Ať děti zůstávají dětmi

článek je inzerce, nejde o historický text
Vánoce jsou za dveřmi. A s nimi i nakupování dárků, z nichž největší radost samozřejmě mají děti. Rozbalování balíčků je pro ně rituálem, na který se těší celý rok. Noc před Štědrým dnem nemohou dospat. A pak odpočítávají hodiny, minuty…

Schválně si vzpomeňte na vaše Vánoce, když jste byli dětmi. Určitě jste z lákavě zabalených balíčků byli u vytržení. A stejně na tom jsou i vaše děti. Ta čistá dětská radost je pro většinu rodičů hodnotnější, než dárky, které sami najdou pod stromečkem. I když ekonomická situace spoustě rodin nepřeje, Vánoce by svým dětem dopřát měly. A co jim letos Ježíšek nadělí?

Dětské hračky z trhu hned tak nezmizí

Trh s dětskými hračkami je velmi bohatý. A stále se mu velmi daří. Paradoxně jej podpořila i koronavirová pandemie. Rodiče se snažili zaujmout děti, které nemohly do školek a škol, a kupovali jim hračky. A jsme si jistí, že o letošních Vánocích to bude stejné. Když ne sobě, dopřejme alespoň svým dětem.

Vybíráme dětskou hračku

Je však otázkou, co jim vlastně koupit. Znáte to. Obchody jsou plné hraček všeho druhu, ale když přijde na lámání chleba, nevíme, jakou vybrat.

Obecně platí, že hračku je třeba vybírat podle věku dítěte. Hračky pro miminka, tedy pro ty nejmenší bývají barevné a jednoduché. Děti však mají rády i ty, které vydávají různé zvuky.

Děti rády napodobují své rodiče

Větší děti se rády zapojují do různých akcí. A s oblibou napodobují své rodiče. Proto holčičky milují dětské kuchyňky a kluci si rádi hrají s dětským nářadím.

Holčičky napodobují maminky v kuchyni a kluci tatínky v dílně. Každá holčička by ale v pokojíčku měla mít kočárek pro panenky.

Současné kočárky ve srovnání s těmi, s nimiž si hrály jejich maminky, doznaly značných změn. Dnešní kočárky pro panenky jsou v podstatě takovými miniaturami skutečných moderních kočárků. Kočárek můžete mít klasický i sportovní. S korbou i bez, vybavený brašnou, kapsami a spoustou dalších vychytávek. Naším favoritem je ale retro kočárek s velkými kolečky Prampol (k sehnání na bambino.cz).

Ať si děti hrají

Odborníci říkají, že hračka by pro dítě měla být především prospěšná. Měla by rozvíjet dětskou fantazii, motoriku, kreativitu, zručnost, myšlení a kdo ví, co ještě. Musí být ale dítě hračkou tak zaměstnané? Nemůže si s ní jen tak hrát? Dovolme dětem být dětmi. Brzy odrostou a budou mít starostí až nad hlavu. V dětství by si měly především hrát. S panenkami, autíčky, plyšáky, zkrátka s hračkami, které mají rády.



Článek není historický text a informace v něm uvedené nemusí vyjadřovat názory redakce.


datum vydání:
12. listopadu 2021


 

Líbí se Vám naše původní historické články? Sledujte nás na Facebooku nebo pomocí RSS kanálu!




Všechny historické články jsou 100% reálné! Zveřejňujeme je tak, jak byly napsány v době původního vydání.
V historických článcích nejsou prováděny žádné jazykové úpravy podle dnešního pravopisu.

Námi vydávané historické texty, fotografie a obrázky pocházejí z právně volných zdrojů.

Upozorňujeme, že na naši digitalizaci historických zdrojů a kolorování fotografií se již autorská ochrana vztahuje!
Pokud od nás chcete nějaký obsah přebírat, tak nás prosím nejdříve kontaktujte pro domluvení podmínek. Děkujeme za pochopení.

© 2011 - 2024 Bejvávalo.cz
ISSN 2570-690X

Magazín Bejvávalo.cz je již od počátů svého fungování v roce 2011 provozován
na originálním redakčním systému z dílny Perpetum web design.