Chystáte se na hory? Jak vybrat nosiče lyží a snowboardů? (PR)

článek je inzerce, nejde o historický text
Pokud plánujete první zimní dovolenou, zřejmě přemýšlíte nad způsobem, jak přepravit sportovní vybavení. Právě k takovým účelům slouží speciální nosiče lyží a snowboardů, které se montují na střechu automobilu. Prvně byste se měli rozhodnout, jestli chcete samostatný střešní nosič lyží, či rovnou střešní box, který má mnohem širší uplatnění. V následujících řádcích vám s výběrem poradíme.

Střešní nosiče lyží

Současný trh je vskutku rozmanitý a nabízí pestrou škálu modelů a provedení.

Střešní nosiče lyží mohou být buď jako základní kompakty, nebo profesionální alternativy pro náročné lyžaře. Počítejte však s tím, že od toho se odvíjí i samotná cena.

U základních variací se cena pohybuje okolo tisícovky, u těch kvalitnějších se cena šplhá i k pěti tisícům. Chcete tedy ušetřit, či prahnete po elegantním řešení, které naplní vaše specifické potřeby a vysoké nároky?

Kolik párů zvládnou nosiče lyží a snowboardů přepravit?

U každého nosiče lyží a snowboardů máte vždy uvedenou kapacitu, tedy kolik lyží či snowboardů dokáže přepravit. V podstatě každý nosič zvládne převézt buď dva páry lyží, nebo dva snowboardy. Jestliže cestujete na hory sami, tak na střechu můžete dát klidně i jeden pár lyží, ničemu to nevadí.

V manuálu u každého nosiče snowboardů a lyží máte uvedenou doporučenou rychlost jízdy. Česká legislativa sice rychlost v takovém případě nijak neomezuje, ale výrobci i tak informují o tom, že je lepší rychlost snížit.

Pestrou nabídku najdete v internetovém obchodě filsonstore.cz, kde si můžete produkty vyfiltrovat podle ceny, počtu párů lyží, jež chcete přepravovat, nebo počtu snowboardů a podobně. Dále si můžete zvolit, jestli chcete, aby se vysouval nosič i mimo vozidlo. Spokojení budete jak se sortimentem, tak i cenovou politikou.



Článek není historický text a informace v něm uvedené nemusí vyjadřovat názory redakce.


datum vydání:
24. ledna 2020


 

Líbí se Vám naše původní historické články? Sledujte nás na Facebooku nebo pomocí RSS kanálu!




Všechny historické články jsou 100% reálné! Zveřejňujeme je tak, jak byly napsány v době původního vydání.
V historických článcích nejsou prováděny žádné jazykové úpravy podle dnešního pravopisu.

Námi vydávané historické texty, fotografie a obrázky pocházejí z právně volných zdrojů.

Upozorňujeme, že na naši digitalizaci historických zdrojů a kolorování fotografií se již autorská ochrana vztahuje!
Pokud od nás chcete nějaký obsah přebírat, tak nás prosím nejdříve kontaktujte pro domluvení podmínek. Děkujeme za pochopení.

© 2011 - 2024 Bejvávalo.cz
ISSN 2570-690X

Magazín Bejvávalo.cz je již od počátů svého fungování v roce 2011 provozován
na originálním redakčním systému z dílny Perpetum web design.