Erotika před 110 lety: užitečné rady pro ženy i muže jak zlepšit svůj intimní život

rubrika: historické články / rodina, móda a životní styl, původně vyšlo: Muž a žena v manželství - 1910, autor A. Debay.
Chcete si dnešní Den svatého Valentýna příjemně užít se svou láskou? Historický článek z roku 1910 vám nabízí řadu zajímavých a praktických rad, které i dnes mohou pomoci zlepšit váš intimní život.
Následující text pochází z roku 1910

Pokyny ženám.

Muž rád vidí, sdílí-li své štěstí, jeho radosti z lásky zvyšují se radostmi, které žena pociťuje, a když opojení rozkošné ji uchvacuje zároveň s ním, jakoby život z ného mizel a rozplýval se uprostřed nejsladší rozkoše.

Tu volá milenec v těchto okamžicích podrážděnosti, které předcházejí křeči milostné:

»Aux feux de mes transports allume ton ardeur,
»O femme! dans mon sang verse à flot le bonheur..
»Et malgré le désir qui baisse ta paupière,
»Dans ce combat d’amour si tu meurs la dernière,
»Sur to sein, dans tes bras humides de plaisir,
»Que tes yeux languissantsme regardent mourir.«*)

*) Na plamenech mého rozčilení rozžehni svůj oheň, ženo a do krve mé vlévej proudy štěstí. A jestliže přese všecku touhu která tvé oko zastírá, zemřeš poslední v tomto boji lásky, na svých ňadrech, ve svém náručí, zvlhlém rozkoší, nechť unylé oko tvé vidí mne umírati.

Jakkoli setkáváme se s ženami velice zamilovanými, jest přece mnohem více těch, které hřeší opáčnou výstředností a jeví takovou lhostejnost a chladnost při vykonávání manželských povinností, že ochromují manžela, jenž tím někdy i v nitru svém bývá uražen.

Kdyby věc ta častěji se opakovala, odejde manžel, aby u milenky se sháněl po milostné touze, se kterou nemohl se setkati u své manželky. A následek odcizení, opuštění, výčitky, soužení, nešetrnost a všecky ony zmatky z toho plynoucí.

Muž je hrubý, ovšem pravda; nestará se pranic o fysický stav neb o duševní náladu, v jaké se nalézá jeho manželka, chce a vymáhá, aby mu byla po vůli v tom, po čem touží. Kdyby mu to bylo odepřeno, ihned z toho vzniká špatný rozmar, ano někdy propuká i bouře.

O ženy, řiďte se těmito pokyny! Povolujte potřebám svého manžela, abyste lépe jej k sobě připoutaly.

I kdybyste okamžitě cítily nějakou nechuť proti radosti, za které snažně prosí, hleďte je uspokojiti, jednejte třeba lstivě a stavte se, jako by rozkoš vás unášela.

Tento nevinný podvod vám jest dovolen, když jde o to upoutati k sobě manžela. Věřte mi, povolujte ochotně a bez váhání, co na vás mohlo by se vymáhati násilím.

Vy dobře víte, že muž rozpálený touhou jest divoký a někdy i hrubý, Buďte tak duchapřítomný, aby ve vašem láskání uhasil oheň své horečky pohlavní; toť jediný prostředek, abyste se zbavily jeho dotěravosti.

Jednejte, ženy, podle pokynů mých, neboť pojistí vám klid, mír a snad i štěstí v manželství.

Pokyny mužům.

Páni manželé, kteří si na tom zakládáte, abyste nepozbyli úcty svých manželek, se své strany nebuďte tak despotičtí ve své vůli. Dříve nežli pánovitě budete vymáhati, po čem chuť vaše touží, sladce vrkejte jako holoubci.

Zkoumejte dříve její stav fysický, její náladu mysli, a respektujte dny neblahé; neobtěžujte ji svým přáním ve chvílích čivového rozechvění, kde duše jest smutna a smysly málo jsou naladěny k rozkošem.

Když vidíte lhostejnost a nechuť, buďte rozumni a odložte věc na dobu pozdější.

Nechtějte nikdy dosáhnouti něčeho mocí a hrubostí, je-li vam odpíráno; neboť pozor na to!

Žena rozhněvaná může snadno hledati v náručí milencově, čeho nenalezá u svého manžela. Přemýšlejte o tom, pánové; upozorňuji vás na to důtklivě.

Buďte laskaví k svým manželkám; sladce a jemně hleďte probudíti jich smysly uspalé.

Nejprve zalahodíte ucho sladkými slovy mluvy lásky; pak použijete ponenáhlu dráždidel duševních i tělesných, a teprve když vaše láskání a vaše něžná předehra zažene lhostejnost a roznítí touhu, pak ovšem nebude vám obávati se ničeho a nebude stesků na chladnost žen.


Původní zdroj historického článku:
Muž a žena v manželství - 1910, autor A. Debay.


témata článku:
datum digitalizace historického článku a zveřejnění na internetu:
14. února 2020


Diskuze k článku „Erotika před 110 lety: užitečné rady pro ženy i muže jak zlepšit svůj intimní život“



 

Líbí se Vám naše původní historické články? Sledujte nás na Facebooku nebo pomocí RSS kanálu!




Všechny historické články jsou 100% reálné! Zveřejňujeme je tak, jak byly napsány v době původního vydání.
V historických článcích nejsou prováděny žádné jazykové úpravy podle dnešního pravopisu.

Námi vydávané historické texty, fotografie a obrázky pocházejí z právně volných zdrojů.

Upozorňujeme, že na naši digitalizaci historických zdrojů a kolorování fotografií se již autorská ochrana vztahuje!
Pokud od nás chcete nějaký obsah přebírat, tak nás prosím nejdříve kontaktujte pro domluvení podmínek. Děkujeme za pochopení.

© 2011 - 2024 Bejvávalo.cz
ISSN 2570-690X

Magazín Bejvávalo.cz je již od počátů svého fungování v roce 2011 provozován
na originálním redakčním systému z dílny Perpetum web design.