Koňské maso
Koňské maso počíná si při nynější drahotě masa hovězího, vepřového a telecího, která zejmena ve Vídni a i u nás v Olomouci stává se citelnou, raziti cestu i do lepších domů.
Spotřebou koňského masa zvláště ve Vídni počínají se obírati. Tam v posledních letech stoupl počet řezníků a uzenářů s koňským masem z 83 na 298.
Do roka zabije se ve Vídni 26.000 koní.
Kdyby však užívání masa koňského sevšeobecnělo, nastane nedostatek jatečných koní a ceny masa koňského, které až do dnešního dne jsou o polovici nižší než ceny za jiné maso, značně se zvýší.
Neškodilo by proto, aby na trh zavedeno bylo maso králičí, které jest chutné a při tom poměrně jest laciné.
témata článku:
Diskuze k článku „Co může znamenat zvýšený zájem o koňské maso“
| Další články na podobné téma | ||
|---|---|---|
![]() Recept na domácí bramborové chipsy z roku 1936 | ![]() Ochutnali byste máslo staré několik staletí? | ![]() Jak se v roce 1908 vyráběl líh z rašeliny? |
| zobrazit více článků... | ||





