Jak fungují antigenní testy a proč se vyplatí si je pořídit

článek je inzerce, nejde o historický text
Situace okolo pandemie koronaviru je stále aktuální. Nákaza se v některých případech nemusí vyhýbat ani očkovaným osobám. Z toho důvodu je potřeba co nejvíce chránit zranitelné skupiny obyvatel. S tím mohou pomoci například antigenní testy. Jak fungují, kde je můžete koupit a kdy si test provádět? To všechno se dozvíte v tomto článku.

Princip fungování antigenních testů

S pomocí antigenních testů se můžete za pár minut dozvědět, jestli jsou pozorované příznaky opravdu nákazou koronavirem, nebo se jedná o jiné onemocnění.

Pokud si vyberete kvalitní antigenní testy s příslušenými certifikáty, bývá jejich přesnost vysoká. S pomocí připravené směsi je možné detekovat virové částice v odebraném vzorku.

I tak je však dobré při opravdovém podezření na nákazu navštívit i testovací stanici, kde provedou odběr na PCR test. Ten může virus potvrdit i ve chvíli, kdy není tolik pomnožen, aby ho dokázal detekovat antigenní test.

Samotestování před návštěvami i cestováním

Antigenní testy určené pro rychlé a pohodlné samotestování je možné využít například před návštěvami příbuzných a známých, mezi kterými se vyskytují také rizikové osoby. Budete tak zhruba vědět, jestli zrovna nemáte koronavirus.

Test je dobré pro jistotu provést i v případě, kdy na sobě nepozorujete žádné příznaky. Mnoho případů nákazy je totiž bezpříznakových. I v takovém případě však může být daný člověk infekční a ohrožovat tak svoje okolí.

Nakupujte celá balení za výhodné ceny

Dobrou zprávou je, že antigenní testy zakoupíte jednoduše a za pár minut na specializované internetové prodejně. K dispozici jsou jednotlivé kusy, ale i celá balení, která vyjdou cenově o něco výhodněji.

Více testů navíc jistě upotřebíte, protože to aktuálně rozhodně nevypadá, že by se blížilo vyřešení problémů s koronavirem.



Článek není historický text a informace v něm uvedené nemusí vyjadřovat názory redakce.


datum vydání:
30. prosince 2021


 

Líbí se Vám naše původní historické články? Sledujte nás na Facebooku nebo pomocí RSS kanálu!


Nejčtenější články
za posledních 30 dní

Nákupem na Hapík.cz
podpoříte chod našeho serveru




Všechny historické články jsou 100% reálné! Zveřejňujeme je tak, jak byly napsány v době původního vydání.
V historických článcích nejsou prováděny žádné jazykové úpravy podle dnešního pravopisu.

Námi vydávané historické texty, fotografie a obrázky pocházejí z právně volných zdrojů.

Upozorňujeme, že na naši digitalizaci historických zdrojů a kolorování fotografií se již autorská ochrana vztahuje!
Pokud od nás chcete nějaký obsah přebírat, tak nás prosím nejdříve kontaktujte pro domluvení podmínek. Děkujeme za pochopení.

© 2011 - 2024 Bejvávalo.cz
ISSN 2570-690X

Magazín Bejvávalo.cz je již od počátů svého fungování v roce 2011 provozován
na originálním redakčním systému z dílny Perpetum web design.