden.


témata článku:
datum digitalizace historického článku a zveřejnění na internetu:
31. prosince 2019


Diskuze k článku „Jak milenec napálil manžela i jeho nevěrnou manželku“



 

Líbí se Vám naše původní historické články? Sledujte nás na Facebooku nebo pomocí RSS kanálu!




Všechny historické články jsou 100% reálné! Zveřejňujeme je tak, jak byly napsány v době původního vydání.
V historických článcích nejsou prováděny žádné jazykové úpravy podle dnešního pravopisu.

Námi vydávané historické texty, fotografie a obrázky pocházejí z právně volných zdrojů.

Upozorňujeme, že na naši digitalizaci historických zdrojů a kolorování fotografií se již autorská ochrana vztahuje!
Pokud od nás chcete nějaký obsah přebírat, tak nás prosím nejdříve kontaktujte pro domluvení podmínek. Děkujeme za pochopení.

© 2011 - 2024 Bejvávalo.cz
ISSN 2570-690X

Magazín Bejvávalo.cz je již od počátů svého fungování v roce 2011 provozován
na originálním redakčním systému z dílny Perpetum web design.